Analiza Efectelor unor Variabile Economice Asupra Tranzacților Comerciale

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Tranzacția BERD – BRD 3
2. Identificarea variabilelor cu impact asupra tranzacției BERD – BRD 6
3. Relația stabilită între tranzacția BERD-BRD și variabilele alese pentru studiu 9
4. Analiza matematico-statico-econometrică a relației expunse anterior 11
BIBLIOGRAFIE 16


Extras din proiect Cum descarc?

1. Tranzacția BERD – BRD 
Tranzacţia aleasă pentru realizarea proiectului este tranzacția care a avut loc între Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și BRD - Groupe Société Générale, tranzacția constând în vânzarea pe bursă a unui pachet de 5% din acțiunile BRD deținute de BERD, acest pachet simbolizând participația totală a acesteia la BRD.
Tranzacția totală a cuprins 34,8 mil. acțiuni și s-a ridicat la suma de 107,3 mil. euro (454,7 mil. lei ), acțiunile fiind vândute prin intermediul a 8 tranzacții speciale , aceastea fiind cotate la prețul de 13,05 lei / acțiune, numărul mare de tranzacții având ca motiv existența a numeroși cumpărători.
Operațiunea pe bursă a fost intermediată de KBC Securities N.V si KBC Securities România, pachetul de acțiuni intrând în posesia a mai multor fonduri de investiții printre care Fondul Proprietatea, Fondul Franklin Templeton şi Fondul Artio . 
Partea bună a acestei tranzacții constă în faptul că proporția acțiunilor în circulația liberă (free float) a crescut preconizându-se ca pe viitor acțiunile BRD să facă obiectul unor mai tranzacții pe bursă .
BRD - Groupe Société Générale este a doua bancă românească în ceea ce privește activele bancare și este banca ce deține a doua capitalizare la Bursa de Valori București. Aceasta se înființează în anul 1990 ca bancă comercială, sub formă de societate pe acțiuni. Tot în același an banca preia activele și pasivele Băncii de Investiții primind astfel o autorizație de funcționare generală.
În decembrie 1998 are loc semnarea contractului de vânzare-cumpărare de acțiuni între Société Générale și Fondul Proprietății de Stat (autoritate românească care se ocupă de participațiile statului), contract prin care Société Générale subscrie o majorare de capital de 20% iar prin cumpărarea unui pachet de acțiuni aceasta devine proprietară a 51% din capitalul majoral al BRD . Anul în care BERD cumpără de la Fondul Proprietății de Stat 5% din capitalul social al BRD este anul 1999 iar anul 2001 este anul în care BRD este listată în prima categorie la Bursa de Valori București (BVB), devenind în scurt timp una dintre cele mai tranzacționate societăți.
Banca Română pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Société Générale în anul 2003 în urma unei campanii de rebranding, noua identitate a băncii făcând mai vizibilă identitatea Grupului - mamă. În anul 2004 Société Générale cumpără pachetul rezidual de acțiuni deținut de statul român intrând în capitalul BRD, participația acestuia crescând astfel de la 51% la 58,32%. 
La 31 decembrie 2010, BRD - Groupe Société Générale deţinea 2,5 mil. clienţi activi individuali dar şi corporativi şi peste 2 mil. de carduri incluse în sistemul 3D Secure.În prezent, aceasta are o rețea de 937 de agenții, fiind prezentă astfel în toate județele țării, iar angajații acesteia formează o echipă formată din 9500 de profesioniști.
La sfârșitul anului 2011, capitalul BRD- Groupe Société Générale avea urmatoarea structură: 
Sursa: http://www.brd.ro/banca/profil/actionariat/ 
Piețele pe care BRD - Groupe Société Générale își desfășoară activitatea sunt în număr de trei, acestea fiind:
• Banca persoanelor fizice;
• Banca întreprinderilor;
• Banca de investiții.
În cadrul piețelor enumerate mai sus, obiectivut major al băncii constă în dezvoltarea fondului de comerț, având la bază folosirea unei strategii de parteneriat pe termen lung cu clienții săi.Pentru atingerea acestui obiectiv, managementul BRD - Groupe Société Générale are la bază următoarele ținte:
- Adaptarea organizării și a metodelor proprii la cerințele clienților;
- Creșterea selectivă a activelor;
- Inovația;
- Reducerea coeficientului de exploatare;
- Rentabilitatea durabilă.
Valorile pe care le promovează BRD - Groupe Société Générale sunt contribuirea la realizarea proiectelor clienților existenți dar și potențiali, cât și sprijinirea dezvoltării companiilor și municipalităților.La realizarea acestor valori, a contribuit și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare până în anul 2011, moment în care aceasta și-a vândut participația de 5% avută la BRD.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Efectelor unor Variabile Economice Asupra Tranzactilor Comerciale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!