Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi

Extras din proiect

Scurt istoric și descriere narativă a activității întreprinderii 
Infiintata in anul 1970, SC.Avi Seb Impex SRL.este situata in Baia Mare, judetul Maramures. Compania produce o gama larga de lactate, branzeturi. Firma noastra are o echipa de 70 angajati. Beneficiem de o mare recunoastere pe piata din Europa de Vest. 
Orice produs sau serviciu prestat de firma noastra are la baza rezultatele analizei profilului beneficiarilor sai, a cerintelor si asteptarilor acestora. In firma SC.Avi Seb Impex SRL.este promovata o cultura organizationala puternica avand ca valoare fundamentala orientarea catre client.Firma noastra plaseaza in centrul atentiei clientul, cu necesitatile si dorintele sale. Experienta SC.Avi Seb Impex SRL., relatiile bune cu companiile colaboratoare reprezinta un capital serios si un plus de valoare pe care il punem la dispozitia clientilor nostri.
Piaţa concurenţială este puternică, ponderea produselor proprii pe piaţă fiind numai de 2-3% deoarece există un număr mare de competitori pe piaţă aproximat în jurul unui număr de circa 200-300 de firme având acelaşi obiect de activitate.
PROFIT 2008: 443.821 RON. Acesta este destinat realizării investiţiilor ce urmează a fi realizate în anul 2009 (deci nu va fi repartizat sub formă de dividende). De altfel, nu s-au plătit dividende în ultimii trei ani, respectiv 2006, 2007, 2008, deoarece societatea este într-un proces continuu de modernizare şi retehnologizare. Au fost efectuate o serie de investiţii în baza unor contracte de leasing financiar, în scopul creşterii productivităţii muncii şi a reducerii cheltuielilor de exploatare, cu implicaţii favorabile asupra contului de profit şi pierdere, investiţii concretizate în achiziţionarea de utilaje de prelucrare a laptelui. 
NUMELE FIRMEI: SC.AVI SEB IMPEX.SRL 
SEDIUL SOCIAL: Str. Matei Basarab 2 Baia Mare, Judetul Maramures
TEL/FAX: 0237/228740.
NUMĂR DIN REGISTRUL COMERŢULUI: J39/281/1991.
COD UNIC DE ÎNREGISTRARE (CUI): 1445546.
FORMA DE PROPRIETATE: societate comerciala cu raspundere limitata
ACTIVITATEA PREPONDERENTĂ(cod şi denumire clasa CAEN): 1551-Fabricarea produselor lactate şi brânzeturilor.
ACTIVITATEA DESFĂŞURATĂ: prelucrarea şi industrializarea laptelui
PRINCIPALELE PRODUSE REALIZATE: 
• Produse proaspete ce au o pondere de 70% în producţie;
• Brânzeturi ce au doar o pondere de 30% din activitatea de producţie;
PIAŢA DE DESFACERE: piaţa internă.
NUMAR DE ANGAJAŢI: 70.
CONCURENŢI: S.C. DANONE S.A.
S.C. DORNA S.A.
S.C. NAPOLACT S.A.
S.C. ILVAS S.A. VASLUI
S.C. LACTA S.A. GIURGIU
FURNIZORI DE MATERII PRIME ŞI MATERIALE: 
- Microferme (80%);
- Gospodăriile populaţiei (20%);
SERVICII:
-iaurt gras.
-sana
-iaurt dietetic.
-lapte batut.
-chefir
-smantana fermentata.
-lapte de consum
1. Sinteza rezultatelor analizei și concluziilor; comentarii personale
În analiza efectuată am observat că unele costuri s-au diminuat însă altele au crescut considerabil. Cele care au înregistrat creşteri sunt de altfel costurile variabile şi în acelaşi timp costurile directe, implicate direct în activitatea de producţie a întreprinderii. Acestea au fost constatate pe baza analizei cheltuielilor înregistrate în contul de profit şi pierdere în perioada analizată şi putem aminti: cheltuielile cu materiile prime şi cu materialele, cheltuielile cu personalul implicat direct în productie dar şi cheltuielile externe (energia şi apa).
În ciuda unor creşteri a costurilor, pe ansamblu se înregistrează şi o creştere a profitului. Se înregistrează deci o creştere mai mică a costurilor în raport cu cea a profitului. Asta dovedeşte faptul că întreprinderea analizată este eficientă pe piaţă şi este raţională din punct de vedere economic.
Din punct de vedere al comportamentului costurilor faţă de cifra de afaceri, regăsim aici cheltuieli pentru investiţii în curs, mai precis achiziţionarea de noi echipamente pentru modernizarea liniei de producţie. De altfel, au fost efectuate o serie de investiţii în baza unor contracte de leasing financiar, în scopul creşterii productivităţii muncii şi a reducerii cheltuielilor de exploatare, cu implicaţii favorabile asupra contului de profit şi pierdere, investiţii concretizate în achiziţionarea de utilaje de prelucrare a laptelui.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Costurilor si Rezultatelor unei Intreprinderi.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!