Baze de Date On-line pentru Comertul Electronic

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere : Argumentarea alegerii studiului de caz ..3
Capitolul 1 : Ce este o baza de date ?..4
1.1 Internet / Intranet / Extranet si baze de date .4
1.2 Elemente specifice bazelor de date on-line ..7
1.3 Access 2000 si bazele de date on-line ..9
1.4 Elementele de baza alea programarii in ASP.13
Capitolul 2 : Aplicatie cu baza de date , baza de date on-line .20
2.1 Conectarea la baza de date si parcurgerea unui set de inregistrari .23
2.2 Aspecte privind prelucrarea datelor din formulare HTML si interogarea bazei de date .23
2.3 Adaugarea unor noi inregistrari in baze de date .24
2.4 Actualizarea bazei de date . ..24
2.5 Pasii comandarii produselor in comertul electronic. ..25
Concluzie .28
Bibliografie.30


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere : Argumentarea alegerii studiului de caz .
"Baze de date on-line pentru comertul electronic " : - Etimologic , termenul de comert vine din cuvantul latin "comercium " prin care se desemna schimbul efectuat cu ceva sau cu cineva .
Interprinderile moderne sunt caracterizare printr-o cerere din ce in ce mai mare, prin existenta unei competitii la nivel mondial si prin sporirea permanenta a asteptarilor clientilor. Ca sa poata raspunda acestor cerinte , interprinderile de pe tot globul sunt in plin process de transformare organizationala si a modului lor de functionare . Comertul electronic este o cale prin care se faciliteaza si sprijina aceste schimbari la scara globala .
Pentru unele firme, comertul electronic inseamna orice tranzactie financiara care utilizeaza tehnologia informatica . Pentru altele , notiunea de comert electronic acopera circuitul complet de vanzari - inclusiv marketingul si vanzarea prorpiu-zisa .
Multi oameni considera comertul electronic ca fiind orice tranzactie comerciala condusa electronic pentru cumpararea unor produce cum ar fi carti, CD-uri , bilete de calatorie si altele. Dar , comertul electronic are, in sens larg , un impact mult mai profound asupra evolutiei afacerilor si cuprinde , in fapt , nu numai noile achizitii comerciale ci si totalitatea activitatilor care sustin obiectivele de marketing ale unei firme si care pot include , spre exemplu , publicitate, vanzari , plati , activitati post-vnzare , servicii catre clienti,etc .
Comertul electronic da posibilitatea firmelor sa devina mai eficiente si flexibile in modul intern de functionare , sa conlucreze mai strans cu furnizorii si sa devina mai atente fata de nevoile si asteptarile clientilor . Permite companiilor sa selecteze cei mai buni furnizori , indiferent de localizarea lor geografica si sa vanda unei piete globale . 
Aceasta evolutie are un impact major asupra economiei, in ceea ce priveste crearea de noi interprinderi , diversificarea celor existente si , in special , asupra potentialului pietei fortei de munca si a gradului de ocupare a acesteia in viitor . 
Bazele de date on-line sunt cruciale pentru comertul electronic , si comertul electronic este primordial pentru o mare interpridere de success . 
Am ales sa prezint bazele de date on-line pt a explica ce este o baza de date .Am ales ca exemplu cazul unei firme ce are ca obiect de activitate editarea de carti .
Pentru un economist , si nu numai , comertul este o parte importanta a jobului sau iar comertul electronic ii usureaza munca .
Capitolul 1 - Ce este o baza de date ?
1.1 Internet / Intranet / Extranet si baze de date .
Pentru ca o interprindere sa aiba success trebuie sa beneficieze de un sistem de comunicare rapid si performant , atat cu partenerii si clientii , cat si cu furnizorii sai externi . O solutie din ce in ce mai raspandita o reprezinta reteaua INTERNET cu posibilitati de localizare prin solutii de tip Intranet si Extranet . Retelele Intranet o noua generatie a sistemelor informatice , orientate nu numai pe functii, ci , mai degraba , pe organizarea interpriderii . Cu alte cuvinte , Intranet permite utilizarea totala sau partiala a tehnologiilor si infrastructurilor Internet pentru transmiterea si prelucrarea fluxurilor de informatie interne ale unui grup de utilizatori .
Grupul se poate limita la nivelul unei interprinderi sau poate include clientii , furnizorii sau partenerii sai . Intranet este realizat astfel incat livrarea resurselor informationale voluminoase ale unei organizatii devine transparenta pentru fiecare utilizator individual , cu un consum minim de timp si efort . Intranet se comporta ca Web intern care permite accesarea unei mari cantitati de informatii de firma stocate pe un server , oferind posibilitatea crearii si distribuirii documentelor si informatiilor , in mod eficient si rapid prin folosirea unui software simplu si ieftin de tip Web browser .
Intranet este o solutie ideala pentru organizatiile cu un numar de utilizatori mai mare decat 100 si/sau cu localizarea lor distribuita pe o suprafata geografica extinsa . Intranet utilizeaza retelele locale , protocoalele de comunicatie TCP/IP , servicii Internet ca : Web , e-mail , FTP , news si , in egala masura software personalizat si intrumentele pentru consultarea bazalor de date .
La baza tehnologiei Intranet este serverul Web , configurat pe reteaua locala. Functiile serverului Web pot fi extinse , prin accesul la bazele de date existente sau la alte aplicatii . Prin utilizarea standardului CGI , un program sau script se poate executa pe server , ca urmare a unei cereri adresate printr-o pagina Web .
Iesirile programului sau script-ului CGI (Common Gateway Tnterface ) , in format text/html , pot fi returnate in mod dinamic. Pentru realizarea unui Web interactiv, in paginile HTML pot fi incluse applet-urile Java ( sunt programe scrise pentru a fi executate intr-o aplicatie browser - program de navigare ). Un intranet nu implica neaparat si conectarea sa la reteaua publica globala Internet , totusi , aceasta aduce multe beneficii . 
Un Intranet este constituit din servicii destinate utilizatorilor finali si echipelor informatice . In unul din primele studii asupra Intranet-ului , realizet de Forrester Research , se propune divizarea serviciilor in opt niveluri .
Serviciile de transport sunt cele care permit : transferal intr-o retea locala, accesul de la distanta la sistemele informatice , accesul la Internet , interconexiunea LAN/WAN . 
Serviciile pentru accesul de la distanta permit angajatilor mobili ai organizatiei sa aiba acces la sistemul informatic .Accesul de la distanta se poate face in doua moduri : prin acces direct la sistemul informatic sau utilizand Internet-ul ca mijloc de transfer al informatiei . De cele mai multe ori , accesul la Internet se face printr-un firewall .


Fisiere in arhiva (1):

  • Baze de Date On-line pentru Comertul Electronic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!