Implicatii ale Inteligentei Artificiale in Dezvoltarea Proceselor de Afaceri

Cuprins proiect Cum descarc?

Obiective si contextul actual al temei 3
1.Introducere 3
2.Impactul sistemelor de inteligenta artificiala asupra mediului 4
CAPITOLUL I: Caracterizarea inteligentei artificiale computationale 5
1. Logica si sistemele fuzzy 6
2. Algoritmii genetici 6
3. Retele neuronale 7
4. Sistemele bazate pe cazuri(case-based reasoning) 9
CAPITOLUL II: Tehnologii semantice 11
1.WEBUL SEMANTIC 12
2.UNTOLOGII SEMANTICE 16
CAPITOLUL III: Studiu de caz 19
A. SISTEME EXPERT (S.E.) 19
B. CREAREA SISTEMULUI 25


Extras din proiect Cum descarc?

Obiective si contextul actual al temei
1.Introducere
Domeniul inteligentei artificiale, sau IA, isi propune sa inteleaga entitatile inteligente. Astfel, unul dintre motivele studierii acesteia este de a invata mai multe despre noi insine.Dar, spre deosebire de filosofie si psihologie, care se ocupa si ele de inteligenta, IA se straduieste sa construiasca entitati inteligente dar si sa le inteleaga. 
Un alt motiv pentru care studiem IA este ca aceste entitati inteligente construite sunt interesante si folositoare. IA a creat multe produse semnificative si impresionante chiar la acest nivel incepator al dezvoltarii sale.
Desi nimeni nu poate prezice viitorul in detaliu, este clar ca, computerele cu un nivel de inteligenta egal cu al omului sau mai mare vor avea un impact urias asupra vietii noastre de zi cu zi si asupra civilizatiei viitoare.
Avantul computerelor la inceputul anilor '50 a dus la posibilitatea de a lega aceste facultati mentale de o disciplina experimentala teoretica si reala. Multi au crezut ca super creierul electronic are o inteligenta potentiala nelimitata. .Dar la fel ca furnizarea unui dispozitiv ce creaza entitati inteligente artificiale, computerul furnizeaza unelte pentru testarea teoriilor inteligentei si multe teorii nu au reusit sa se impotriveasca testarilor. IA s-a dovedit a fi mai dificila decat si-au imaginat multi la inceput si, din acest motiv ideile moderne sunt mult mai bogate, mai subtile si mai interesante.
In realitate, IA cuprinde o mare varietate de subdomenii, de la cele de interes general, ca perceptia si ratiunea logica, la sarcini specifice ca jocul de sah, demonstrarea de teoreme matematice, poezia, si diagnosticarea bolilor.
Deseori, oamenii de stiinta din alte domenii ajung treptat la IA, unde gasesc metodele si vocabularul necesare sistematizarii si automatizarii sarcinilor intelectuale la care au lucrat o viata intreaga. In acelasi mod, cei din domeniul IA pot alege sa aplice metodele lor in orice domeniu al intelectului uman. In acest sens este cu adevarat un domeniu universal.
In anul 1950 este formulat Testul Turing care stabileste principalele cerinte pe care trebuie sa le indeplineasca un sistem de calcul pentru a fi considerat inteligent.
Importnata Testului Turing este foarte mare deoarece el este cel care defineste inteligenta in termeni conceptuali.
Primul mare proiect in care s-a incercat implementarea acestui nou concept, de inteligenta artificiala a fost General Problem Solver. Care incerca sa rezolve o gama larga de probleme din diferite domenii de activitate. Se pleca de la premisa ca o serie de mecanisme ale gandirii generale stau la baza comportamentului inteligent si implicit pot rezolva o problema din orice domeniu de activitate.
Esecul acestui proiect, i-a facut pe specialisti sa abordeze astfel inteligenta artificiala tinadu-se cont ca relizarea activitatilor are la baza o mare varietate de cunostiinte.
Cunostiintele sunt informatii care servesc la realizarea unor activitati ajutand la rezolvarea unor game largi de probleme.
Inteligenta artificiala utilizeaza o reprezentare a cunostiintelor independente de modul lor de utilizare.
