Complemente integrate - Risk

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere 3
1.1 Prezentarea complementului integrat 3
1.2. Tipuri de probleme rezolvate cu ajutorul complementului integrat 3
2. Descrierea instrumentelor suplimentare oferite de complementul integrat 4
3. Prezentarea barei de instrumente si a butoanelor 6
4. Concluzii 13
Bibliografie 14


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
1.1 Prezentarea complementului integrat
@RISK-sistemul software revolutionar pentru analiza situatiilor de afaceri si tehnice afectate de risc. Tehnicile de analiza a riscurilor au fost mult timp recunoscute ca fiind puternice instrumente pentru a ajuta factorii de decizie sa gestioneze in mod eficient situatiile care se afla la incertitudine. Utilizarea lor a fost limitata pentru ca au fost costisitoare, greoaie de folosit.
Cu toate acestea, utilizarea in crestere a computerelor in afaceri si stiinta a oferit promisiunea ca aceste tehnici pot fi disponibile in mod obisnuit pentru toti factorii de decizie. Aceasta promisiune a fost realizata cu @RISK un sistem care aduce aceste tehnici in pachetul standard de calcul tabelar Microsoft Excel. Cu @RISK si Excel, orice situatie riscanta poate fi modelata, de la afaceri la stiinta pana la inginerie. Ori de cate ori va confruntati cu o decizie sau o analiza care implica incertitudini, puteti utiliza @RISK pentru a obtine o perspectiva asupra modului in care se poate desfasura viitorul. 
1.2. Tipuri de probleme rezolvate cu ajutorul complementului integrat
1. O problema realizata cu ajutorul @RISK,este valoarea la risc ( VaR). Acesta incercare este reprezentata printr-un singur numar, riscul total dintr-un portofoliu de active financiare. VaR- ul reprzinta pierderea estimata a unui portofoliu de instrumente financiare, orientat fix de timp, iar utilizarea acestui indicator implica alegerea acestor parametrii : perioada de detinere a instrumentelor financiare ( orizontul de timp).
In practica sunt utilizate mai multe metode de calcul al VaR, cele mai cunoscute fiind metoda istorica si simularea Monte Carlo. Alegerea metodei de calcul depinde de :
-  instrumente financiare asupra carora poate fi aplicat;
-  acuratetea masurilor de risc, inclusiv ipotezele statistice pe care se bazeaza;
-  cerinte de implementare: metode de evaluare a riscului, descompunerea riscului, cerintele de date;
-  sistemele informatice necesare.
2. VaR analitic
Ipoteza pe care se bazeaza acesta metoda este ca randamentele activelor din portofoliu ( R), pe orizontul de detinere (h) sunt normal distribuite, avand media u. Daca valoarea prezenta a portofoliului este S, VaR-ul pentru orizontul h zile, cu nivel de relevanta 100 (1-a)*% este: 
VaR (h,a) = -Xa*S, unde Xa este cea mai mica percentila a, a distributiei.
3. Simularea Monte Carlo presupune specificarea proceselor aleatoare pentru factorii de risc ai portofoliului, modul in care acestia afectaza portofoliul si simularea unui numar mare de evolutie a acestor factori.
Principalele avantaje riscului Monte Carlo sunt:
-  poate fi capturata o varietate mare de componente ale pietei;
-  poate aborda eficient payoff-urile neliniare sau dependente de traiectoria cursului;
-  poate captura riscul inclus in scenarii carenu presupun modificari externe ale pietei;
-  poate, de asemenea, furniza informatii despre impactul scenariilor externe.
4. VaR istoric se bazeaza pe ipoteza, ca informatiile incluse in preturile din trecutul apropiat sunt eficiente pentru cuantificarea riscului din viitorul apropiat. Modelul de baza pentru calculul VaR, prin simulare istorica consta in calculul unei serii ipotetice de profit si pierdere (P/L), sau randamente pentru portofoliu curent, pentru o perioada istorica specifica. Aceste randamente sunt masurate pe un interval standard de tim ( de exemplu o zi), pe un set suficient de mare de observatii istorice.
Toate problemele sunt interpretate cu ajutorul @Risk. Aceasta aplicatie este foarte diferita de la o institutie la alta, de la un nivel administrativ la altul chiar de la un domeniu profesional la altul. Indicatorii unitari de evaluare a riscului si matricea integratoare de evaluare a impactului fenomenelor de risc, sunt instrumente cu un nivel ridicat de noutate, atat la nivelul autoritatiilor, dar si instrumente de lucru stiintifice. Deoarece @RISK analizeaza situatiile de afaceri, principala raportare la evenimentele de risc se realizeaza prin referirea la problemele similare din trecut. Orice instrument nou creat ( indicatori de impact, metodologii de evaluare, matricii ale indicatorilor), au nevoie de implementarea unui program de comunicare eficient si corect targetat, care sa creasca nivelul de implicare al corpului academic.


Fisiere în arhivă (2):

  • Complemente integrate - Risk.docx
  • ExempluRisk.xlsx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

https://www.palisade.com/
https://www.managenable.com/risk-template/topics/options-tab-inherent-risk-assessment/
https://www.add-ins.com/analyzer/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!