Sisteme de filtrare a berii

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 4601
Mărime: 574.17KB (arhivat)
Publicat de: George R.
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ș.l. Dr. Ing. Neagu Anișoara

Cuprins

  1. Introducere 6
  2. I. Tehnologii de obținere a berii .7
  3. I.1.Noțiuni generale 7
  4. I.2.Obținerea mustului de bere ...7
  5. I.2.1.Măcinarea malțului 8
  6. I.2.2.Plămădirea malțului ...8
  7. I.2.3.Filtrarea plămezii zaharificate ...9
  8. I.2.4.Fierberea mustului cu hamei .9
  9. I.2.5.Răcirea mustului 9
  10. I.2.6. Fermentarea mustului de bere .10
  11. II. Tehnologia sistemului de filtrare a berii ..11
  12. II.1.Filtrarea ..11
  13. II.2. Influența filtrării asupra berii 12
  14. II.3.Tehnici de filtrare ..13
  15. II.3.1.Filtrarea aluvionară .13
  16. II.3.2.Filtrarea prin straturi ...14
  17. II.3.3.Tipuri de filtre .15
  18. III. Filtrul cu lumânări ..16
  19. IV.Calculul tehnologic al filtrului cu lumânări ... .20
  20. IV.1.Tema si datele de proiectare .20
  21. IV.2. Calculul pentru faza de prealuvionare .20
  22. IV.3. Calculul pentru faza de aluvionare .21
  23. V. Securitate și sănătate în muncă 23
  24. Concluzii ..24
  25. Bibliografie ...25

Extras din proiect

Rezumat

Acest proiect prezintă tehnologia de filtrare a berii, a materialelor filtrante folosite în sistemul de filtrare și tipurile de filtre folosite în industria berii. Lucrarea cuprinde o problemă practică de calcul și dimensionare a unui filtru cu lumânări.

Proiectul este format din cinci capitole. În primul capitol vom gasi informații generale despre bere și sistemul de filtrare a berii.

În cel de-al doilea capitol avem informații despre filtrarea propriu-zisă și factorii care o influențează. Materialele filtrante și tipurile de filtre vor fi prezente în capitol.

În capitolul trei vom gasi detalii tehnice, privind componența, modul de utilizare a filtrului cu lumânări și informații generale.

În capitolul patru este prezentat calculul de prealuvionare și aluvionare în vederea construirii unui sistem de filtrare, conform unor anumiți parametrii, iar în finalul proiectului vom gasi normale de siguranță a muncii.

Introducere

Berea este o băutură alcoolică obținută din 4 produse naturale : drojdia de bere, malț, hamei și apă. Aceasta are aproximativ 5% alcool; așa-numita bere fără alcool are intre 0 si 0.5% alcool. Temperatura ideală de consumat berea este cuprinsa între 6 și 8 °C .Consumată în moderație, în limita a 330ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru barbați, berea poate avea anumite beneficii pentru organismul uman, datorită ingredientelor naturale din care este obținută. Ea combate anemia, e ideală pentru rinichi și oase, dar ne poate ajuta să obținem și o piele catifelată.

Berea este produsă prin fermentarea unei infuzii de malț (germeni de orz), având un aport ridicat de minerale precum potasiu (36,5mg/100ml), fosfor (13,5 mg/100ml) și magneziu (7,37mg/100ml). De asemenea, berea este bogată în vitamine B, în special vitamina B9.

Filtrarea este operația de separare a sistemelor eterogene fluid-solid în fazele componente cu ajutorul unui strat filtrant cu structură poroasă, prin care poate trece numai faza fluidă.

Separarea fazei solide pe stratul filtrant este rezultatul operațiilor de sedimentare-cernere-adsorbție. Filtrarea unei suspensii are patru etape: reținerea particulelor solide de către stratul filtrant; reținerea particulelor solide de către stratul de sediment depus; spălarea sedimentului, îndepărtarea sedimentului depus pe filtru; regenerarea stratului filtrant.

Bibliografie

1. Bere - Wikipedia

2. Sisteme de filtrare a berii - APLICAȚIE S.C URSUS BREWERIES TIMIȘOARA

3. Tehnologia Berii - scribd.com

4. Banu.C. - Tratat de știința si tehnologia malțului și a berii, vol 1, 11, Ed.Agir,Buc.,2000 Capitolul 6 : Limpezirea și stabilizarea berii

5. Banu. C. - Manualul inginerului de industrie alimentară vol 2, Secțiunea a II-a , Capitolul 11. Filtrarea ,Ed.Agir,Buc.,2000

Preview document

Sisteme de filtrare a berii - Pagina 1
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 2
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 3
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 4
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 5
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 6
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 7
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 8
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 9
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 10
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 11
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 12
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 13
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 14
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 15
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 16
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 17
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 18
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 19
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 20
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 21
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 22
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 23
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 24
Sisteme de filtrare a berii - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Sisteme de filtrare a berii.docx

Alții au mai descărcat și

Coroziunea

6. METODE DE PROTECTIE ANTICOROSIVA A MATERIALELOR METALICE Protectia împotriva coroziunii reprezinta totalitatea masurilor care se iau pentru a...

Hidrocarburi aciclice saturate (Alcani)

Hidrocarburile aciclice saturate numite alcani sau parafine, au formula generala CnH2n+2. Conform cu aceasta formula fiecare termen din seria...

Celuloza

CELULOZA este polizaharida cea mai raspindita in natura. Ea corespunde formulei(C6 H10 O5)n, in care n are valori cuprinse intre 700-800 si...

Te-ar putea interesa și

Studiu de Caz privind Fundamentarea, Elaborarea, Implementarea și Evaluarea Strategiei Generale a Heineken România SA

CAPITOLUL I: Notiuni generale 1.1. Conceptul de strategie Este un concept cu o istorie îndelungata, întâlnit pentru prima oara in antichitatea...

Studiul procesului tehnologic de obținere a berii și controlul calității berii conform planului HACCP - determinarea oligoelementelor din câteva tipuri de bere

CUVÂNT ÎNAINTE Datele prezentate în această lucrare se bazează pe rezultatele obţinute sub îndrumarea şi ajutorul Dl. Prof. univ. Dr. Iosif Gergen...

Sisteme de Filtrare a Berii

1 INTRODUCERE Prin definiţie berea este o băutură cu conţinut scăzut de alcool, nedistilată, spumantă, obţinută prin fermentarea alcoolică a...

Plan de Afaceri - SC Ursus SA

URSUS Breweries este o companie dedicata dezvoltarii marcilor traditionale romanesti, o companie responsabila si angajata sa sprijine dezvoltarea...

Lansarea berii Timișoreana în ambalaje tetrapack în România

1. Rezumat - Titlul proiectului: - Lansarea pe piata din Romania a noii game de bere Timisoreana in ambalaje TetraPak; - Durata proiectului (exp...

Campanie promoțională Ursus

1. SCURT ISTORIC „URSUS este un lovemark. În Turcia se numeşte Effes, ȋn Olanda- Heineken, ȋn Cehia - Pilsner Urquell, ȋn Statele Unite - Miller....

Proiect managementul calității - berea

0. Motivatia Berea este un produs consumat frecvent de studenti. Preferintele consumatorilor variaza însa de la o marca la alta. Astfel, conform...

Influența mediului de marketing asupra firmei Ursus

Denumire: S.C. URSUS S.A. Sucursala Timişoara Membră a grupului SABMiller Sediul social: Timişoara, str. Ştefan cel Mare nr. 28, cod 300116...

Ai nevoie de altceva?