Componentele calculatorului - dispozitive periferice de ieșire

Cuprins proiect

Introducere
Monitorul
1.1 Tipuri de monitoare 
1.2 Comparatie 
1.3. Caracteristici
Boxele
2.1 Caracteristici
Imprimanta 
3.1 Tipuri de imprimante 
3.2 Comparatie 
3.3 Carcateristici
Plotter-ul
4.1 Componente
Retroproiectrul
Concluzii
Bibliografie


Extras din proiect

Monitorul reprezinta dispozitivul periferic al calculatorului, cu ajutorul caruia se afiseaza informatiile sau se realizeaza comanda sau comunicarea între utilizator si calculator. Pentru a afisa ceva pe ecran, monitorul trebuie sa primeasca semnal de la placa video. 
Primele monitoare puteau afisa doar informatia de tip text si doar în doua culori, spre deosebire de cele actuale care pot afisa imagini miscatoare cu miliarde de tonuri de culori. 
Constructiv, exista:
Monitoare cu tuburi catodice conventionale (Cathode Ray Tubes – CRT) – sunt cele mai ieftine si mai performante ecrane existente pe piata la ora actuala. Prezinta diferite variante contructive, cele mai des intalnite fiind tuburile cu masca de umbire (shadow mask CRT) si tuburile Trinitron, cu grila de apertura (aperture grille CRT), care ofera o calitate a imaginii mult mai buna.
2. Dispozitive de afisare cu ecran plat (Flat Panel Display- FPD) – includ ecranele cu cristale lichide (Liquid Cristal Display – LCD), ecranele cu plasma (Plasma Display Panel – PDP) si tehnologia LED. Desi au dimensiuni si greutati reduse, din punct de vedere al performantelor, sunt net inferioare tuburilor catodice clasice.
ecranele cu cristale lichide (Liquid Cristal Display – LCD) – au un ecran ce utilizeaza doua straturi de material polarizat, cu o solutie de cristale lichide intre ele care, la trecerea unui curent electric, se aseaza astfel incat sa opreasca trecerea luminii. 
ecranele cu plasma (Plasma Display Panel – PDP) - folosesc doua straturi de sticla, intre care se afla un gaz nobil, neon sau xenox, si o matrice de celule de fosfor (pixeli). Compozitia gazoasa, supusa unui camp electric puternic, atinge starea de plasma, degajand o stralucire ultravioleta. Imaginea afisata pe ecranul pe baza de plasma este mai clara si mai stralucitoare (cu o acuratete de 16 milioane de nuante de culoare) si fara zone usor intunecate sau supraluminate.


Fisiere în arhivă (1):

  • Componentele Calculatorului - Dispozitive Periferice de Iesire.pptx

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!