Procese de Transfer de Caldura

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Introducere 3
Capitolul 2. Tirajul turnurilor de racire 7
2.1. Tirajul natural 8
2.2. Tirajul artificial 12
Capitolul 3. Marimile de stare ale aerului 14
Capitolul 4. Date de proiectare 17
Capitolul 5. Calculul termodinamic al turnurilor de racire. Bilantul de caldura. Model matematic 18
4.1. Ecuatia diferentiala a turnurilor de racire 20
4.2. Suprafata de contact dintre apa si aer 28
Capitolul 5. Rezolvarea modelului matematic 32
Capitolul 6. Concluzii 38
Capitolul 7. Instructiuni de protectia muncii specifice turnurilor de racire 39
Bibliografie
Anexe


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1
Introducere
Racirea prin evaporare a apei de circulatie a capatat o mare raspandire intr-o serie de ramuri industriale importante ca cea energetic, chimica, metalurgica etc, unde se pune problema necesitatii de a se elimina mari cantitati de caldura la temperaturi joase. Ca mediu care receptioneaza aceasta caldura in aparatele industriale, se foloseste, in cele mai multe cazuri, apa care indeplineste aici rolul de agent de racire. Din imensa cantitate a apei consumate in industrie,cea mai mare parte este utilizata pentru scopuri de racire.
Figura 1.1. Tipuri constructive predominante de turnuri de racire (reprezentare schematica):
A - cilindric conic (predominant Germania), B - hiperbolic (Anglia), C - turn celular (S.U.A.)
a- dispozitiv de distributie a apei, b - dispozitive de stropire, c - intrarea aerului, d - bazin de colectare, e - ventilatoare, f - agregate de antrenare, g - difuzor de evacuare, h - purjare.
Folosirea apei de racire este legata, in unele cazuri, de realizarea procesului tehnologic insusi, spre exemplu, de condensarea aburului, dupa destinderea lui in turbinele de abur sau de diluarea substantelor produse de industria chimica; in alte cazuri, de apararea diverselor organice tehnologice, spre exemplu, a cilindrilor de la motoarele cu combustie interna sau a captuselii cuptoarelor industriale impotriva unei deteriorari rapide ca urmare a temperaturilor inalte.
Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca apa de racire in ceea ce priveste temperatura si calitatea pot fi foarte variate in functie de destinatia apei de racire. In cele mai multe cazuri, se cere ca temperatura apei sa nu treaca de o anumita limita, relativ joasa, iar continutul ei in impuritati sa nu duca la formarea depozitelor in sistem sau la coroziunea partilor metalice. Aceasta se impune prin conditiile de desfasurare a proceselor de productie, precum si prin cerintele securitatii si cele de functionare economica a instalatiilor. Astfel, la centralele electrice cu turbine de abur, ridicarea temperaturii apei de racire duce la marirea consumului de combustibil pentru producerea energiei electrice, iar in unele cazuri,la reducerea puterii disponibile; in rafinariile de petrol si intr-o serie de instalatii chimice, ridicarea temperaturii de racire este legata de scaderea cantitatii produselor, iar uneori la pierdera unora din componentii cei mai pretiosi,ca de exemplu, a fractiunilor usoare ale titeiului; la instalatiile frigorifice, ea are ca urmare scaderea capacitatii de productie a ghetii etc.
Aceleasi rezultate au si depunerile (piatra, malul) pe suprafetele supuse racirii, ceea ce inrautateste conditiile in care are loc schimbul de caldura.
Regimul termic al aparatelor supuse racirii cere,de obicei, pe langa o temperatura destul de joasa a apei ce intra, si limitarea incalzirii, si limitarea incalzirii in sistem. Aceasta are ca urmare o marire considerabila a debitului de apa, care, in unele intreprinderi, ajunge la mii si chiar zeci de mii de metri cubi pe ora (centralele electrice, uzinele metalurgice, rafinariile de petrol,etc).


Fisiere in arhiva (1):

  • Procese de Transfer de Caldura.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!