Programarea Sistemelor Informatice - Baze de Date - Restaurant

Extras din proiect Cum descarc?

1.Identificarea si selectia proiectului
a. Descrierea organizatiei
Societatea comerciala ,,NO LIMIT" este o entitate economico-financiara care din punct de vedere juridic se caracterizeaza printr-o raspundere limitata a asociatilor ce se rezuma la nivelul patrimoniului social. Societatea isi are sediul si punctul de lucru in centru jud. Suceava. In momentul de fata aceasta are un capial social de 900.000 lei divizat in 9000 parti sociale, fiecarui asociat revenindu-i cate 1000 parti ce ii confera drepturi egale in comparatie cu predecesori sai. Cei 9 asociati sunt raspunzatori de cate o gestiune in parte, acestea efectuand un control permanent asupra activitatii firmei. 
Aceasta a fost infiintata in anul 2000 si are ca obiecte de activitate(principal si secundare) diferite actiuni intreprinse de majoritatea restaurantelor cu specific traditional, conform Cod CAEN nr. 5530,5551 si 5553. Firma a incheiat un contract de inchiriere, inca din momentul realizarii planului de afaceri cu o alta societate (,,BEST SERVICE"), in baza caruia aceasta este obligata la plata unei chirii lunare de 4000 ron.
b. Delimitarea ariei de intindere a componentei analizate (subsistemul analizat);
Prin aplicatia realizata s-a urmarit fixarea anumitor parametri, anumitor date ce tine de latura informationala a entitatii in cauza; s-a urmarit centralizarea principalelor informatii generate la nivelul a doua compartimente: comercial si cel legat de resursele umane.
c. Analiza de fezabilitate 
Lucrarea are menirea de a crea un catalog de prezentare la nivel general a entitatii si este destinat in mare parte actiunilor de merchandising, promovare ce vor avea loc pe viitor. Colectarea informatiilor si pastrarea lor pe suport electronic, intr-o economie de tip infrationist, unde preturile se modifca permanent, va oferi posibilitatea unei actualizari a datelor ori de cate ori este nevoie, pe baza celor existente deja, astfel incat sa se poate realiza o comparatie intre doua perioade de gestiune.
2.Analiza sistemului informational selectat 
a.Descrierea intrarilor si iesilor (principalele surse de date pentru sistem, precum si ce se doreste a se obtine din prelucrarea datelor)
Datele introduse in aplicatia de fata sunt date informative, preluate de la fiecare gestiune in parte(evidentiate in cadrul tabelului"Date despre restaurant") si care fac referire la: oferta entitatii (regasita in cadrul tabelelor "Meniu" si "Organizari") si situatia personalului angajat("Personal activ", respectiv "Situatia_angajatilor"). Astfel fiecare tabel contine un numar relativ mediu de campuri, putandu-se identifica existanta unei relationship la nivelul campului "Cod_r".
Informatiile inregistrate in tabelele prezentate mai sus sunt:
1. Date despre restaurant:
- Cod_r = codul restaurantului
- Nume_restaurant = fiecare restaurant in parte este reprezentat de cate o gestiune 
- Zona amplasarii= amplasamentul punctului de lucru, redat pentru fiecare gestiune in parte
- Data infiintarii = data la care s-a consemnat existenta punctului de lucru in Reg. Comertului
- Nr_locuri = locurile disponibile pentru clienti
- Nume patron = numele asociatului ce detine gestiunea respectiva
- Pren patron = prenumele asociatului ce detine gestiunea respectiva
- 
2. Organizari:
- Cod_r = codul restaurantului
- Organizam = oferta de servicii pusa la indemana clintilor 
- Meniu_pe persoana=costul unui fel de mancare / persoana 
- Numar_feluri_sortimente= numarul portilor comandate
- Pret_spatiu_inchiriat= pretul localului inchiriat/zi
3. Meniu:
- Cod_r = codul restaurantului
- Den_produs =denumirea produselor preparate la nivelul reutaurantelor 
- Pret=pretul fiecarui produs oferit
- Cantitate= numarul de portii comandate
- UMP= unitatea de masurata specifica fiecarui produs
4.Personal activ:
- Cod_r = codul restaurantului
- Nume_pren_responsabil =numele, prenumele responsabilului angajat la nivelul unui departamant functional existent la nivel de societate(personal activ) 
- Functia=postul ocupat de catre acesta in cadrul entitatii
- Departament= sectorul existent in cadrul entitatii
- Data_n= data nasterii
5. Situatia_angajatiilor:
- Cod_r = codul restaurantului
- Nr_angajatilor = totalul nr. de angajati existenti in statul de plata(activi si inactivi)
- Salariul_brut_pe_angajat=totii angajatii au acelasi salariu brut
- Total ore lucrare= toatalul ore lucrate/luna
- Total retineri= totalul retinerilor pe angajat
Informatiile introduse sunt prelucrate ulterior, datele ce rezulta in urma efectuarii acestei etape fiind evidentiate prin aplicarea interogarilor.
b. Descrierea prelucrarilor( de unde sunt preluate datele, care sunt principalele operatii la care sunt supuse, cum se prelucreaza datele, cum sunt preluate acestea)
Datele au fost preluate din cadrul celor 5 tabele realizate, fiind prelucrare prin utilizarea optiuni Design View si SOL View.
c. Planificarea calendaristica (Diagrama Gantt)
d.Modelarea sistemului informational 
- modelarea logica(DFD nivel 0)
1. Informatia circula de la client catre entitate. Managementul entitatii trebuie sa tina cont de preferintele clientelei pentru a face fata concurentei.(informatii particulare)
2. Informatia circula de la entitate catre angajat. Statul de plata reprezinta principalul document ce atesta obligatiile permanente ale societatii comerciale fata de angajatii sai. Alte documente: Ordin de deplasare, CIM, etc. Angajatul este interesat de mersul activitatii, de rentabilitatea acesteia si de stabilitatea locului de munca.
3. Informatia circula de la angajat catre entitate. Angajatul poate aduce informatii cu privire la clientii nemultumiti sau cu privire la nefunctionalitatea anumitor parghi interpuse.
4. Informatia circula de la entitate catre client.Societatea comerciala pune la dispozitia aestuia diferite informatii regasite in cataloage, afise, pliante publicitare, etc. pt. ai capta atentia si al transporma intr-un potential client pe viitor.


Fisiere in arhiva (2):

  • Programarea Sistemelor Informatice - Baze de Date - Restaurant.doc
  • Proiect_info_Restaurante.mdb

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!