Arderea Granulelor de Polimer in Pat Fluidizat cu Barbotare

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS 2
1. Introducere 3
2. Partea experimentala 6
3. Analiza termogravimetrica 9
4. Rezultate si concluzii 9
5. Masurarea temperaturii si a concentratiei 13
6. Experimentele cu pat de ardere pe baza de hidrogen fluidizat 16
7. Concluzii 20
BIBLIOGRAFIE 21


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
Deseurile arse in incineratoare contin, de obicei, polimeri, a caror ardere poate fi asociata emisiilor de noxe, cu exceptia cazului cind conditiile sunt alese in mod corect. Aceasta lucrare investigheaza modul in care polimeri arde intr-un pat fluidizat; de fapt, de ardere a unui numar de poli-Mers, inclusiv mai multe tipuri de polietilena, polistiren si o poliamida, a fost studiat intr-un laborator-size, barbotare, pat fluidizat, umplut cu nisip de cuart, fara incalzire externe. Granulele dintr-un polimer cea mai mare parte au fost aruncate intr-un astfel de pat de nisip, fluidizat si intretinute fierbinte de un amestec de combustibili-macra de propan, metan sau pe baza de hidrogen in aer, care a ars la scurt timp dupa intrarea in pat. . In plus, polimeri au fost, de asemenea, utilizat ca si combustibil numai, de exemplu, a adaugat la un pat cald fluidizat pe calea aerului numai. observatii vizuale de granulele de polimer ardere mg pana la 240 dolari au fost facute, precum si inregistrari video obtinute si compozitia gazelor de ardere monitorizate, cand a fost combustor rula la 800-1000 ? C cu 1.1 - 2.0 ori mai mult O2 decat cel necesar pentru ardere completa. Este clar ca un polimer arde ca in cazul in care continutul sale volatile fost de 100%. Peleti primul polimer se topeste la o rata de controlat prin transfer termic. Cu toate acestea, se topesc si produsele gazoase de descompunere termica sunt dispersate, chiar daca uneori lent, intr-un pat fluidizat. Desi ridicat U / UMF din peste 10 cauzat unele de back-amestecare de gaz care iese din pat si eficienta de ardere a fost ridicat (evaluata de la consumul de O2 si de productie de CO2), dungi lungi sau pene de gaze combustibile bogate (de la fiecare peleti polimer ) a ajuns la bordul liber, de exemplu, aceste pene ars ca flacarile difuzie tranzitorie, la o rata de controlat prin amestecare. 
Prin cresterea temperaturii si ori de sedere de gaz in pat si bordul liber, emisiile de CO observat si de hidrocarburi ar putea fi considerabil reduse. Concentratiile de NO au fost reduse, cu exceptia cazului in polimer continute de azot chimic-combinate, ca intr-un poliamida. Sa ajuns la concluzia ca barbotare paturi fluidizate poate fi bun pentru incinerarea polimeri, eventual impreuna cu alte deseuri.
Combustia in pat fluidizat (FBC) poate arde deseuri, diverse cum ar fi de deseuri miniere de carbune, deseuri municipale solide (MSW), biomasa (B), namolul de epurare (SS) sau chiar deseuri de carne. Acum este acceptat faptul ca tehnologia FBC are avantaje fata de exemplu, fixe sau mobile cuptoare gratar. Combustibilii cu un cenusa foarte mare (sau umiditate) continut poate fi ars intr-un mod auto-sus-mentinut, cu o viteza de Fluidizarea acceptabil, temperatura de pat si excesul de aer. [1-8] Ardere pot fi controlate si emisiile de CO, hidrocarburi nearse si NOx pot fi pastrate scazut. Acest lucru este important cu deseuri care sunt dificil de a dispune si de care, in cazul in care au ars cu grija-out, da emisiile de CO, hidrocarburi, inclusiv aromatice, fum, funingine si fum nocive. Polimeri de la aparatele de uz casnic aruncate, ambalare-ing, materiale sintetice, etc sunt componente importante ale MSW. proportia lor in deseuri produse in Europa de Est si Orientul Mijlociu orase-europene a crescut rapid din 1989. deseuri industriale pot contine, de asemenea polimeri. Acest lucru creeaza probleme, deoarece, in exemplu, depozit de deseuri, polimeri sintetici pot fi aproape la fel de durabil ca sticla. Segregarea si reciclare ar fi cel mai bun raspuns, dar fara segregare la sursa acest lucru poate fi imposibil. Cele mai multe polimeri sunt usor de com-bustible, cu doar cateva exceptii, cum ar fi PVC sau PTFE. Lor caldurilor de combustie sunt ridicate, astfel incat prezenta lor in MSW mareste valoarea calorica. Este, totusi, comun cunostintele ca o bucata de plastic aruncate intr-o arde cu foc luminos, dar de multe ori foarte fum si flacari, de obicei, produce un miros neplacut. Problema este cum sa se asigure de ardere curata si completa a deseurilor, care contin polimeri. Arderea particulelor carbunelui intr-un FBC poate fi impartita in trei etape: devolatilisation (inclusiv uscare), ardere-TION de volatile si de char, cu posibile suprapuneri de aceste etape. In FBC, pentru particule de carbune peste 1 mm, rata de ardere a char este limitata de difuzie, de exemplu oxigen, [2,4] pentru exterior char lui. Deoarece matricea de carbune ar putea fi asemanata cu un polimer de exemplu, [9], ar putea fi de asteptat ca ardere dintr-un polimer care se aseamana din carbune, dar aceasta este o simplificare brut de exemplu, [10]. Acesta a fost sugerat [2], care arde ca materiale plastice con-ce contine 100% din volatilelor. Aspecte de ardere de polimeri organici au fost descrise [11], dar mai ales cu incendiile domestice sau mai mare in minte. Potrivit Drysdale [12], aparitia de o flacara deasupra unui polimer depinde de evolutia de volatile, de masa moleculara relativ scazuta. Acest lucru necesita ruperea legaturilor chimice, timpul de piroliza sau piroliza oxidativ.


Fisiere in arhiva (1):

  • Arderea Granulelor de Polimer in Pat Fluidizat cu Barbotare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!