Plan de afacere pentru o firmă în domeniul IT - SC Fabrica de Soft SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Motivarea afacerii 3
2. Prezentarea afacerii 3
3. Piata 3
4. Concurenta 4
5. Clienti / segment de piata 4
6. Planificarea strategica, matricea SWOT 4
7. Cadru legislativ, codurile CAEN 6
8. Punct de lucru 6
9. Personal 7
10. Financiar pentru 6 luni de functionare 7


Extras din proiect Cum descarc?

1. Motivarea afacerii
Domeniul IT este in plina expansiune la nivel global, iar in cadrul acestuia cea mai mare pondere o inregistreaza firmele producatoare de soft. Motivele principale care stau la baza dezvoltarii afacerii sunt, printre altele, dorinta personala de a alege tehnologiile de lucru pentru fiecare sarcina/proiect in parte, libertatea deplina in stabilirea milestone-urilor si a termenelor limita. 
2. Prezentarea afacerii 
Firma noastra va oferi urmatoarele servicii: 
a. Website personalizat
Realizarea de pagini web complet personalizate folosind cele mai noi tehnologii. Asigurarea consultantei in vederea realizarii unei prezente web compatibila cu standardele curente din domeniu.
b. Software personalizat 
Dezvoltarea de solutii software complete web si dektop construite pe fluxurile specifice ale clientilor (toata gama de solutii ERP, CRM, WMS, LMS, VMS). 
c. Servicii de integrare si interfatare
Executia de interfete si integrari cu diverse sisteme in vederea interconectarii informatiior sau extinderii functionalitatilor sistemelor software.
d. Mentenanta
Verificare si testare, actualizare periodica a platformei, administrare, securitate si monitorizare, backup, optimizare, interventie rapida. 
3. Piata
In ultimii ani, produsele soft cu licenta "Made in Romania" au inceput sa fie extrem de cautate pe piata S.U.A. si pe cea a Uniunii Europene, exporturile unor astfel de servicii crescand vertiginos de la un an la altul. 
Serviciile companiei sunt destinate atat companiilor locale de pe piata romaneasca, cat si extern. 
4. Concurenta
In zona in care se va deschide firma (orasul Ploiesti) concurenta este foarte scazuta. 
Firmele care sunt percepute in mod direct drept concurenti pentru SC Fabrica de Soft SRL, vor fi prezentate in felul urmator:
a. SC Bocris Serv SRL 
Cu destula vechime in piata (infiintata in anul 1994), departamentul de dezvoltare software al companiei ofera consultanta pentru multe companii locale. 
b. SC Keep It Mobile Development SRL 
Desi mai recent infiintata decat compania anterioara (2012), KIM este dezvoltatorul lider pentru segmentul de piata industrial. Tendintele acesteia sunt de a digitaliza folosind dispozitive hardware propulsate de ultimele noutati din inteligenta artificiala. Este pentru Fabrica de Soft un concurent puternic, avand deja un numar considerabil de clienti.
c. SC TMT Analysis LTD SRL
Este o firma care a aparut pe piata doar in primavara anului 2019, deci este un concurent foarte tanar cu o experienta destul de scazuta.
5. Clienti / segment de piata
Luand in considerare impactul tehnologiei asupra tuturor sectoarelor de activitate, este practic imposibil pentru o companie sa activeze pe piata fara sa utilizeze produse software, fie ele standardizate sau customizate. Prin urmare, vom oferi clientilor nostri produse personalizate, vizand in principal companii de dimensiuni mici si medii (sub 100 angajati).


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de afacere pentru o firma in domeniul IT - SC Fabrica de Soft SRL.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!