Turbo Pascal - Metoda Backtracking - Tehnica Greedy

Extras din proiect Cum descarc?

Aparitia limbajului Pascal este un raspuns la criza care a aparut in domeniul programarii calculatoarelor , la sfarsitul anilor '60 . Limitarile limbajelor de programare cu larga utilizare in epoca (FORTRAN,COBOL etc.) , dublata de inexistenta unor principii clare , care sa impuna o disciplina a programarii , au favorizat in mare masura programarea empirica . "Industrializarea" prelucrarii automate a datelor a impus elaborarea unei metodologii generale de dezvoltare sistematica a programelor, care cuprinde metoda proiectarii si programarii structurate .
Un program structurat este constituit din unitati functionale bine conturate , ierarhizate conform naturii intriseci a probelmei . In interiorul unor astfel de unitati , structurarea se manifesta atat la nivelul actiunilor (instructiunilor) , cat si al datelor .
Programarea strucurata este o moneda independenta de limbajul de programare , actionand la nivelul stilului de lucru . Totusi , practica a demonstrat ca limbajul de programare poate inlesni in mod hotarator stilul de programare . Limbajul Pascal reprezinta un exemlu edificator in acest sens . 
Limbajul Pascal a aparut intr-o forma preliminara in 1968, autorul sau fiind profesorul elvetian Niklaus Wirth. Numele limbajului a fost ales ca un omagiu adus marelui matematician , fizician , filosof si scriitor francez Blaise Pascal (1623 - 1662) , primul care , in 1642 , a inventat o masina de calcul . Dupa o faza de dezvoltare extensiva , un prim copilator devine operational in 1970 , limbajul fiind publicat in 1971. Interesul trezit de aparitia sa a condus la necesitatea unor consilidari ale limbajului , finalizate prin publicarea in 1973 a unui raport revizuit , in care se realizeaza o definire a formei de referinta numita Pascal Standard , redactata ulterior conform normelor ISO si devenita baza comuna pentru diverse implementari .Limbajul Pascal include conceptele programarii structurate in ambele laturi ale efortului de abstractizare presupus de realizarea unui program : organizarea datelor si conceperea actiunilor .
Un mare avantaj al acestui limbaj este acela ca utilizatorul are posibilitatea sa-si declare propriile tipuri de date.
Ultimele versiuni ale limbajului permit si realizarea programarii pe obiecte.
Observatii :
- Orice cuvant poate fi scris cu litere mici sau mari deoarece limbajul Turbo Pascal nu face diferente ;
- In versiunea Turbo prima linie a programului poate lipsi(desi nu este recomandabil acest lucru,din ratiuni de ordine) ;
- Plasarea cuvintelor pe linie si numarul de spatiu 
dintre ele sunt la alegerea programatorului(putem sa scriem intreg programul pe o singura linie insa este bine ca programul sa fie scris in asa fel incat sa fie usor de inteles).
Orice limbaj de programare se caracterizeaza prin sintaxa si semantica, sintaxa limbajului este data de totalitatea regurilor de scriere corecta(in sensul acceptarii sale de programul traducator(compilator)care are rol de a converti programul in cod masina pentru a fi executat).
Prin semantica unui limbaj intelegem ce anume realizeaza fiecare instructiune a sa.Sintaxa formalizata perfect din punct de vedere matematic dar nu acelasi lucru se intampla cu semantica.Sintaxa poate fi deschisa cu ajutorul diagramelor de sintaxa,in esenta intr-o diagrama de sintaxa putem inlocui urmatoarele simboluri grafice .


Fisiere in arhiva (1):

  • Turbo Pascal - Metoda Backtracking - Tehnica Greedy.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!