Suporturi Informationale

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 3
2. Dispozitive de stocare a informatiei 5
2.1.Tipuri de memorie 5
2.2.Tehnologii de stocare 6
2.2.1.Tehnologia magnetica 6
2.2.2.Tehnologia magnetooptica 11
2.2.3. Sistemele optice 12
2.3. Clasificarea suporturilor informationale 14
2.3.1. Clasificarea informatiei din punct de veder al suportului ethnic 14
2.3.2. Dispozitive de stocare 14
2.3.2.1. Stocare pe carton 15
2.3.2.2. Stocare pe banda 15
2.3.2.3. Stocare pe disc 16
3. Suporturi de informatii organice 19
3.1. Apa purtator de informatie 19
3.2. Macromolecula - support de informatie genetica 19
4. Bibliografie 21


Extras din proiect Cum descarc?

1. INTRODUCERE
"Inainte de a va organiza propriul serviciu de informatii, nu trebuie sa uitati ca dumneavoastra puteti deveni o sursa de informatii pentru concurenta. A te separa cu prea multa usurinta de un colaborator poate, uneori, sa coste foarte scump".
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au numarat , socotit si masurat lucrurile, le-au trecut pe raboj si au comunicat altor oameni despre aceste lucruri "Lucrurile" acestea puteau fi numarul de oi dintr-o turma, greutatea unui copil, marimea unui cimp, timpul scurs de la ultima seceta sau intensitatea unui cutremur. Din timpurile cele mai vechi, oamenii au folosit unelte si tehnici, care sa-I ajute sa numere cu mai multa acuratete , sa masoare mai precis, sa tina un raboj sau sa faca insemnari care sa se poata pastra mai mult timp, sa transmita cu mai multa precizie ; ei au folosit in acest scop, de exemplu , rigle, sextante, cintare si balante, ceasuri , etc. Calculatorul nu e decit cel mai nou din acest sir lung de masini de calculate si de inregistrat. Doar atit-nimic mai mult. Tot ceea ce fac calculatoarele este de a calcula si inmagazina rezultatele calculelor. Totusi, acest principiu e mascat de un lucru practice groaznic: ceea ce face le poate ca e simplu, dar fac lucrul respective in cantitati impresionante - si incredibil de bine. Azi, viteza calculatoareelor se masoara in milioane de operatii pe secunda. Operatiile pot sa fie simple, dare le pot fi combinate in foarte mai multe feluri pentru a rezulta un sir enormde functii utile. Definitia data unui calculator cuprinde idea de stocare : calculatorul trebuie sa poata stoca rezultatele calculelor si operatiilor effectuate. In practica, un calculator trebuie sa stocheze o cantitate uriasa de informatie si necesita diferite tipuri de memorie si dispozitive de stocare.
Cuvantul informatie - preluat din latina (informatio) prin intermediul limbii franceze (information) - este polisemantic, putand capata mai multe semnificatii (uneori total diferite sau chiar contradictorii), ce sunt determinate de domeniile si contextele foarte variate in care este folosit. In afara intelesurilor din limbajul comun, el are si alte sensuri, atribuite fie prin definirea sa ca termen (stiintific sau tehnic), fie drept concept in cadrul unor ramuri ale filosofiei sau al unor stiinte si tehnologii al caror obiect de studiu este informatia. Termenul "informatie" este legat si de un proces informational (succesiunea actiunilor prin care se informeaza), dar si de rezultatul acestui proces (volum, varietatea de informatii obtinute) precum si de unele fenomene specifice (fenomenul informational, explozia informationala, etc.). De asemenea informatia a inceput sa fie considerata ca factor ontologic primordial, ce sta la originea universului, impreuna cu materia si energia.
Tehnologia informatiei este tehnologia necesara pentru prelucrarea informatiei, in particular prin folosirea computerelor electronice la convertirea, procesarea si transmiterea informatiei. Termenul englez corespunzator este Information Technology, abreviat IT, care se citeste aproximativ 'ai 'ti, abreviere care uneori se foloseste si pe romaneste.
Strategia tehnologica este procesul prin care companiile isi utilizeaza resursele lor tehnologice pentru a-si atinge obiectivele. Strategia tehnologica este calea pe care o alege compania pentru a dobandi, a dezvolta si a utiliza tehnologiile. O definitie cu un continut apropiat considera ca " strategia tehnologica este sarcina de a construi, a mentine si a exploata activele tehnologice ale companiei".[18] Scopul strategiei tehnologice este de a identifica, a dezvolta si a stimula acele tehnologii care vor fi cruciale pentru pozitia competitionala pe termen lung a companiei. Aceste tehnologii trebuie sa aiba potentialul de a crea valoare pentru clienti. O strategie tehnologica coerenta se concentreaza explicit pe cerintele clientilor, asa cum sunt identificate astazi si cum este probabil sa devina in viitor.
Sistemul suport de luare a deciziilor se concentreaza pe generarea unor informatii predefinite suport a deciziilor si se focalizeaza pe punerea la dispozitie a unui suport interactiv, pentru diferite tipuri de decizie. Sistemele suport a luarii deciziilor sprijina cele patru etape ale procesului de luare a deciziilor: inteligenta, design, alegerea solutiei optime, implementarea deciziei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Suporturi Informationale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!