Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Extras din proiect Cum descarc?

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri in cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala sau totala). In functie de anumiti parametri, sistemul executa o evaluare a acestora si elaboreaza o situatie de avarie posibila, conform valorilor acestora.
Sistemul prezinta 4 intrari si o iesire.

Intrarile sunt:
o gradul cutremurului (CUT) - masurat in grade Richter;
o inaltimea cladirii (INALT) - masurata in metri;
o vechimea cladirii (VARSTA) in ani.
....
Iesirile sunt:
o gradul presupus de avariere (AVARIE) masurat in procente (unde 0% inseamna fara nici un fel de avarie, iar 100% - avarie totala);
o planul de reconstructie al cladirii (RECON) reprezentat in procente.
....
Intervalul 1 ales este intre 3 si 8,5 grade Richter. Aceste valori de margine au fost alese pentru ca un cutremur mai mic de 3 grade Richter nu poate produce pagube vizibile si de moment asupra structurii unei cladiri, iar cutremurele mai mare de 8,5 grade practic distrug aproape orice cladire total. Cei 3 termeni lingvistici reprezinta 3 categorii de cutremure care sunt prezente (cu o oarecare aproximare) si in viata reala: cutremure slabe, cutremure medii si cutremure catastrofale. S-au ales ca reprezentare pentru aceasta intrare functiile S, PI si Z pentru ca ele ofera o aproximare mai buna asupra intervalelor, fiind necesara o gama mai larga de valori disponibila pentru utilizare.
Intervalul 2 ales este intre 20 si 260 de metri reprezentand cladiri ce au intre 6 si 100 de etaje (un etaj fiind considerat ca avand aproximativ 2,5 metri), fiind luate in considerare si elemente precum: parterul, grosimea tavanului / podelei etc. Au fost alesi 5 termeni lingvistici pentru aceasta intrare dorindu-se observarea avariei asupra a 5 categorii de cladiri, considerandu-se ca fiind destul de concludente pentru un eventual studiu de acest gen. S-a ales ca reprezentare pentru aceasta intrare reprezentarea singleton prin triunghiuri, nefiind necesara o aproximare foarte exacta.
Intervalul 3 ales este intre 0 (adica sub un an) si 100 de ani. Pentru varste mai mari cladirile sunt deja puse la categoria celor care se pot prabusi in orice moment fara a fi necesara producerea unui cutremur (de orice grad). Categoriile de varsta sunt specificate prin 5 termeni lingvistici. S-a ales ca reprezentare pentru aceasta intrare reprezentarea singleton prin triunghiuri, nefiind necesara o aproximare foarte exacta.


Fisiere in arhiva (4):

  • cutremur.bat
  • Cutremur.clp
  • Listarea programului.doc
  • Sistem de prognosticare a unei avarii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!