Designul Retro - Design si Estetica Marfurilor

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
1. Capitolul 1 - Prezentarea generala a produselor cu desgin retro 4
2. Capitolul 2 - Exemple de produse reprezentative pentru designul retro 6
3. Capitolul 3 - Comercializarea Toasterului Pop Art Design in Romania 11
Concluzii 13
Bibliografie 14


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere 
Designul retro este prezent pretutindeni, fiind folosit de catre diferite industrii, mai ales in moda si tehnologie. Elementele sale se concentreaza pe motive de moda veche, tendinte culturale, atitudini si personalitati esentiale din trecutul recent. 
Cunoaste o popularitate constanta in timp, fiind pe placul cosumatorilor datorita sentimentului de nostalgiei pe care il degaja, astfel creandu-se o conexiune emotionala puternica, ce sensibilizeaza. Aceasta reprezinta motivatia folosirii acestui tip de design de catre numeroase branduri renumite, la care se adauga si avantajul unui produs diferentiat in raport cu concurenta. 
Departe de a fi regresiv, designul retro se plaseaza cu fermitate ca un trend al designului contemporan, ce incanta prin creativitate si modalitatea de expunere a cunostintelor culturale. 
Produsele retro au devenit din ce in ce mai apreciate si dorite, intrucat sunt imbinate doua caracteristici pe care cosunatorii le apreciaza: familiaritate si inovatie, reusind sa indeplineasca cerintele referitoare la tehnologie cu cele referitoare la estetica. 
Designul retro, intrucat face referire la o perioada trecuta, lasa impresia retrairii acelor momente, starnind totodata si imaginatia, prin impactul pe care il are asupra cumparatorilor din punct de vedere emotional, aceasta reprezentand principala motivatie a alegerii acestui tip de design ca tema a proiectului nostru, la care se adauga si popularitatea de-a lungul timpului. 
1. Capitolul 1 - Prezentarea generala a produselor cu desgin retro 
Termenul deriva din prefixul latin ,,retro", insemnand ,,in spate, in timp trecut, ceva retrogradat si reeditat". Acest stil ia avant dupa perioada celui de-al doilea razboi mondial, cand tari ca Germania, Franta si Anglia hotarasc sa faciliteze dezvoltarea industriei producatoare de mobilier, cu scopul reinvierii locuintelor si implicit a oraselor. Cu sprijinul financiar acordat de guverne, decoratorii si arhitectii vremii lanseaza un aflux de idei noi, concepte avangardiste si prototipuri de piese de mobilier, care marcheaza momentul in istorie si ii consacra. 
Elemente specifice amenajarilor retro
Stilul retro reprezinta o combinatie de elemente specifice mai multor curente, precum cel art deco, art nouveau sau baroc. Trebuie specificat faptul ca numeroase piese retro au fost reinterpretate si sunt acum considerate moderne. 
Printre elementele definitorii ale acestui stil se numara cromatica. Aceasta pleaca de la cafeniu, culoarea de baza, in combinatii vivante cu galben, turcoise, verde, albastru, orange. 
Mobila stilului retro este caracterizata prin canapele cu cadrele de lemn sau din piele naturala, cuverturile crosetate si tapetul in culori cat mai diversificate. Formele geometrice care pot avea si nuante futuriste, modelele florale si liniile curbate sunt alte elemente specifice acestui stil de amenajare. 
Sunt preferate si fotografiile vintage, diversele opere de arta, si accesoriile disco (instalatii de iluminat, globuri placate cu bucati de oglinda) care confera locuintelor un aer mai contemporan. 
Fotografi faimosi precum Ansel Adams si Diane Arbus au fost in voga pentru portretele de familie realizate, poze abstracte sau grotesti, fotografii cu peisaje, elemente ce au ramas embleme ale acestui stil in timp. 
Unul dintre cei mai cunoscuti artisti in domeniul graficii si publicitatii a fost americanul Andy Warhol, cu celebrele fotografii ,,Supa Campbell" si tablourile realizate in cinstea actritei Marilyn Monroe, considerate astazi adevarate capodopere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Designul Retro - Design si Estetica Marfurilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://economie.hotnews.ro/stiri-it-14993424-olympus-lansat-aparat-foto-design-retro-care-devine-noul-varf-gama-marcii-preturile-pornesc-4-500-lei.htm 
2. http://www.trendreports.com/article/retro-product-design 
3. http://www.smeg.com/50-s-retro-style/ 
4. http://www.autoblog.com/2013/01/08/retro-design-a-distant-memory/
5. http://freshome.com/2013/08/11/10-hot-trends-in-retro-furniture-that-youll-love-in-your-home/
6. http://retrojan.com.au/blog/the-history-of-industrial-design/ 
7. http://www.industrialdesignhistory.com/timelineproducts
8. http://autopolis.wordpress.com/2011/02/07/retro-designwhy-it-may-never-be-history/
9. http://arts.brighton.ac.uk/study/history-art-design/visual-culture-ba/student-work/the-past-in-the-present-vintage-retro-revival
10. http://thedesignsuperhero.com/2008/10/modern-products-in-retrovintage-style-30-retro-style-modern-products/
11. http://www.trendhunter.com/slideshow/vintage-product-branding
12. http://www.indie.com.au/article/design/retro-design-rediscovered.html
13. http://www.heffrons.com/retro/aboutus.html
14. http://www.retrotogo.com/
15. http://www.ars.org/about-roses/rose-care-articles/traditional-arrangements/
16. http://www.retrowow.co.uk/retro_products/retro_products.html
17. http://en.wikipedia.org/wiki/Vespa#Design 
18. http://guydster.com/food-drink/burnt-impressions-daily-bread-jesus-toaster/
19. http://www.slipperybrick.com/2007/11/hello-kitty-toaster/
20. http://sweet-station.com/blog/2012/11/domo-toaster/


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!