Infrastructura Informationala a Societatii Internationale de Asigurari Moldasig

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Caracteristica USE 3
2. Analiza resurselor informationale 6
2.1 Aspect organizatoric 7
2.2 Aspect tipologic 9
2.3 Aspectul obiectului de gestiune 10
3. Analiza relatiilor informationale ale organizatiei 11
3.1 Pe plan intern 11
3.2 Pe plan extern 12
Concluzii 13
Bibliografie 14


Extras din proiect Cum descarc?

- Caracteristica USE
SOCIETATEA INTERNATIONALA DE ASIGURARI "MOLDASIG" a fost creata in anul 2002 si la moment ocupa primul loc din cele 24 de companii de asigurare din Republica Moldova. 
Conform rezultatelor concursului "Marca comerciala a anului 2009", MOLDASIG a fost decorata cu medalia de argint, nominatia "LIDER".
- Fondatorii
In iulie 2008, in rezultatul majorarii capitalului statutar al "MOLDASIG", actionarii S.A. ,,Rosgosstrah" au primit in proprietate 80% din cota companiei. "MOLDASIG" a intrat in grupul companiilor "Rosgosstrah", fiind redenumita in Societate Internationala de Asigurari "MOLDASIG ". 
SIA "MOLDASIG" presteaza servicii de asigurare pentru persoanele fizice si cele juridice. Compania va propune asa servicii cum ar fi: asigurari de bunuri, asigurarea de accidente, asigurarea riscurilor avia, asigurarea incarcaturilor, asigurari auto, asigurari medicale peste hotare, asigurarea medicala facultativa si alte tipuri de asigurari.
- Indicatorii Principali
In semestrul III al anului 2010, Societatea Internationala de Asigurari "MOLDASIG" continua sa ocupe locul intii intre cele 24 de companii de asigurari din Republica Moldova. Cota companiei pe piata este de 33,2%. Marimea primelor atrase pentru al treilea semestru 2010 este de - 204,6 mln. lei, platile au constituit 65,2 mln.lei. Desi volumul de plati a crescut, ,,MOLDASIG" este unica companie de asigurari din Republica Moldova care nu are datorii pe despagubiri fata de clientii sai.
O atentie deosebita "MOLDASIG" acorda sporirii nivelului de capitalizare si stabilitatii financiare. La etapa actuala capitalul statutar al companiei este de 60 mln.lei, activele -519,9 mln.lei, capitalul propriu constituie 249,5 mln. lei, rezervele de asigurare - 175,3 mln. lei. In vederea consolidarii pozitiei de lider pe piata, "MOLDASIG" la momentul actual continua sa se dezvolte ca o companie universala de asigurari (acorda aproximativ 30 tipuri de servicii), care activeaza printr-o retea regionala foarte larga si tehnologii avansate pentru asigurarea unui cerc mai larg de riscuri. 
Actualmente, "MOLDASIG" dispune de 13 reprezentante - in Chisinau, Balti, Cahul, Ungheni, Comrat, Orhei, Briceni, Hincesti, Drochia, Stefan-Voda, Soroca, Ocnita si Rezina. Numarul personalului calificat este 1300 colaboratori (inclusiv si agenti de asigurare).
Cea mai mare cota din portofoliul primelor incasate pentru aceasta perioada de catre, ii revine Asigurarii obligatorii de raspundere civila auto externa Carte Verde (29,3%). Aceasta fiind urmata de Asigurarea Obligatorie de raspundere civila auto (20,7%) si Auto - CASCO (14,8%). 
Figura 1.1 de mai jos reprezinta structura primelor de asigurare a SIA "MOLDASIG", pentru I semestru 2010.


Fisiere in arhiva (1):

  • Infrastructura Informationala a Societatii Internationale de Asigurari Moldasig.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!