Analiza comparativă a site-urilor de comerț electronic din domeniul IT, calculatoare și software

Extras din proiect Cum descarc?

Astazi, pasionati cumparaturilor, ai shopping-ului cum se spune mai modern, au tendinta de a-si indrepta tot mai mult atentia catre ultimile gadgeturi in materie de calculatoare, laptopuri, telefoane si diverse electronice. E mult mai cool ca atunci cand iesi afara sau intr-un local cu prietenii sa iti etalezi ultimul smatphone sau sa iti tii in ureche castile de la noul iPod sau intr-un loc public sa vada toti laptop-ul tau Sony Vaio, proaspat aparut pe piata. Piata IT este cea mai mare din lume, in 2011 suma cheltuita la nivel global pe astfel de produse atingea aproximativ 1 trilion de dolari. Acest sector are o pondere importanta in pib, cu o valoare de aproximativ 10%. Si cum peste 45% din populatia Romaniei utilizeaza internetul, o mare parte din cumparaturi de fac online, de cele mai multe la un pret mai bun decat cel din magazinele din oras.
Trei dintre cele mai importante magazine de comert electronic in domeniul IT&C din Romania sunt www.emag.ro, www.dc-shop.ro (Depozitul de Calculatoare) si www.pcgarage.ro. 
Capitolul 1. Piata online a domeniului IT&C
Per total, piata Electro-IT din Romanie a fost evaluata in anul 2011 la 1,1 miliarde de euro, iar piata online al acestui secto, la peste 300 milioane de euro. In acest domeniu lucreaza 23% din populatia Romaniei, de unde reiese, pasiunea romanilor pentru electronice specialistii romani in IT, de altfel, fiind cunoscuti in lumea intreaga, firma Brainbench, punand tara noastra pe locul 1 ca numar de programatori calificati.
sursa: gfkrt.com
Cei mai important factori in luarea unei decizii de a cumpara online sunt, pe langa cei clasici cum ar fi pretul, calitatea sau firma producatoare, cei de natura psihologica, cum ar fi increderea in mediul virtual si profesionalismul magazinelor online. Inprima jumatate a anului 2011 reail-ul online de it&c a crescut cu peste 50% fata de aceeasi perioada a anului precedent, acest segment fiind cel mai dezvoltat la noi in tara din Europa Centrala si de Est. Cele mai la moda achizitii sunt gadgeturile, smartphone-urile, tabletel, televizoarele cu plasma sau mai nou 3D si bineinteles laptopurile si ultimile noutati in materie de foto-video.
Magazinul online preferat al romanilor si de altfel cel mai mare de acest gen din Europa de Est este eMag. La sfarsitul anului trecut cota lui de piata se ridica la peste 70% din piata online de produse electronice si it, cu un venit generat in 2011 de 145 milioane de euro. Ei au vandut 25% din totalul de 400.000 de laptopuri vandute in Romania. Un astfel de magazine a generat peste 80 de milioane de vizite, cam de 10 ori mai mult comparative cu un centru commercial importat. Detinatorul eMag este firma Dante International, iar cel mai important actionar este Asesoft Distribution - 80,67%. Politica lor, evenimentele dedicate shopping-ului, promotiile, preturile mai mici au facut din acest magazine online sa fie atat de apreciat. 
Altci concurenti important pe aceasta piata sunt PC Garage, PCFun sau evoMAG. „Vânzările au crescut cu peste 30% și am încheiat anul 2011 punctând un nou business Garage Mall, facilități și servicii premium pentru clienții PC Garage, precum livrare urgentă gratuită, o continuare a campaniei sociale „Rabla pentru PC-uri“ și inițierea proiectului Specialiștii PC Garage“, a declarat Mădălina Stănescu, marketing manager PC Garage. (sursa www.capital.ro )


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Comparativa a Site-urilor de Comert Electronic din Domeniul IT, Calculatoare si Software.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!