Astfel realizarea unui sistem bazat pe cunostiinte presupune colectarea si reprezentarea cunostiintelor care stau la bza realizarii unor activitati.
Sistemul este cel care va purta responsabilitatea privind modul de utilizare a cunostiintelor. Pentru realizarea unui sistem bazat pe cunostiinte este necesara aplicarea unui ansamblu de metode si tehnici de achizitionare, reprezentare si utilizare a cunostiintelor.
2.Impactul sistemelor de inteligenta artificiala asupra mediului economic
In ultimul timp s-a incercat o implementare tot mai accentuata a sistemelor de inteligenta artificiala atat la nivelul agentilor economici cat si la nivelul intregului mediu economic.
Aceste sisteme de inteligenta artificiala ofera solutii de o calitate deosebita, deoarece ofera posibilitatea utilizarii, in cadrul rationamentului automat a regulilor eusistice valide de practica, ce concura cu succes abordarile formale.
Sistemele de inteligenta artificiala au o mare importanta in procesele de afaceri.
Procesele de afaceri sunt operatiuni in domeniul afacerilor de obicei de lunga durata care implica pe langa taskuri manuale si automate si accesul la cateva baze de date diferite, invoca si cateva aplicatii ale sistemului ce sunt guvernate de complexe reguli de afaceri.
Prelucrarea informatiilor de fundamentare a deciziilor nu sunt atat de dificile, pe cat este obtinerea informatiilor si evaluarea lor din pricina faptului ca aceste informatii sunt obtinute de la experti care introduc in afirmatiile lor o naumita doza de subiectivism si incertitudine.
Deoarece in practica, informatiile sunt adesea incomplete si incerte, luarea unuei decizii este foarte complicata, avand un pericol mare in ceea ce priveste piederile care se pot suferi.
Atunci cand informatia obtinuta este completa si precisa si daca numarul alternativelor nu este foarte mare este posibil de realizat selectarea celei mai bune variante decizionale. In domeniul mamagementului sistemele de inteligenta artificiala au larga utilizare deoarece problemele decizionale au un grad de complexitate si o dinamicitate ridicata, aceset probleme necesitand utilizarea unui astfel de sistem.
Intelegenta artificiala in cadrul mediului economic a dus la inradacinarea conceptului de organizatie bazata pe cunostiinte si la stabilirea si definirea unor strategii concrete si coerente pentru mamgementul cunostiintelor economice atat in cadrul firmelor cat si la nivel macroeconomic. 
CAPITOLUL I: Caracterizarea inteligentei artificiale computationale
Definitia cea mai acceptata a inteligentei artificiale a fost data de John McCarthy in 1955: "o masina care se comporta intr-un mod care ar putea fi considerat inteligent, daca ar fi vorba de un om".
O trasatura des intalnita a inteligentei artificiale este ca sistemul respectiv este capabil sa invete, cu scopul de a se imbunatati permanent, si fara ajutoare externe.
In informatica, in general, inteligenta artificiala e impartita in doua categorii:
- inteligenta artificiala puternica (strong AI): prin aceasta se intelege o intelegenta artificiala, de obicei bazata pe un computer, care chiar poate ,,gandi" si este ,,constienta de sine".
- inteligenta artificiala slaba (weak AI): o inteligenta artificiala care nu pretinde ca poate gandi, putand insa rezolva o anumita clasa de probleme intr-un mod mai mult sau mai putin ,,inteligent", de exemplu cu ajutorul unui set de reguli.
Progresul in crearea unei inteligente artificiale puternice este mic. Aproape toate simularile inteligentei se bazeaza pe reguli si algoritmi obisnuiti, existand un progres doar in domeniul celei slabe (de exemplu la recunoasterea verbala si a scrisului, la traducerea automata dintr-o limba in alta sau si la jocul de sah).


Fisiere in arhiva (1):

  • Implicatii ale Inteligentei Artificiale in Dezvoltarea Proceselor de Afaceri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!