Cele Mai Bune Practici de Contabilitate Financiara cu MySAP ERP Financials

Extras din proiect Cum descarc?

1)Introducere
Ce este un ERP?
Termenul de ERP (Enterprise Resource Planning) este o categorie de aplicatii software pentru gestiunea activitatii companiilor.
O astfel de aplicatie poate fi privita ca o cutie in care se introduc date (input-uri), care sunt prelucrate, stocate si procesate in asa fel incat sa poata oferi la iesire datele care sunt solicitate de utilizatori (Output-uri).
Ce face un ERP ?
O aplicatie de tip ERP are ca scop principal emularea proceselor de afaceri din cadrul unei companii. Conceptul de "proces" defineste modul ? care functioneaza o companie, setul de operatiuni, proceduri si decizii care fac compania sa functioneaze, toate acestea pot fi definite cu un termen general de "procese de business".
2)Solutia mySAP ERP
SAP ofera cea mai completa solutie financiar-contabila prin intermediul mySAP ERP Financials. Printr-o platforma unica, integrata, puteti gestiona intregul ciclu de viata financiar contabil - de la capturarea impactului financiar al tuturor tranzactiilor de afaceri pana la generarea situatiilor financiare care sa respecte o serie de standarde de contabilitate locale si globale. Software-ul SAP permite utilizarea datelor financiare din solutia de contabilitate pentru a monitoriza performantele de afaceri si pentru a ghida deciziile strategice.
Alimentat de platforma SAP NetWeaver, mySAP ERP Financials imbunatateste functia financiar-contabila a intreprinderii prin utilizarea unui depozit de date robust pentru a simplifica planificarea, accelera consolidarea financiara, si pentru a efectua analiza avansata. Platforma SAP NetWeaver este, de asemenea, fundamentul pentru Enterprise Services Architecture, planul care sustine prezentarea flexibila a datelor, indiferent de originea acestora prin intermediul portalurilor si al raportarii imbunatatind gradul de utilizare al datelor.
Contabilitatea se schimba - Dar instrumentele de contabilitate?
Cu functionalitatea financiar-contabila din mySAP ERP Financials, o intreprindere poate sprijini siguranta si transparenta in contabilitate, imbunatati capacitatile analitice si poate gestiona performanta afacerii la nivel de profit si crestere. Prin imbunatatirea si inovarea proceselor financiare mySAP ERP Financials va permite:
o Imbunatatirea analizei afacerilor si suportului decizional prin implementarea instrumentelor de management al performantei care analizeaza intreaga intreprindere si resursele sale.
o Inovarea strategiilor financiare de management in jurul externalizarii proceselor de afaceri ,colaborarea cu furnizorii si precizia serviciului clienti.
o Optimizarea fluxului de numerar prin imbunatatirea facturarii, creantelor, colectiilor, platilor si gestionarea trezoreriei.
o Accelerarea cicluri de inchidere, prin automatizarea proceselor, fluxului de lucru, si colaborarii.
mySAP ERP Financials este cea mai cuprinzatoare solutie financiar-contabila pentru o afacere integrata.
General Ledger-ul potrivit
Continutul financiar contabil este mai important ca niciodata. Denaturarea rapoartelor financiare poate avea un impact grav asupra capitalizarii pietei. Directorii de companii sunt personal raspunzatori pentru exactitatea situatiilor financiare. Raportarea financiara exacta si in timp util este o cerinta fundamentala si stricta a principiilor internationale de contabilitate, cum ar fi IFRS, U.S. GAAP, si GAAP local. Arhitectura de ultima generatie a mySAP ERP Financials include functionalitatile registrului general ce sustine organizatiile care cauta sprijin pentru a reduce complexitatea contabilitatii in paralel, inclusiv capacitatea de a genera un set de situatii financiare echilibrate si reconciliabile de orice dimensiune a afacerii fie prin regiune, industrie, unitate de afaceri, centru de profit, sau localizare geografica. Intrucat solutiile traditionale de registrul general necesara reconcilierea de aplicatii multiple, mySAP ERP asigura o structura care care unifica registre individuale, cum ar fi costul vanzarilor, contabilizarea profitului mediu. Prin colectarea si stocarea evenimente de afaceri din diverse linii de afaceri intr-o singura solutie software integrata, va asigurati ca gestionarea conturilor dvs. este exacta si sincronizata in orice moment.
Contabilitatea paralela
A fost intotdeauna dificil de a aduna, stoca, si raporta evaluarile necesare pentru a stabili conturile. Importanta contabilitatii in paralel in raport cu standardele locale si internationale de contabilitate a facut acest proces chiar mai complex. Raportarea generala paralela din registru general al mySAP ERP Financials permite pastrarea mai multor registre generale simultan in conformitate cu diferitele principiile contabile, pentru a va asigura ca poate indeplini cu usurinta cerintele locale si internationale de raportare. In plus se poate facilita analiza de raportare unificata a bilanturilor sau a declaratiilor de profit si pierdere in conformitate cu noile standarde.
Raportarea pe segmente
Raportarea pe segmente este o componenta-cheie a IFRS si a cerintelor individuale pe tara, cum ar fi US GAAP. Acesteia ii revine dificila sarcina de a distinge riscul si oportunitatile in diverse segmente de afaceri internationale si regiuni. IAS 14 impune societatilor comerciale sa utilizeze o raportare pe segmente bidimensionala -de exemplu, pe regiuni geografice si zone de afaceri - care este mult mai complicata decat traditionala raportare financiara.
Decat sa astepte pana la inchidere pentru a crea raportarea pe segmente - o abordare costisitoare si predispusa la erori - companiile pot utiliza functionalitatea registrului general in mySAP ERP Financials pentru a eficientiza procesul de raportarea pe segmente. In contabilitatea financiara in mySAP ERP Financials, segmentele de informatii sunt identificate direct in tranzactiile postate ca un camp standard in registrul general, sau pot fi create prin centre de profit utilizand diferite metode. Si din moment ce informatiile segmentate se gasesc la nivelul documentului detaliat, bilanturile pe baza de segmente si declaratiile de profit si pierdere sunt disponibile cu standard de raportare, economisind timp si reducand erorile. Soldurile conturilor pot fi revizuite la nivel de segment , precum si activitatile periodice cum ar fi reevaluarea si soldul reportat


Fisiere in arhiva (1):

  • Cele Mai Bune Practici de Contabilitate Financiara cu MySAP ERP Financials.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!