Practică informatică - Macromedia Dreamweaver

Extras din proiect Cum descarc?

Motivul:
Motivele pentru care am ales sa facem acest proiect au fost:
Mai intai, a fost una din cele mai simple alternative, celelalte doua obiecte implicand o documentare destul de amanuntita; comparativ cu alternativele, care constau ȋn niste structuri si elemente rigide, stricte, ȋn cazul practicii ȋn informatica exista flexibilitate nu numai ȋn alegerea mediului de programare cat si in cazul temei au al elementelor de design.
In al doilea rand, web designul a reprezentat o fascinatie inca de la primele contacte cu sintaxele html(HyperText Markup Language) din perioada liceului. Pe langa reamintirea unor coduri des utilizate, am acumulat noi cunostinte atat cu privire la limbajul precizat anterior cat si ȋn cazul folosirii programelor cu structuri predefinite de tipul Microsoft Office FrontPage, Microsoft Expression Web, Microsoft Office FrontPage; din acestea noi am ales utilizarea programului Macromedia Dreamweaver.
In al treilea rand un site web este cea mai buna metoda de a promova o firma avand in vedere ca internetul este din ce in ce mai raspandit, de asemenea face mai accesibila obtinerea unui produs din gama oferita de firma respectiva.
Tema aplicatiei:
Tema aplicatiei noastre o constituie o firma de materiale de constructii. Alegerea noastra s-a bazat pe fapte concrete, populatia lumii se extinde, drept urmare cererea de locuinte a crescut si va creste in continuare.
Cateva cuvinte despre Macromedia Dreamweaver:
Macromedia Dreamweaver este o unealtă destinată creatorilor de pagini web. Dreamweaver a fost creat de Macromedia (acum Adobe Systems) şi momentan a ajuns la versiunea 11. Primele versiuni ale produsului serveau doar ca simple editoare HTML de tipul WYSIWYG (What You See Is What You Get). Aceasta inseamna ca, daca efectuati o modificare pe ecran in interiorul programului, rezultatele acestora vor fi afisate instantaneu. Prin contrast, daca ar fi fost necesar sa scrieti manual liniile de program HTML, ar fi trebuit sa examinati programul in interiorul unui browser Web pentru a vedea rezultatele. Raspunsul imediat al unui mediu de proiectare mobil, precum Dreamweaver, mareste considerabil fluxul activitatii, deoarece puteti vedea imediat, in timpul lucrului, daca va plac sau nu rezultatele obtinute. Dar în versiunile recente au fost implementate funcţii de editare avansate şi suport pentru alte tehnologii web cum ar fi CSS, JavaScript etc.
Dreamweaver s-a bucurat de un larg succes încă de la sfârşitul anilor '90 şi momentan deţine aproximativ 80% din piaţa editoarelor HTML. Produsul poate fi rulat pe variate platforme software: Mac, Windows, dar suportă în acelaşi timp şi platforme UNIX cu ajutorul unor emulatoare software, cum ar fi Wine.
Ca orice alt editor WYSIWYG, Dreamweaver poate ascunde detaliile de implementare a paginilor HTML, făcând astfel posibilă crearea cu uşurinţă a paginilor web de către utilizatorii neexperimentaţi.
Unii creatori de pagini web critică aceste tipuri de editoare deoarece produc pagini de dimensiuni mult mai mari decât ar fi necesar, ceea ce conduce la o funcţionare neperformantă a browserelor web. Această afirmaţie este în mare parte adevarată deoarece paginile web produse folosesc design-ul pe bază de tabel. În plus, produsul a mai fost criticat în trecut şi pentru producerea de coduri care adesea nu erau conform standardelor W3C, dar acest aspect a fost mult îmbunătăţit în versiunile recente. Cu toate acestea, Macromedia a crescut suportul pentru tehnologia CSS precum şi alte modalităţi de design fără a fi necesară folosirea design-ului pe bază de tabel.
Dreamweaver permite folosirea majorităţii browserelor instalate pe calculatorul utilizatorului, pentru a previzualiza website-ul creat. De asemenea conţine şi câteva utilitare pentru administrarea site-urilor, cum ar fi cele pentru a găsi şi modifica un paragraf sau o linie de cod, în întregul web site, pe baza oricăror parametri specificaţi de către utilizator. Cu ajutorul panourilor de stare se poate crea cod JavaScript fără a avea cunoştinţe de programare.
Odată cu apariţia versiunii MX, Macromedia a încorporat utilitare de generare dinamică a conţinutului. De asemenea este oferit suport pentru conectarea la baze de date (cum ar fi MySQL şi Microsoft Access) pentru a filtra şi afişa conţinutul folosind script-uri de genul PHP, ColdFusion, Active Server Pages (ASP) şi ASP.NET, fără a avea nevoie de o prealabilă experienţă în programare.
Un aspect foarte lăudat al Dreamweaver-ului îl reprezintă arhitectura sa extensibilă. Extensiile, aşa cum sunt ele cunoscute, sunt mici programe, pe care orice dezvoltator le poate scrie (de obicei în HTML şi JavaScript) şi pe care oricine le poate descarca şi instala, acestea aducând un spor de performanţă şi funcţionalitate îmbunătăţită programului. Există o comunitate de dezvoltatori care produc aceste extensii şi le publică (atât comercial cât şi gratuit) pentru probleme de dezvoltare web, de la simple efecte rollover până la soluţii complete de vânzare online.


Fisiere în arhivă (1):

  • Practica Informatica - Macromedia Dreamweaver.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!