Analiza Sistemului Logistic al Societatii Comerciale Dumagas Transport SRL

Extras din proiect Cum descarc?

I. Introducere - Elemente de caracterizare a firmei
Societatea comerciala Dumagas Transport S.R.L. al carui sistem logistic va fi supus
analizei in acesta lucrare este o persoana juridica romana cu sediul social in comuna Voluntari, judetul Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului la data de 22 decembrie 2003 cu numarul J16/1948/2003, cod fiscal RO16020497, are capitalul social subscris si varsat in valoare de 10600RON, contul bancar RO59ABNA1700264100138106 deschis la ABN AMRO Bank Bucuresti si este reprezentata de dl. Mihai Dugaesescu, in calitate de Director General si prin dl. Ionel Cipere in calitate de Director al punctului de lucru situat la adresa Cefin Parc Logistic, str. Italia nr. 1-7, Autostrada Bucuresti-Pitesti, km. 13.2, Bucuresti-Chiajna.
S.C. Dumagas Transport S.R.L. are capital integral romanesc, este organizata, functioneaza si isi desfasoara activitatea conform prevederilor legislatiei romane in vigoare avand ca domeniu principal de activitate: ,,comert cu piese si accesorii pentru autovehicule-cod CAEN 453" Activitatea principala desfasurata asa cum este mentionata in Actul Constitutiv este: ,,comert cu ridicata de piese si accesorii pentru autovehicule -cod CAEN 4531".Pe langa acesta societatea desfasoara urmatoarele activitati secundare: ,,comert cu amanuntul de piese si accesorii pentru autovehicule- cod CAEN 4532"; ,, transporturi rutiere de marfuri-cod CAEN 4941"; ,,servicii de mutare -cod CAEN 4942"; ,,depozitari -cod CAEN 5210"; ,,activitati de servicii anexe pentru transporturi terestre -cod CAEN 5221"; ,,manipulari-cod CAEN 5224"; ,,alte activitati anexe transporturilor-cod CAEN 5229". 
Afacerea se axeaza pe distributia de piese auto si accesorii, in special pentru camioane, remorci, semi-remorci si autoutilitare. Functioneaza ca depozit in sistem en-gros si en-detail de:
-arcuri lamelare si alte componente de suspensie;
-componente de frana;
-componente de directie;
-componente de transmisie;
-anvelope(Michelin, Bridgestone, Firestone, Kormoran, Sava, Goodride, Petlas);
-acumulatori.
Este unul dintre distribuitorii de piese auto pe de piata din Bucuresti, care ofera consumatorilor sai peste 200 de produse.De asemenea, efectueaza transport de marfa, intern si international, pana la 1,5 tone, cu 5 autocamioane Mercedes (14mc, 5 euro paleti la podea) si 5 Peugeot (10mc, 4 euro paleti la podea). 
Depozitul este folosit atat pentru nevoi proprii (intretinerea mijloacelor de transport aflate in dotare) cat si pentru distributia lor spre alte firme care comercializeaza piese auto si spre persoanele fizice interesate care achizitioneaza produsele direct de la sediul depozitului.
Societatea este administrata si reprezentata de asociatul unic Mihai Dugaesescu fara a recurge la administratori din afara, caruia ii apartin in egala masura beneficiile si pierderile societatii. 
Din anul infiintarii si pana in prezent afacerea s-a dezvoltat intr-un ritm constant si favorabil dezvoltarii. S-a infiintat in anul 2003 pornind de la un chios de piese auto cu doar doi angajati, intr-un spatiu de 25mp. In prezent firma detine o proprietate de 240 mp, unde e deshis punctul de lucru, din care 90mp sunt ocupati de birouri si 150mp de depozit. Societatea a investit constant in mijloace de transport si o serie de alte active marindu-si in acelasi timp numarul de angajati de la 2 in anul infiintarii, la aproape 50 in prezent. Toti angajatii au in dotare telefoane mobile, cu ajutorul carora primesc informatii referitoare la schimbarile intervenite: pret, cantitatea de marfuri existenta in depozit.
La sfarsitul anului 2007 societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 300000 EUR o crestere de aproximativ 18 % daca ne raportam la sfarsitul anului 2004 cand cifra de afaceri era undeva in jurul sumei de 254200 EUR.
II. Identificarea activitatilor logistice
In prezent, data fiind natura proceselor economice derulate de S.C. Dumagas Transport S.R.L gradul de implicare al acesteia in activitati logistice pare a fi destul de ridicat, firma desfasurand activitati de administratie, aprovizionare, depozitare, livrare si transport. Vom analiza mai departe pe larg aceste activitati pornind de la structura organizatorica a firmei.
Asadar structura manageriala a firmei am reprezentat-o grafic prin organigrama, care evidentiaza modul de grupare al organismelor, posturilor de conducere, compartimentelor si relatiilor organizatorice dintre acestea, distribuite pe niveluri ierarhice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Sistemului Logistic al Societatii Comerciale Dumagas Transport SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!