Structurarea Desenelor - Lucrul cu Straturile

Extras din proiect Cum descarc?

Argument
Chiar daca astazi stratificarea graficii digitale este un concept aproape banal, aceasta facilitate a oferit de la inceputuri premise ideale pentru organizarea si gestionarea desenelor, demonstrand practic supeoritatea abordarii digitale ( CAD) in fata proiectarii clasice (manuale, la planseta).
Sa vedem acum ce-I cu aceasta << stratificare >> ! Ne imaginam ca avem de facut un desen reprezentand ceva ( indiferent de aplicare ), deci in suprafata de lucru se strang o multime de obiecte grafice vectoriale ( create prin procesele diferite ). Ei bine, daca identificam destinatii comune sau proprietati tematice comune pentru cate o submultime din aceste obiecte, atunci putem pune fiecare submultime intr-un strat distinct ( << Layer >> ), ca si cand desenul nostru ar rezulta din suptapunerea << spatiala >> a mai multor straturi - ca niste << folii>> transparente, de grosime nula, puse una peste alta - pe fiecare dintre acestea realizand anumite obiecte.
Avem cel putin doua avantaje substantiale daca lucram organizandu-ne desenul pe straturi : 
- Putem stabili pe straturi propietatile de culoare si tip, grosime de linie, astfel incat obiectele care << ajung >> pe un anume strat sa preia automat propietatile simbolice ale acestui strat ;
- Controlarea vizibilitatii pe straturi : de-a lungul sesiunilor de lucru pot aparea momente cand pentru a obtine o lizibilitate mai buna asupra anumitor categorii de obiecte vom ascunde straturile nerelevante in acea faza.
Exemplu de stratificare :
Entitatile grafice cuprinse intr-un document - desen se pot grupa pe straturi ( LAYER-e ), rezultand o structurare care deschide perspectiva organizarii, a gestionabilitatii. Distribuirea obiectelor pe straturi insemnand ca intr-un acelasi grup/strat vor rezida numai obiecte inrudite functional inlocuieste ipoteza ''gramezi de obiecte'' cu cea a grupurilor controlabile de obiecte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Structurarea Desenelor - Lucrul cu Straturile.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!