Declansatoare in SQL Server

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere.3
Capitolul I
1. Notiuni generale despre Triggere.4
1.1 Importanta si avantajele utilizarii triggerelor.4
1.2 Triggerele si performanta.5
2. Crearea unui Declansator. Insrtuctiunea ,,Create Trigger".7
Exemple:
A. Folosirea unui trigger ca un mesaj.7
B. Folosirea rezolutiei numelui intirziat.8
C. Folosirea Columns_Update.10
2.1 Reguli de creare a unui trigger.11
2.2 Redenumirea triggerilor.11
2.3 Vizualizarea su testarea unui trigger.14
2.4 Stergerea unui trigger.14
3. Triggere multiple.15
4. Programarea triggerelor.16
A.Criptarea definitiilor triggerelor.16
B. Instructiunea SET.17
C.Testari pentru modificarile coloanelor specificate.17
D. Intirzierea rezolutiei numelui.18
E. Returnarea rezultatelor.18
5. Triggere ROLLBACK TRANSACTION.18
5.1 Folosirea tabelelor speciale Inserted si Deleted.19
6. Consideratii multilinie.19
7. Triggere de insert conditionat.21
8. Valori NULL implicite si explicite.23
9. Triggere incuibarite.24
Capitolul II. Crearea si executarea triggerelor
1. Crearea B. D ,,Complex Sportiv".29
2. Crearea si executarea declansatoarelor asupra bazei date.33


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere.
In ultimele decenii se observa dezvoltarea pe scara larga a Sistemelor Informatice si Tehnologiilor de Programare care au devenit in prezent principalele surse rapide de informatii si de operationalizare a datelor. In zilele noastre un numar crescind de clienti doresc din ce in ce mai multe informatii. In unele domenii exista cerinte de realizarea rapoartelor lunare, trimestriale detaliate si a multor altele. De aceia pentru a satisface aceste necesitati organizationale ne sunt utile Bazele de Date proiectate care stocheaza si afiseaza datele corespunzatoare. Un limbaj foarte important in gestiunea bazelor de date relationale il constituie limbajul SQL. Sistemul de Gestiune MS SQL Server intretine posibilitatea de prelucrare a datelor in retea, de a asigura accesul aplicatiior la baza de date utilizind nucleul SQL Server. Acest sistem garanteaza integritatea, administrarea si securitatea datelor. De asemenea el ne permite sa aplicam o gama larga de operatori, instructiuni, functii si proceduri care ne ajuta la manipularea datelor. Un tip de procedura stocata ce ne permite ghidarea datelor sunt Declansatoarele sau Triggerele. Acestea reprezinta niste proceduri memorate strins legate de careva evenimente din baza de date care duc la modificarea de stare a bazei de date si care verifica diferite restrictii impuse de baza de date.
In acest proiect voi desfasura activitatea, importanta si avantajele utilizarii Triggerilor. La rindul sau voi defini notiunile de baza legate de aceasta procedura. Utilizind baza de date ,,Complex Sportiv", voi aplica cunostintele mele asupra ei, efectuind diferite operatii si exercitii cu triggere care se indeplinesc in mod automat la aparitia evenimentului de care este asociat. Triggerul se indeplineste independent de modul in care a aparut evenimentul si mentine in mod automat integritatea bazei de date. Deci scopul meu este de a vedea toate situatiile posibile de creare si executare a triggerilor care vor gestiona baza de data creata.
Capitolul I
1. Notiuni generale despre Triggere
Un trigger(declansator) este un tip special de procedura stocata care este automat invocata ori de cate ori datele in tabela sunt modificate. Triggerele(Declansatoarele) sunt invocate ca raspuns la instructiunile INSERT, UPDATE sau DELETE. Un trigger poate interoga alte tabele si poate include instructiuni complexe Transact-SQL. Triggerul(Declansatorul) si instructiunea care il declanseaza sunt tratate ca o tranzactie singulara care poate fi rollback din interiorul triggerului. Daca o eroare severa este detectata intreaga tranzactie executa automat rollback. 
1.1. Importanta si avantajele utilizarii Triggerelor
Triggerele sunt utile in urmatoarele moduri:
o Triggerele pot modifica tabelele legate in baza de date.
o Declansatoarele sunt automate: ele se activeaza imediat dupa unele modificari ale datelor in tabela, astfel ca intrare/inregistrare manuala sau o actiune aplicata.
De exemplu, utilizind baza de date ,,Complex Sportiv" din anexa un trigger de delete pe coloana id_antrenor a tabelei autor cauzeaza o stergerea corespondenta a liniilor din alte tabele, folosind coloana id_antrenor ca o cheie unica pentru a localiza liniile ca de exemplu in tabela echipa.
o Triggerele pot refuza sau rollback modificarile care violeaza integritatea referentiala, prin aceasta anulind modificarile de date incercate.
Ca atare un trigger isi poate face efectul cind se modifica o cheie straina si noua valoare nu se potriveste cu cheia ei primara. De exemplu, cind se creaza un trigger de inserare pe antrenor.id_antrenor acesta rollback o insereaza daca noua valoare nu se potriveste cu careva valori in echipa.id_antrenor.
o Triggerele pot forta restrictii care sunt mai complexe decit cele definite de constringerile CHECK.
Spre deosebire de constringerile CHECK, triggerele pot indica coloane in alte tabele. De exemplu, un trigger poate folosi un SELECT din alt tabel pentru a face rollback modificarile care incearca sa creasca un pret al cartii mai mult decit un procent.
o Triggerele pot de asemenea sa gaseasca diferente intre starea unei tabele inainte si dupa o modificare de date si actioneaza bazindu-se pe aceste diferente.
o Triggerele multiple de acelasi tip (INSERT, UPDATE sau DELETE) pe o tabela permit ca multiple actiuni diferite sa aiba loc ca raspuns la aceleasi instructiuni modificate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Declansatoare in SQL Server.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!