Analiza Efectelor unor Variabile Economice Asupra Tranzactilor Comerciale

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Tranzactia BERD - BRD 3
2. Identificarea variabilelor cu impact asupra tranzactiei BERD - BRD 6
3. Relatia stabilita intre tranzactia BERD-BRD si variabilele alese pentru studiu 9
4. Analiza matematico-statico-econometrica a relatiei expunse anterior 11
BIBLIOGRAFIE 16


Extras din proiect Cum descarc?

1. Tranzactia BERD - BRD 
Tranzactia aleasa pentru realizarea proiectului este tranzactia care a avut loc intre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si BRD - Groupe Societe Generale, tranzactia constand in vanzarea pe bursa a unui pachet de 5% din actiunile BRD detinute de BERD, acest pachet simbolizand participatia totala a acesteia la BRD.
Tranzactia totala a cuprins 34,8 mil. actiuni si s-a ridicat la suma de 107,3 mil. euro (454,7 mil. lei ), actiunile fiind vandute prin intermediul a 8 tranzactii speciale , aceastea fiind cotate la pretul de 13,05 lei / actiune, numarul mare de tranzactii avand ca motiv existenta a numerosi cumparatori.
Operatiunea pe bursa a fost intermediata de KBC Securities N.V si KBC Securities Romania, pachetul de actiuni intrand in posesia a mai multor fonduri de investitii printre care Fondul Proprietatea, Fondul Franklin Templeton si Fondul Artio . 
Partea buna a acestei tranzactii consta in faptul ca proportia actiunilor in circulatia libera (free float) a crescut preconizandu-se ca pe viitor actiunile BRD sa faca obiectul unor mai tranzactii pe bursa .
BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca romaneasca in ceea ce priveste activele bancare si este banca ce detine a doua capitalizare la Bursa de Valori Bucuresti. Aceasta se infiinteaza in anul 1990 ca banca comerciala, sub forma de societate pe actiuni. Tot in acelasi an banca preia activele si pasivele Bancii de Investitii primind astfel o autorizatie de functionare generala.
In decembrie 1998 are loc semnarea contractului de vanzare-cumparare de actiuni intre Societe Generale si Fondul Proprietatii de Stat (autoritate romaneasca care se ocupa de participatiile statului), contract prin care Societe Generale subscrie o majorare de capital de 20% iar prin cumpararea unui pachet de actiuni aceasta devine proprietara a 51% din capitalul majoral al BRD . Anul in care BERD cumpara de la Fondul Proprietatii de Stat 5% din capitalul social al BRD este anul 1999 iar anul 2001 este anul in care BRD este listata in prima categorie la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), devenind in scurt timp una dintre cele mai tranzactionate societati.
Banca Romana pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Societe Generale in anul 2003 in urma unei campanii de rebranding, noua identitate a bancii facand mai vizibila identitatea Grupului - mama. In anul 2004 Societe Generale cumpara pachetul rezidual de actiuni detinut de statul roman intrand in capitalul BRD, participatia acestuia crescand astfel de la 51% la 58,32%. 
La 31 decembrie 2010, BRD - Groupe Societe Generale detinea 2,5 mil. clienti activi individuali dar si corporativi si peste 2 mil. de carduri incluse in sistemul 3D Secure.In prezent, aceasta are o retea de 937 de agentii, fiind prezenta astfel in toate judetele tarii, iar angajatii acesteia formeaza o echipa formata din 9500 de profesionisti.
La sfarsitul anului 2011, capitalul BRD- Groupe Societe Generale avea urmatoarea structura: 
Sursa: http://www.brd.ro/banca/profil/actionariat/ 
Pietele pe care BRD - Groupe Societe Generale isi desfasoara activitatea sunt in numar de trei, acestea fiind:
o Banca persoanelor fizice;
o Banca intreprinderilor;
o Banca de investitii.
In cadrul pietelor enumerate mai sus, obiectivut major al bancii consta in dezvoltarea fondului de comert, avand la baza folosirea unei strategii de parteneriat pe termen lung cu clientii sai.Pentru atingerea acestui obiectiv, managementul BRD - Groupe Societe Generale are la baza urmatoarele tinte:
- Adaptarea organizarii si a metodelor proprii la cerintele clientilor;
- Cresterea selectiva a activelor;
- Inovatia;
- Reducerea coeficientului de exploatare;
- Rentabilitatea durabila.
Valorile pe care le promoveaza BRD - Groupe Societe Generale sunt contribuirea la realizarea proiectelor clientilor existenti dar si potentiali, cat si sprijinirea dezvoltarii companiilor si municipalitatilor.La realizarea acestor valori, a contribuit si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pana in anul 2011, moment in care aceasta si-a vandut participatia de 5% avuta la BRD.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Efectelor unor Variabile Economice Asupra Tranzactilor Comerciale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!