Proiect Semestrial la Disciplina Introducere in Informatica Economica

Extras din proiect Cum descarc?

In prezent, omenirea parcurge o tranzitie, de la societatea industriala, la societatea internationala. Intrepatrunderea dintre calculatoare si comunicatii, a dat nastere la un domeniu nou , menit sa satisfaca cererea crescanda de servicii si echipamente de comunicatii, furnizate de retele publice si private , a permis crearea a numeroase servicii telematice, care combina resursele informatice si telecomunicatiile.
Situatia actuala se caracterizeaza prin existenta si dezvoltarea, in paralel, a mai multor retele specializate pe anumite servicii. Astfel pot fi intalnite : 
- Reteaua Telefonica Publica care utilizeaza sisteme analogice si digitale dedicate serviciilor vocale si transmisiilor de date de viteza mica;
- Reteaua Publica de Date cu Comutatie de pachete dedicata transmisiilor de date de viteza mica sau medie;
- Reteaua Digitala cu Servicii Integrate care este in intregime digitala si asigura intelegerea mai multor servicii oferite prin intermediul aceleiasi retele;
- Reteaua Radio pentru abonati ficsi si mobili;
- Retele cu linii inchiriate
- Internet
In clasificarea retelelor trebuie tinut cont de doua criterii importante:
- tehnologia de transmisie
- scara la care opereaza reteaua.
In principal, exista doua tipuri de retele de transmisie: 
- retelele punct - la - punct care dispun de numeroase conexiuni intre nodurile retelei, fiind posibile trasee multiple, de diferite lungimi
- retelele cu difuzare care asigura canale de comunicatii partajate de toti utilizatorii din retea. Comunicarea se face prin mesaje scurte, numite pachete, care pot fi primite simultan de mai multi utilizatori din retea.
Un alt criteriu folosit pentru clasificarea retelelor este marimea lor fizica. Astfel, retelele pot fi impartite in : 
- Retele locale (LAN-Local Area Networks) care sunt retele private, localizate intr-o singura cladire sau intr-un campus de dimensiuni mai mici
- Retele zonale(MAN-Metropolitan Area Networks) care sunt in linii mari o versiune extinsa de LAN-uri si utilizeaza, in mod normal, tehnologii similare cu acestea. O retea matropolitana se poate intinde pe zona ocupata de mai multe firme sau pe suprafata unui oras intreg si poate fi privata sau publica.
- Retele cu larga raspandire geografica (WAN-Wide Area Networks) care acopera o arie geografica foarte intinsa: o tara sau un continent.
O retea de calculatoare reprezinta un ansamblu de calculatoare legate intre ele in vederea comunicarii de mesaje si partajare a resurselor. In acest fel este posibila transmisia informatiei intre utilizatorii situati in puncte diferite, folosirea simultana a informatiilor din bazele de date, de catre categorii diferite de utilizatori.
Fata de sistemele de teleprelucrare, din anii '80, retelele de calculatoare asigura atat o flexibilitate sporita, cat si avantaje economice.
Flexibilitatea sporita este data de posibilitatea de extindere a retelei, prin adaugarea de noi statii de lucru sau servere sau de impartirea resurselor intre utilizatori.
Avantajele economice sunt determinate de costurile mai reduse ale echipamentelor, dar si de exploatarea in comun a mai multor resurse: date, programe, echipamente.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Semestrial la Disciplina Introducere in Informatica Economica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!