Pachete software

Extras din proiect Cum descarc?

DESCRIEREA DATELOR
Datele pe care le-am folosit in proiectul nostru apartin companiei "Altex" ce are sediul in Voluntari, Romania, aceasta comercializeaza produse electronice, echipamente si componente IT, electrocasnice mari, electrocasnice mici, cosmetice, articole de ingrijire personala, produse de bricolaj, biciclete si produse pentru autovehicule.
Datele folosite cuprind informatii despre produsele vandute de-a lungul unei luni de zile, producatorul acestora, categoria produsului, cantitatea vanduta, pretul unitar cu TVA dar si fara TVA si procentul acestuia, atat si venitul obtinut in urma vanzarii acestora.
Foaia de calcul contine 61 de inregistrari. 
EXCEL
1. Functii matematice 
Pentru datele pe care le avem, vom calcula urmatorii indicatori ce ne vor ajuta in analiza ulterioara: 
-  Pret fara TVA=Pret cu TVA/(1+Procent TVA) 
-  Venitul obtinut cu TVA= Pret cu TVA*Cantitate vanduta 
-  Venitul obtinut fara TVA= Pret fara TVA*Cantitate vanduta
2. Functii logice
Magazinul doreste sa acorde in urmatoarea perioada o serie de discounturi pentru produsele vandute, in functie de categoria de produse din care acestea fac parte, in felul urmator: pentru produsele din categoria Gaming, reducerea va fi de 5%, pentru produsele din categoria
Climatizare 10%, pentru produsele din categoria Periferice, 10%, iar pentru produsele din categoria Televizoare, reducerea va fi de 15%. Pentru restul categoriilor de produs, preturile nu se vor schimba. 
Mod de rezolvare: 
Prima data vom realiza pretul cu discountul aplicat, dar fara TVA:
=IF(D2="Gaming",H2-0.05*H2,IF(D2="Climatizare",H2-0.1*H2,IF(D2="Periferice",H2-0.15*H2,IF(D2="Televizoare",H2-0.15*H2,H2))))
Apoi com aplica TVA-ul:
==K4*(1+G4)
3. Functii financiare
PV: 
Firma doreste sa achizitioneze un showroom, in Bucuresti, iar pentru acesta, banca pentru care opteaza ofera un credit cu o dobanda de 7 %. Se estimeaza ca, datorita showroomului in care clientii pot vedea si testa produsele si le pot achizitiona cu/fara comanda online, firma va obtine un venit in urmatorii 5 ani de 450.000 lei anual. Showroomul trebuie achitat din veniturile pe care acesta le aduce. Care va fi pretul maxim acceptat pt acest showroom?
Mod de rezolvare: 
Se va realiza un tabel cu datele de mai sus si se va aplica formula PV:
=PV(7/12,5*12,-450000/12)


Fisiere în arhivă (1):

  • Pachete software.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!