Unelte pentru Admnistrarea Hard a Discurilor

Extras din proiect Cum descarc?

Marimea conteaza
In fiecare zi suntem invadati de programe, muzica sau jocuri pe multe CD-uri sau chiar pe DVD-uri, toate mari consumatoare de spatiu. Desigur, cei mai multi chiriasi vin de la Hollywood, acolo unde nici unui producator nu-i pasa ca harddisk-ul nostru nu este nelimitat si continua sa lanseze filme pe banda rulanta!
Ne propunem sa facem cunostinta cu modele de ultima generatie, dar si cu harddisk-urile existente acum pe piata al caror pret a devenit intre timp accesibil. Capacitatile HDD-urilor existente variaza intre 80 si 400 GB, viteza de rotatie predominanta fiind de 7.200 rpm. Ramane la latitudinea dumneavoastra sa stabiliti care dintre modelele satisface mai bine nevoile dumneavoastra de capacitate si performanta. 
Tehnologia harddisk-urilor 
Mecanismul unui hard disk tipic este destul de simplu. Elementele de baza sunt o stiva de unul sau mai multe discuri (platane). Fiecare dintre aceste discuri are un substrat pe care este depus un mediu mag-netic care permite inregistrarea datelor. Toate discurile se rotesc unitar pe un singur ax, iar axul este conectat direct la un motor care roteste intreg ansamblul.
Mecanismul unui hard disk tipic este destul de simplu. Elementele de baza sunt o stiva de unul sau mai multe discuri (platane). Fiecare dintre aceste discuri are un substrat pe care este depus un mediu magnetic care permite inregistrarea datelor. Toate discurile se rotesc unitar pe un singur ax, iar axul este conectat direct la un motor care roteste intreg ansamblul.
Tehnologia hard disk-urilor 
In prezent, se folosesc motoarele servocomandate (care nu depind de frecventa retelei), astfel ca producatorii pot sa foloseasca orice viteza de rotatie pentru discuri. Daca in trecut se foloseau motoare de tipul Ball Bear-ing (pe rulmenti) , acum acestea au inceput sa fie inlocuite cu motoare de tipul Fluid Dynamic Bearing. Avantajele celor din urma sunt numeroase: reducerea nivelului de zgomot, consum redus, rezistenta crescuta la socuri si, cel mai important, minimizarea NNRO (Non Repetable Runout - eroare de pozitionare a capului de citire/scriere). La motorul cu rulmenti (Ball Bearing), NNRO este de ordinul 0,1 microinch, iar la FDB de 0,01 microinch.
In consecinta, HDD-urile dotate cu astfel de motoare pot functiona la viteze mai mari, iar densitatea datelor de pe platane poate fi marita.


Fisiere in arhiva (4):

  • Unelte pentru Admnistrarea Hard a Discurilor
    • 1- Briefing.ppt
    • 2- IDEATA si ATA.ppt
    • 3- RAID.ppt
    • 4- Unelte pentru admnistrarea hard discurilor.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!