Virus si Antivirus

Extras din proiect Cum descarc?

Un virus este un program capabil de a se inmulti, strecurandu-se printer programele de pe un calculator sau dintr-o retea si provocand diverse efecte, de la unele inoffensive, pana la unele disstructive. In domeniul informatics se utilizeaza termenul virus din cauza asemanarilor functionale dintre aceste bucati de cod (programe) si vietuitoarele microbiologice. 
O defenitie ceva mai academic, spune ca virusul este de fapt un acronym. Provenit de la Vital Information Resources Under Siege
Virusi software: afecteaza fisierele si programele aflate in memorie sau pe disc, inclusiv sistemul de operare sau componente ale acestuia.
Cateva dintre efectele pe care le genereaza virusii software:
distrugerea unor fisiere;
modificarea dimensiunii fisierelor;
stergerea totala a informatilor de pe disc, inclusiv formatarea acestuia;
distrugerea tabelei de alocare a fisierelor, care duce la imposibilitatea citirii informatiei de pe disc;
diverse efecte grafice/sonore, inofensive sau si daunatoare;
incetinirea vitezei de lucru (utila) a calculatorului, pana la blocarea acestuia.
Virusul ajunge in calculatorul tau printr-un transfer de fisiere-de pe o discheta sau cd, din retea, sau ca astament la un e-mail. Un virus bine scris nu-si va trada prezenta pentru un timp, pentru ca ar putea fi detectat, de aceea va incerca sa profite de timp pentru a se inmulti. Copiile sale pot fi identice cu el sau pot fi diferite (virusi polimorfi). Dupa ce indeplineste anumite conditii de inumltire, virusul incepe sa scoata capul in lume.
Efectele sale pot fi unele nedistructive: canta o melodie (Doole ) sau afiseaza mesaje pe ecran: "Apa depistata in microprocessor . Functionarea poate fi compromisa. Se recomanda oprirea calculatorului cateva ore pentru uscare"-Alexander, "Crtical error 08/15: Too many fingers on keyboard (Prea multe degete pe pe tastatura)"- Fingers, sau poate avea efecte rauvoitoare si distructive: trimite e-mailuri cu documente confidential (SirCam), distruge informatiile de pe hard-disk-ul, suprascrie Flash-BIOS-ul etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Virus si Antivirus.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!