Gestiunea unui Hotel

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Fox Pro - Generalitati .pag. 1
2. Prezentarea programului .pag. 12
3. Listing .pag. 16
4. Bibliografie .pag. 49
5. Cuprins pag. 50


Extras din proiect Cum descarc?

I. FOX PRO - GENERALITATI
Calculatoarele electronice au aparut din necesitatea stocarii si prelucrarii cat mai rapide a informatiilor. Pe masura ce tehnica de calcul a evoluat, calculatoarele au devenit din ce in ce mai performante, aceasta insemnand o crestere a capacitatii de memorare si o mai mare viteza de prelucrare a datelor.
Separarea hard-ului (partea electronica a calculatorului) de soft (partea logica, alcatuita din programe dupa care functioneaza calculatorul) a aparut odata cu conceptul de microprogramare, odata cu aparitia microprocesorului, si s-a accentuat tot mai mult pe masura dezvoltarii sistemelor de calcul. Aceste doua mari componente ale unui sistem electronic de calcul au evoluat in paralel, intre ele existand o stransa interdependenta. S-au dezvoltat astfel doua domenii de cercetare in stiinta informaticii: cel referitor la hard-ul sistemului de calcul, in corelatie cu cercetarea indomeniul fizicii, electronicii, si cel referitor la soft, avand legatura cu dezvoltarea matematicii si logicii.
S-a ajuns astfel, in zilele noastre, la o specializare foarte accentuata a sistemelor informatice, orientata spre rezolvarea diverselor tipuri de probleme. O clasificare a problemelor rezolvate cu ajutorul calculatorului, tinand cont de volumul datelor si al prelucrarilor implicate in rezolvare ar putea fi urmatoarea:
-probleme care implica prelucrari putine asupra unui volum mare de date;
-probleme a caror rezolvare presupune un volum mediu de prelucrari asupra unui volum mediu de date;
-probleme in rezolvarea carora intra un volum mic de date asupra lor efectuandu-se un volum mare de prelucrari.
Sistemele de Gestiune a Bazelor de Date, pe scurt SGBD, reprezinta sisteme informatice (soft) specializate in stocarea si prelucrarea unui volum mare de date, in rezolvarea problemelor de primul tip, din clasificarea anterioara. Termenul de "baza de date" se va referi la datele de prelucrat, la modul de organizare a acestora pe suportul fizic de memorat iar termenul de "gestiune" se va referi la actiunea de memorare si prelucrare a acestor date.
Un SGBD trebuie sa asigure urmatoarele functiuni elementare, referitoare la bazele de date:
-definirea bazei de date ;
-introducerea datelor (adaugarea de noi date la baza de date) ;
-modificarea unour date existente in baza de date ;
-stergerea unor date ;
-interogarea bazei de date, adica extragerea informatiilor stocate in aceasta;
Pe masura dezvoltarii acestor sisteme, lista s-a completat cu alte facilitati importante, cum ar fi:
-generare de rapoarte ;
-modalitati noi de interogare a bazei de date ;
-noi tipuri de organizare a bazelor de date si noi tipuri de acces ( accesul indexeat,spre exemplu) .
Aparitia sistemelor electronice de memorare, a discului magnetic in special, a dus la o noua etapa in dezvoltarea SGBD-urilor, caracterizata in principal prin:
-separarea nivelului logic de cel fizic, realizandu-se astfel o independenta logica a datelor ;
-alaturi de accesul secvential, aparitia accesului direct, aceasta avand ca efect imediat o crestere spectaculoasa a timpului de acces la date ;
-SGBD-urile sunt prevazute acum cu primele utilitare incorporate, cum ar fi generatoarele de tabele ;
-tot acum apar si primele tehnici de selectare, grupate si prelucrare a informatiilor.
Aparitia si raspandirea retelelor de calculatoare a dus la desvoltarea intr-o noua directie a SGBD-urilor, acestea capatand un caracter multiutilizator (mai multi utilizatori folosesc simultan aceeasi baza de date).
SGBD-urile relationale sunt prevazute cu posibilitatea realizarii de legaturi intre doua sau mai multe baze de date, legaturi care permit accesarea simultana a unor date, care se afla intr-o anumita relatie, din baze de date diferite. 

Notiuni generale privind bazele de date

Domeniul bazelor de date este un domeniu distinct al informaticii, operand cu marimi si notiuni specifice. Acest paragraf urmareste a forma o imagine de ansamblu asupra domeniului; paragraful poate fi considerat ca un rezumat al notiunilor specifice bazelor de date, in general, si FoxPro-ului, in particular. Foarte multe probleme informatice se reduc, la nivel principal, la memorarea unor informatii, urmata de extragerea acestora, sub diferite forme.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gestiunea unui Hotel.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!