Proiectarea unui Sistem Informatic pentru Gestiunea Stocurilor

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 2
Capitolul I : Analiza gestiunii stocurilor 3
I. 1 Stocurile 3
I.1.1 Definirea stocurilor 3
I.1.2 Tipuri de stocuri 3
I.1.3 Rolul stocurilor 3
I. 2 Gestiunea stocurilor 4
I.2.1 Sfera gestiunii stocurilor 4
I.2.2 Obiective si rezultate ale gestiunii stiintifice a stocurilor 4
I.2.3 Functiile gestiunii stocurilor 5
I.2.4 Elementele principale ale unui proces de stocare 5
I.2.5 Factorii de influenta a gestiunii stocurilor 5
I.2.6 Situatii periculoase in gestiunea stocurilor 6
I.2.7 Modalitati practice de gestiune a stocurilor 6
I.2.8 Indicatori ai eficientei gestiunii stocurilor 10
Capitolul II : Proiectarea programului de gestiune a stocurilor unei farmacii 11
II.1 Notiuni de proiectare a bazelor de date 11
II.2 Analiza principalilor indicatori si operatori relationali 12
II.2.1 Caracteristici ale bazelor de date relationale 12
II.2.2 Operatorii relationali ai bazelor de date relationale 13
II.2.3 Notiunile si conceptele bazelor de date relationale, modelul entitate-relatie 14 
II.2.4 Modelarea grafica a bazelor de date relationale 15
II.3 Analiza detaliata a proiectarii bazei de date relationale care va gestiona 
stocurile unei farmacii 16
Capitolul III : Realizarea programului de gestiune a stocurilor unei farmacii realizat in 
Microsoft Access 2000 18
III.1 Prezentare Access 18
III.2 Crearea bazei de date de gestiune a stocurilor unei farmacii 19
III.3. Crearea de filtre, interogari si rapoarte 24
III.4. Crearea unei interogari de tip crosstab 31
III.5.Utilizarea programului de gestiune a stocurilor unei farmacii realizat in 
Microsoft Access 2000 38
Concluzii 42
BIBLIOGRAFIE 43


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Tema proiectului "Proiecatarea unui sistem informatic pentru gestiunea stocurilor" este in stransa legatura atat cu disciplina ,,Sisteme informatice de asistare a deciziilor" la care se prezinta acest proiect, cat si cu cu specialitatea Facultatii de Stiinte Economice, Contabilitate si Informatica de Gestiune, din a carei programa face parte disciplina mentionata.
Dupa cum reiese si din titlul temei, proiectul cuprinde doua componente: o componenta informatica si o componenta economica. Acestea sunt tratate separat din punct de vedere al bazelor teoretice, dupa care acestea devin un tot unitar, la realizarea practica a sistemului informatic, materializat prin obtinerea unui program de gestiune a stocurilor, in mod arbitar ales al uneii farmacii, deoarece este un model simplu de gestiune a stocurilor, folosind platforma de programare a Microsoft Access 2000.
Pentru realizarea unei unitati in expunerea proiectului, s-a facut in primul rand prezentarea notiunilor teoretice ale componentei economice, urmata de prezentarea notiunilor teoretice ale componentei informatice, iar in final se arata pas cu pas modul de programare al softului de gestiune al farmaciei. In momentul utilizarii bibliografie a unor relatii, notiuni sau paragrafe, acestea sunt indicate corespunzator in proiect, prin folosirea notelor de subsol.
La tratare notiunilor teoretice ale componentei economice s-a facut o prezentare amanuntit stocurile si gestiunea stocurilor. Sunt aratate modalitatile de definire a stocurilor, tipurile si rolul acestora. La gestiunea stocurilor se dezbat ariile de cuprindere ale gestiunii stocurilor, obiectivele si rezultatele unei gestiuni informatice a stocurilor, functiile gestiunii stocurilor, elementele procesului de stocare, factorii de influenta si situatiile periculoase intalnite in cazul unei gestiuni informatizate a stocurilor, modalitatile practice de gestiune si indicatorii eficietei gestiunii stocurilor.
