Medicamente

Extras din proiect Cum descarc?

Medicamentul este o substanta simpla, o asociere de substante sau un produs complex capabil sa produca un efect terapeutic, fiind prezentat intr-o forma care sa poata fi folosita de bolnav urmand un anumit mod de utilizare.
Medicamentul poate fi definit si in alte moduri:
Medicament este o substanta sau un produs destinat sau utilizat pentru studierea sau modificarea unui sistem fiziologic sau unei stari patologice, in interesul subiectului caruia i se administreaza. 
Medicament este o substanta sau preparat destinat sau utilizat pentru diagnosticarea, prevenirea, ameliorarea sau vindecare unei suferinte. 
Medicament are urmatoarele semnificatii: 
a) orice substanta sau combinatie de substante prezentata ca avand proprietati pentru tratarea sau prevenirea bolilor la om; sau b) orice substanta sau combinatie de substante care poate fi folosita sau administrata la om, fie pentru restabilirea, corectarea sau modificarea functiilor fiziologice prin exercitarea unei actiuni farmacologice, imunologice sau metabolice, fie pentru stabilirea unui diagnostic medical. 
Medicamentele se obtin pornind de la substante chimice sau de la produse de orgine vegetala, animala sau umana; acestea sunt transformate in medicamente cu ajutorul unor operatii farmaceutice.
SULFAMIDELE
Sulfamidele sunt chimioterapice cu actiune bacteriostatica, care se manifesta prin inhibitia acidului paraaminobenzoic si a acidului folie - factor indispensabil cresterii bacteriilor. Au un spectru de actiune larg: coci gram-pozitivi (streptococ, pneumococ), coci gram-negativi (meningococ, gonococ), bacili gram-negativi (dizenteriei, salmonele, coli). 
Sunt indicate in infectii urinare, respiratorii, digestive, meningite. Sulfamidele se pot asocia cu antibioticele (penicilina). Sunt contraindicate in insuficientele acute hepatica sau renala, leucopenie, in cazul sensibilizarii la sulfamide. 
In cursul tratamentului cu sulfamide se alcalinizeaza obligatoriu urina cu bicarbonat de sodiu (oral) si se administreaza lichide abundente.
in functie de absorbtia pe cale digestiva, se disting:- sulfamidele resorbabile, cu actiune generala (majoritatea sulfamidelor) - sulfamide neresorbabile: formosulfatiazol (1%) ftalil-sulfatiazol (5%), 
Dupa viteza de eliminare se impart in trei categorii:- sulfamide cu eliminare rapida: sulfatiazol, neoxazol, gantrizin, sulfametazina etc. 
- Sulfamide cu eliminare medie: sulfacetamida, sulfametoxazol (Gantanol), sulfa-moxol (Sulfono), sulfafenazol (Orisul), sulfadiazina si sulfamerazina. 
-  Sulfamide cu eliminare si actiune lenta, de tip retard: Madribon, sulfametoxidiazina (Sulfametin, Durenat, Bayrena). 
- Sulfamide cu eliminare foarte lenta (Ultraretard): Fanasil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Medicamente.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!