Lizina Furajera

Extras din proiect Cum descarc?

Cap. I. MEMORIU TEHNIC
In acest proiect s-a prezentat procesul biotehnologic de obtinere a lizinei furajere . lizina furajera este produsa de Micrococcus glutamicus.
In capitolul II in care sunt prezentate cele mai importante aspecte ale obtinerii lizinei furajere. In prima parte a capitolului s-au prezentat proprietatile produsului si domeniile de utilizare a acestuia. In continuare sunt prezentate variantele tehnologice de obtinere a lizinei furajere, precizand avantajele si dezavantajele fiecarei variante in parte, dupa care se alege varianta optima de obtinere a lizinei furajere. Dupa precizarea variantei optime se elaboreaza schema tehnologica de obtinere a lizinei furajere, descriind pe larg fiecare etapa a schemei.
In continuare sunt prezentate materiile prime, intermediare si auxiliare din STAS-uri aprobate de legislatia in vigoare. De asemenea, este prezentat mecanismul reactiilor biochimice care descriu procesul de obtinere a lizinei.
Fiecare proces trebuie sa respecte niste reguli termodinamice si cinetice, ele sunt prezentate in acest capitol. O parte importanta a acestui capitol este bilantul de materiale in care sunt efectuate o serie de calcule cu privire la materiile prime care intra in proces. Dupa efectuarea bilantului de materiale este prezentat tabelul cu consumuri specifice.
Capitolul III prezinta controlul fabricatiei, mai precis controlul, reglarea si automatizarea procesului tehnologic in care sunt descrise metodele de automatizare a bioreactorului pentru a mentine conditiile favorabile dezvoltarii microorganimului producator..
In capitolul IV sunt prezentate utilitatile care sunt folosite in procesul de obtineriilizinei furajere.
Capitolul V descrie produsele secundare rezultate din procesul de obtinere a lizinei , cat si deseurile de fabricatie. Tot in acest capitol sunt prezentate si metodele de epurare a apelor reziduale dar si a gazelor rezultate din proces.
In capitolul VI sunt prezentate conditiile de ambalare, depozitare si transport ale materiilor prime, intermediare si auxiliare dar si cele pentru produsul util.
In capitolul VII sunt prezentate norme de protectie a muncii si P.S.I. care trebuie respectate pentru buna desfasurare a procesului tehnologic de obtinere a lizinei furajere.
In final, este prezentata bibliografia.
CAP. II TEHNOLOGIA DE FABRICATIE
Productia industriala a aminoacizilor a inceput odata cu decoperirea micoorganismului Micrococcus glutamicus. Descoperirea acestui microorganism a fost facuta de catre Kinoshita, in anul 1957.[1]
Pentru productia la scara industriala a aminoacizilor au fost cercetate urmatoarele microorganisme: E.freundii, K. citrophila, E. coli, S.marcescens, M. Glutamicum. Dar in practica cele mai folosite sunt K. citrophila, E. coli, S. marcescens, M.Glutamicum. [1] 
Aminoacizii sunt compusi organici ce contin in structura lor gruparea carboxil - COOH ( cu caracter acid ) si gruparea amino - NH2 ( cu caracter bazic ) legate de un radical organic si au urmatoarea formula generala: [2]
In ceea ce priveste nomenclatura, aminoacizii provin din acizi carboxilici . Denumirea aminoacizilor se formeaza prin adaugarea prefixului ,,amino" la numele acidului carboxilic corespunzator Prin prefixele ,,di" , ,,tri" etc. se arata numarul de grupe amino si carboxil, iar pozitia relativa a doua grupe functionale se precizeaza cu literele grecesti ?, ?, ?, ?, ?, in care acidul este ? daca gruparile amino si carboxil se leaga de un acelati carbon, ? daca gruparile amino si carboxil se leaga la atomi de carbon alaturati, iar, pe masura ce creste distanta, se vor numi ?, ?, ?. In cazul compusilor aromatici, se folosesc prefixele ,,orto", ,,meta", ,,para"( acid ? amino propanoic, acid ? amino propanoic).[2]
Unii aminoacizi sunt obtinuti prin procese enzimatice simple (l-alanina, l-aspartic), altii aminoacizi (l-izoleucemia, l-triptofan) sunt produsi in prezenta unor percursori specifici, iar a treia clasa de aminoacizi (l - glutamic, l-lizina), se obtin prin fernentatii in profunzime.[1]
De asemenea, aminoacizii reprezinta substantele specifice materiei vii, care se caracterizeaza prin prezenta in aceeasi molecula a unei functii acide si a unei functii bazice si care intra in componenta proteinelor.[2]
Sunt constituienti ai proteinelor. Desi se cunoaste un numar foarte mare de aminoacizi naturali, exista doar 20 de aminoacizi prezenti in toate organismele vii, de la cele mai simple pana la om. Alaturi de acesti 20 de aminoacizi fundamentali, in proteine se mai intalnesc alti cativa care rezulta de fapt prin modificari chimice ale acestora dupa incorporarea in lanturi polipeptice. Toti aminoacizii care intra in structura proteinelor sunt ? - aminoacizi (cu exceptia prolinei care are o grupare aminica secundara). Diversitatea aminoacizilor este data de natura radicalului R.[2]


Fisiere in arhiva (1):

  • Lizina Furajera.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!