Subsistem Informatic Privind Evidenta Fondului de Carti in Biblioteca

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 3
I. FORMULAREA PROBLEMEI SI A CERINTELOR PENTRU PROIECT 5
1.1. Esenta economico-organizatorica a problemei 5
1.2. Cerinte pentru proiectul informatic 6
II. ANALIZA PRELIMINARA 9
2.1. Definirea iesirilor 9
2.2. Definirea intrarilor 10
2.3. Estimarea necesarului de resurse hard si soft 11
III. REALIZAREA PROIECTULUI INFORMATIC 13
3.1. Proiectarea formatelor de intrare 13
3.2. Proiectarea formatelor de iesire 14
3.3. Proiectarea bazei informationale 14
3.4. Sistemul de fisiere si/sau baza de date 17
3.5. Realizarea programelor 18
3.6. Procesul tehnologic de prelucrarea a datelor 23
Concluzii 24
Bibliografie 25


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
J. C. Levinson sublinia ca cei care studiaza "cu asiduitate proprii clienti, clientii concurentei si clientii intregului lor domeniu de activitate reusesc sa identifice grupuri specific. 
Biblioteca publica are rolul de a influenta favorabil mentalitatea si comportamentul de achizitionare si de consum al utilizatorului in vederea dezvoltarii atit a indivizilor, cit si a societatii in ansamblu sau. Biblioteca publica se numara printre institutiile de cultura ce ofera servicii non-profit, bazte pe utilizarea prepinderenta a personalului, care necesita prezenta consumatorului in timpul prestarii serviciului si care se adreseaza in special nevoilor personale(pentru consumul individual al populatiei), dar si celor sociale, ce se adreseaza nevoilor societatii in ansamblu( servicii ce vizeaza ridicarea nivelului de cultura al colectivitatii in care isi desfasoara activitatea).
Biblioteca ofera un numar mare de produse si servicii din dorinta si speranta ca acestea vor fi soliccitate de catre utilizatori. Nu tot ceea ce se ofera este cerut pe piata, este necesar ca oferta bibliotecii sa fie resimtita ca nevoie de catre utilizatori. Pe de alta parte oferta nu are numai menirea de a satisface necesitati, ci si a le crea, modelind cerearea in cazul in care detrmina anumite nevoi. Biblioteca trebuie sa raspunda cu mijloacele ei specifice necesitatilor de informare, dezvoltare a personalitatii utilizatorilor si de educatie permanenta, fara a lua in considerare statutul social sau economic, virsta, sexul sau nationalitatea acestora. Activitatea bibliotecii trebuie sa se centreze pe asumarea responsabilitatii fata de necesitatile de informare si lectura a utilizatorilor.
Se impune ca oferta bibliotecii sa fie diversificata si diferentiata in functie de segmentul de utilizatori vizat, armonizata cu cerinte de consum ale populatiei prin intermediul investigarii gradului de satisfatie a utilizatorilor, a motivatiei si a comportamentului sau in raport cu produsele si serviciile oferite. Oferta dinamica ofera posibilitatea adaptarii rapide la schimbarile cererii in timp si spatiu, dar si in functie de strictura socio-demografica a utilizatorilor.
Ca o concluzie a cercetarii calitative ce a avut scop depistarea motivatiilor cererilor de lectura a reiesit faptul ca utilizatorul serviciului de imprumut la domiciliu isi cere drepturile, el cauta modalitati de protejare a dreptului de lectura, fondul de carte fiind relativ restrins. Astfel, in cazul cartilor solicitate frecvent acesta doreste sa nu existe posibilitatea prelungirii termenului de restituire pentru a putea sa intre si el cat mai repede in posesia cartii solicitate, cresterea numarului de carti care poate fi imprumutat o singura data, punerea la dispozitie a imprumutului interbibliotecar international, extinderea serviciilor oferite celor aflati in cadrul unui ciclu de invatamant, posibilitatea rezervarii prin telefon sau internet, pliante in legatura cu lansarile de carte ce au loc in spatiul bibliotecii, etc. In acest sens, biblioteca trebuie sa aiba in vedere transpunerea electronica a continutului integral al bibliotecii traditionale, avand drept scop educarea, informarea si documentarea prin mai multe canale de distributie (Internet, CD-uri etc.).
Digitizarea documentelor de care dispune biblioteca va face sa dispara multe dintre nemultumirile de azi, avind efecte benefice pentru utilizatori.
Bibliotecile actuale au nevoie de un management eficient in ceea ce priveste mijloacele de colectare a resurselor, mentinerea si extinderea legaturilor cu sursele de fonduri si administrarea corecta a resurselor.
In acest proiect este facuta o descriere detaliata a subsistemului informatic privind evidenta fondului de carti in biblioteca.
In capitolul I este formulata esenta economico-organizatorica a problemei si cerintele pentru proiectul respectiv. In capitolul II "Analiza preliminara" sunt definite intrarile, iesirile precum si estimarea necearului de resurse hard si soft pentru proiect. 
Capitolul III "Realizarea proiectului informatic" contine proiectarea formatelor de intrare, iesire, a bazei informationale, precum si sistemul de fisiere si baze de date, realizarea programelor respective la fel si procesul tehnologic de prelucrare a datelor. 
I. FORMULAREA PROBLEMEI SI A CERINTELOR PENTRU PROIECT
1.1. Esenta economico-organizatorica a problemei
Biblioteca este o institutie care colecteaza carti, periodice, spre a le pune in mod organizat la dispozitia cititiorilor.
Colectiile bibliotecii se structureaza astfel:
a. Colectii de baza sunt conservate si destinate utilizarii numai in spatii special amenajate la sediile bibliotecilor si se constituie din cel putin un exemplar din cartile. Periodicele si celelalte documente grafice,audiovizuale din productia editoriala curenta si retrospectiva.
b. Colectii uzuale sunt destinate studiului in biblioteca si imprumutului la domiciliu si sunt constituite din carti si din alte documente grafice si audiovizuale din productia editoriala curenta nationala si straina.
Cartile se scot din uz, in cazul deteriorarii, dupa minim un an.
Clasificarea Zecimala Universala este o schema intrebuintata in biblioteci pentru clasificarea cartilor in functie de subiectele pe care le trateaza. Aceasta schema de clasificare imparte totalitatea cunostintelor umane in zece clase, care se subimpart la rindul lor in alte zece subdiviziuni.


Fisiere in arhiva (1):

  • Subsistem Informatic Privind Evidenta Fondului de Carti in Biblioteca.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Cotelea V. Modele si algoritmi de proiectare logica a bazelor de date, Chisinau, 2009.
Cotas I. Grafica proceselor de calcul. Chisinau, Editura ASEM, 2006
Costas I. Tehnologii de procesare a informatiei economice, ASEM, Chisinau, 2011
Indicatii metodice privind realizarea proiectelor de an , 2013
Proiectarea sistemelor informatice.Note de curs. Chisinau, ASEM
www. Ebooks.unibuc.ro
www.wikipedia.com
http://ghid-pentru-bibliotecari.arc-software.ro/doku.php?id=evidenta-si-organizarea-colectiilor-in-bibliotecile-publice


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!