Sisteme de filtrare a berii

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 6
I. Tehnologii de obtinere a berii .7
I.1.Notiuni generale 7
I.2.Obtinerea mustului de bere ...7
I.2.1.Macinarea maltului 8
I.2.2.Plamadirea maltului ...8
I.2.3.Filtrarea plamezii zaharificate ...9
I.2.4.Fierberea mustului cu hamei .9
I.2.5.Racirea mustului 9
I.2.6. Fermentarea mustului de bere .10
II. Tehnologia sistemului de filtrare a berii ..11
II.1.Filtrarea ..11
II.2. Influenta filtrarii asupra berii 12
II.3.Tehnici de filtrare ..13
II.3.1.Filtrarea aluvionara .13
II.3.2.Filtrarea prin straturi ...14
II.3.3.Tipuri de filtre .15
III. Filtrul cu lumanari ..16
IV.Calculul tehnologic al filtrului cu lumanari ... .20
IV.1.Tema si datele de proiectare .20
IV.2. Calculul pentru faza de prealuvionare .20
IV.3. Calculul pentru faza de aluvionare .21
V. Securitate si sanatate in munca 23
Concluzii ..24
Bibliografie ...25


Extras din proiect Cum descarc?

Rezumat
Acest proiect prezinta tehnologia de filtrare a berii, a materialelor filtrante folosite in sistemul de filtrare si tipurile de filtre folosite in industria berii. Lucrarea cuprinde o problema practica de calcul si dimensionare a unui filtru cu lumanari.
Proiectul este format din cinci capitole. In primul capitol vom gasi informatii generale despre bere si sistemul de filtrare a berii.
In cel de-al doilea capitol avem informatii despre filtrarea propriu-zisa si factorii care o influenteaza. Materialele filtrante si tipurile de filtre vor fi prezente in capitol.
In capitolul trei vom gasi detalii tehnice, privind componenta, modul de utilizare a filtrului cu lumanari si informatii generale.
In capitolul patru este prezentat calculul de prealuvionare si aluvionare in vederea construirii unui sistem de filtrare, conform unor anumiti parametrii, iar in finalul proiectului vom gasi normale de siguranta a muncii.
Introducere
Berea este o bautura alcoolica obtinuta din 4 produse naturale : drojdia de bere, malt, hamei si apa. Aceasta are aproximativ 5% alcool; asa-numita bere fara alcool are intre 0 si 0.5% alcool. Temperatura ideala de consumat berea este cuprinsa intre 6 si 8 ?C .Consumata in moderatie, in limita a 330ml/zi pentru femei si 660 ml/zi pentru barbati, berea poate avea anumite beneficii pentru organismul uman, datorita ingredientelor naturale din care este obtinuta. Ea combate anemia, e ideala pentru rinichi si oase, dar ne poate ajuta sa obtinem si o piele catifelata.
Berea este produsa prin fermentarea unei infuzii de malt (germeni de orz), avand un aport ridicat de minerale precum potasiu (36,5mg/100ml), fosfor (13,5 mg/100ml) si magneziu (7,37mg/100ml). De asemenea, berea este bogata in vitamine B, in special vitamina B9.
Filtrarea este operatia de separare a sistemelor eterogene fluid-solid in fazele componente cu ajutorul unui strat filtrant cu structura poroasa, prin care poate trece numai faza fluida. 
Separarea fazei solide pe stratul filtrant este rezultatul operatiilor de sedimentare-cernere-adsorbtie. Filtrarea unei suspensii are patru etape: retinerea particulelor solide de catre stratul filtrant; retinerea particulelor solide de catre stratul de sediment depus; spalarea sedimentului, indepartarea sedimentului depus pe filtru; regenerarea stratului filtrant.


Fisiere în arhivă (1):

  • Sisteme de filtrare a berii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Bere -  Wikipedia 
2. Sisteme de filtrare a berii - APLICATIE S.C URSUS BREWERIES TIMISOARA 
3. Tehnologia Berii -  scribd.com
4. Banu.C. -  Tratat de stiinta si tehnologia maltului si a berii, vol 1, 11, Ed.Agir,Buc.,2000 Capitolul 6 : Limpezirea si stabilizarea berii 
5. Banu. C. -  Manualul inginerului de industrie alimentara vol 2, Sectiunea a II-a , Capitolul 11. Filtrarea ,Ed.Agir,Buc.,2000


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!