La tratarea notiunilor teoretice ale componentei informatice s-au prezentat criteriile unei proiectari de baze de date, analiza principalilor indicatori si operatori ai unei baze de date relationale, notiunile, conceptele, caracteristicile si modelarea grafica a bazelor de date relationale bazate pe modelul entitate-relatie, precum si analiza detaliata a proiectarii in cazul particular ales al unei baze de date relationale care va gestiona stocurile unei farmacii.
Prezentarea teoretica a platformei de programare a programului Microsoft Acces 2000 este urmata de expunerea pas cu pas a proiectarii bazei de date, a crearii acesteia precum si a crearii filtrelor, interogarilor si rapoartelor.
In ultima parte a proiectului este dezbatuta utilizarea sistemului informatic de gestiune a stocurilor unei farmacii, din punct de vedere al unui utilizator de program, care in cazul analizat poate fi reprezentat de persoana care vinde medicamentele aflate in stocul si respectiv in gestiunea farmaciei.
Capitolul I : Analiza gestiunii stocurilor
I.1 Stocurile
I.1.1 Definirea stocurilor
Stocurile reprezinta cantitati de resurse materiale sau produse finite sau intr-un stadiu oarecare de fabricatie, acumulate in depozitele de aprovizionare ale unitatilor economice intr-un anumit volum si o anumita structura, pe o perioada de timp determinata, in vederea unei utilizari ulterioare.
Stocul este o rezerva de material destinat sa satisfaca cererea beneficiarilor, acestia identificandu-se, dupa caz, fie unei clientele (stoc de produse finite), fie unui serviciu de fabricatie (stocuri de materii prime sau de semifabricate), fie unui serviciu de intretinere (articole de consum curent sau piese de schimb), fie unui serviciu de dupa vanzare (piese detasate).
Stocul reprezinta ansamblul de bunuri care se formeaza in ciclul de exploatare al intreprinderii pentru a fi vandut in starea in care se gaseste in urma unui proces de productie in curs sau viitor, sau pentru a fi consumat la prima necesitate .
Stocul reprezinta un ansamblu de bunuri sau de articole acumulate in asteptarea unei utilizari ulterioare, mai repede sau mai tarziu si care permite alimentarea utilizatorului pe masura nevoilor sale, fara a fi perturbat de intarzieri in livrari sau de incapacitatea furnizorului de a fabrica temporar respectivele bunuri.
Notiunea de stoc grupeaza:
-aprovizionarea: materiile prime, furnizorii; 
-produsele: intermediare si finite; 
-intermediarii: cumparatorii care revand marfa. 
Orice stoc se caracterizeaza printr-un flux de intrare pe care intreprinderea il poate previziona intr-un anumit grad, precum si printr-un flux de iesire, pe care rareori intreprinderea il poate stapani, fiind impus de clienti, dar si de un nivel de bunuri in asteptare.
I.1.2 Tipuri de stocuri
Din punct de vedere al productiei, stocurile pot fi de productie (stoc in amonte), de desfacere (stoc in aval) si stoc interoperational.
Din punct de vedere al rolului jucat pe plan economic, stocurile pot fi cu rol de regulator, cu rol strategic si stocuri speculative.
Din punct de vedere al modului de depozitare, care tine seama si de unele proprietati fizico-chimice ale elementelor, avem: produse periculoase, voluminoase, fragile etc.
Din punct de vedere al modului de gestionare exista stocuri cu gestiune normala, stocuri cu "afectare directa" (comandate special pentru o anume comanda), stocuri "fara gestiune" (din magaziile intermediare, cu o supraveghere globala) si stocuri de produse consumabile.
Din punct de vedere al caracteristicilor formarii si destinatiei lor, exista stoc curent, stoc de siguranta, stoc de pregatire sau de conditionare, stoc pentru transport intern si stoc de iarna.
I.1.3 Rolul stocurilor
Rolul determinant al stocurilor este evidentiat de faptul ca acestea asigura certitudine, siguranta si garantie in alimentarea continua a productiei si ritmicitatea desfacerii rezultatelor acesteia . Altfel spus, procesul de stocare apare ca un regulator al ritmului aprovizionarilor cu cel al productiei, iar stocul reprezinta acel "tampon inevitabil" care asigura sincronizarea cererilor pentru consum cu momentele de furnizare a resurselor materiale. Rolul stocului este multiplu si are numeroase ratiuni economice, financiare, tehnice, comerciale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unui Sistem Informatic pentru Gestiunea Stocurilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!