Securitatea Calculatoarelor

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
Introducere
1. Importanta securitatii
2. Amenintarile de securitate 
2.1 Virusi, viermi si troieni 4
2.2 Securitatea web 5
2.3 Adware, spyware si grayware 5
2.4 Spam-ul si ferestrele de tip pop-up 6
2.5 Atacurile de tip TCP/IP 6
3. Procedurile de securitate 
3.1 Modalitatii de protejare a datelor 7
3.1.1 Protejarea prin parola 
3.1.2 Criptarea datelor 
3.1.3 Protetia porturilor 
3.1.4 Backup al datelor 
3.1.5 Securitatea sistemului de fisiere 
3.2 Tehnicile de securitate ale retelelor fara fir (wireless) 9
4. Tehnicile comune de intretinere preventiva pentru securitate
4.1 Actualizarea semnaturilor software-urilor anti-virus si anti-spyware 10
4.2 Instalarea pachetelor de servicii si a patch-urilor de securitate pentru sistemul de operare 11
5. Depanarea problemelor de securitate
Concluzii 
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Acest proiect a fost scris pentru a raspunde la necesitatea unei mai bune intelegeri a securitatii calculatoarelor. Multe persoane si companii intentioneaza sa-si intareasca securitatea retelelor si a datelor ce pot fi expuse atacurilor. Acest proiect va aduce suficiente informatii despre securitate, cu care va puteti intari noile cunostintele pentru propiul avantaj.
Am scris aceasta lucrare pornind de la ideea ca toti cititorii vor sa stie despre securitate, dar ei nu inteleg cu adevarat riscurile, tehnicile si solutiile disponibile. Astfel fiecare capitol trateaza un anumit aspect al unui model generat de securitate treptata si va permite sa vedeti si sa intelegeti de ce este necesara securitatea pentru fiecare domeniu, ce ar trebui sa luati in calcul si cum ar trebui sa procedati.
Scopul acestui proiect este sa ofere o resursa pentru fiecare persoana interesata de securitate. Speranta mea este ca tuturor cititorilor sa le fie utila.
Aceasta lucrare a fost scrisa cu gandul la studentii care intampina frecvent probleme de securitate, sau pentru cei care nu au stiut de existenta anumitor atacuri de securitate.
Proiectul este gandit sa fie flexibil si sa va permita sa treceti usor de la un capitol la altul, de la o sectiune la alta a capitolelor, pentru a gasi doar materialul de care aveti nevoie. Daca intentionati sa le cititi pe toate veti intelege importanta securitatii, care sunt amenintarile, procedurile de securitate, dar si cum sa preveniti potentialele atacuri.
Din punctul meu de vedere este necesar sa ne informam despre securitate inainte de a intampina o situatie neplacuta care ne-ar afecta datele importante dar si reputatia in cazul unor documente personale.
Securitatea calculatoarelor
1. Importanta securitatii
Securitatea la nivel de PC si retea ajuta la mentinerea in functiune a datelor si echipamentelor precum si la permiterea accesului doar persoanelor autorizate. Tot personalul dintr-o organizatie ar trebui sa acorde o prioritate ridicata elementelor de securitate pentru ca oricine poate fi afectat de o infiltrare in sistemul de securitate. 
Printre primele responsabilitati ale unui tehnician se gasesc elementele de securitate a datelor si retelei. Este necesara cunoasterea metodelor de configurare pentru a mentine reteaua sigura si in acelasi timp disponibila celor care vor sa o acceseze. Tehnicianul trebuie sa se asigure ca actualizarile si patch-urile sunt aplicate, un software de tip anti-virus este instalat iar un sistem anti-spyware este folosit. 
2. Amenintarile de securitate
Pentru a proteja cu succes calculatoarele si reteaua, trebuie stiut ca sunt doua tipuri de amenintari in domeniul securitatii calculatoarelor:
- La nivel fizic - Evenimente sau atacuri ca furtul, defectarea, distrugerea echipamentelor precum servere, switch-uri sau sistemul de cablare.
- La nivelul datelor - Evenimente si atacuri ca inlaturarea, coruperea, furtul de informatii precum si restrictionarea sau permiterea accesului la informatii.
Amenintari de securitate pot aparea din interiorul sau exteriorul unei organizatii, nivelul problemelor cauzate putand sa varieze semnificativ:
- Interne - Angajatii au acces la date, echipamente si retea 
- Externe - Utilizatori din afara organizatiei care nu au acces autorizat la date 
2.1 Virusi, viermi si troieni
Un virus este un program scris cu intentia de a crea daune si trimis de catre atacatori. Virusul este transferat la un alt calculator prin intermediul e-mail-ului, transferului de fisiere si a mesageriei instante. Virusul se ascunde prin atasarea la un fisier de pe calculator. Cand fisierul este accesat, virusul se declanseaza si infecteaza calculatorul. Un virus are puterea de a deteriora sau chiar de a sterge fisierele de pe calculatorul dumneavoastra, de a folosi e-mail-ul dumneavoastra pentru a se raspandi pe alte calculatoare sau chiar de a sterge intrega unitate de hard disk.


Fisiere in arhiva (2):

  • Securitatea Calculatoarelor
    • Securitatea Calculatoarelor.docx
    • Securitatea Calculatoarelor.pptx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!