Sisteme Durabile de Prelucrare a Produselor Alimentare

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Prezentare
2.Introducere
3.Metode si materiale
4. Rezultate si interpretari
4.1. Consumul de apa si generarea de ape uzate in productia de fasole comestibila
4.2 Consumul de energie in cazul reducerii productiei de lapte
4.3 Reducerea cantitatii de apa si energie in cazul procesului de obtinere a 
porumbului in masa
5.Concluzii


Extras din proiect Cum descarc?

1.Prezentare
De cand sistemele de procesare a hranei consuma cantitati excesive de apa si energie, industria alimentara are stimulent pentru a reduce consumul de apa si energie , cu scopul de a dezvolta un proces care utilizeaza substantial mai putina apa si energie , si nu produce deseuri. Obiectivul acestui studiu este acela de a evalua consumul apa/energie si de a propune alternative de a reduce consumul de apa si energie in prelucrarea produselor alimentare:
- 1.fasole comestibila;
- 2.produse lactate;
- 3.porumbul de masa.
Trei abordari principale au fost:
- 1. de plante la scara de colectare a auditului de date pentru a determina consumul de energie ;
- 2. experimente de laborator la scara pentru a evalua modificarile produsului din punct de vedere calitativ datorate reducerii de apa si energie utilizate;
- 3. simularea asistata de calculator pentru proiectarea sistemelor de reducere a apei utilizate si a consumului de energie si generarea de ape uzate. 
Rezultatele sugereaza ca un proces cu zero scurgeri este posibil prin reducerea de apa si energie. Modificarile aduse asupra fasolii comestibile in urma procesului a redus intrarea de apa cu 55 % si generarea de ape uzate a fost redusa pana la 91 %. In fabricile de produse lactate,optim ,optiunea de recuperare a caldurii ar putea scadea din punct de vedere economic,cerinta de de combustibil pana la de 50 de ori si de a reduce costurile de operare la 2,7% din costul actual. Procesul de reutilizare a apei in obtinerea porumbului de masa ar putea reduce 90% din apele uzate si 55% din consumul de apa in comparatie cu procesul traditional. Cantitatea de energie necesara pentru incalzire a fost salvata cu 70% in procesul de reutilizare a apei.
1. Introducere
In industria alimentara, apa a fost in mod traditional un mediu de procesare cheie de-a lungul tuturor etapelor de procesare a alimentelor ca si ingredient cat si ca proces de ajutor. In plus, niveluri ridicate ale consumului de energie sunt necesare pentru operatiunile cheie ,cum ar fi:
- conservarea alimentelor;
- salubritate; 
- depozitare.
Aproximativ 5,4% din consumul total de apa al Statelor Unite este utlizat de producerea alimentelor si industria procesatoare. 
De exemplu Blondin , a raportat ca industria fructelor si legumelor din Statele Unite genereaza anual aproape 11 milioane de tone de deseuri, inclusiv 430 de miliarde de litri de ape uzate. In plus apele uzate generate de procesarea produselor alimentare includ o cerere mare de oxigen biologic (BOD) , niveluri ridicate de solide dizolvate si/sau suspendate, nutrienti si minerale. Industria alimentara genereaza aproximativ 20 de procente din totalul de BOD si este sursa primara de poluanti biologici. Atunci cand se analizeaza consumul de energie , industria alimentara a Statelor Unite consuma 7% din totalul electricitatii utilizate de catre sectorul de productie ,15% din nevoile totale ale industriei alimentare este de energie electrica. Mai mult decat atat ,punerea in aplicare a regulamentelor de evacuare a apelor uzate si cresterea taxelor apelor de canal atat si costurile energiei au fortat industria procesatoare de hrana sa gaseasca solutii pentru eficientizarea costurilor. Pe masura ce industria se extinde pentru a satisface nevoile unei populatii in crestere , aceste probleme vor deveni mult mai mari. Pentru a acoperi nevoia producerii de sisteme de procesare a hranei cu mai putina apa si energie se utilizeaza de catre unitati operationale variate inainte ca prelucrarea poate dezvolta procese operationale care utilizeaza mai puttina apa si energie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Durabile de Prelucrare a Produselor Alimentare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!