Etnia Rroma - O Minoritate in Crestere

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 3
I. ISTORIA SI PREZENTUL POPULATIEI DE RROMI IN ROMANIA 
1.1 Istoricul populatiei de rromi 4
1.2 Populatia de rromi in prezent 
II. ANALIZA DEMOGRAFICA A POPULATIEI DE RROMI 
2.1. Localizarea rromilor pe teritoriul Romaniei 
2.2. Fenomenul de migratie la populatia de rromi 
III. VIATA SOCIALA A RROMILOR 
3.1. Educatia scolara a rromilor 
3.2. Viata de familie a rromilor 
3.3. Ocupatiile rromilor in Romania 
3.4. Starea de sanatate 
3.5. Intre toleranta si prejudecati 
CONCLUZII 
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
In acest proiect ne-am propus sa analizam principalele aspecte legate de comunitatea rromilor din Romania. Alegerea acestei teme a survenit in urma faptului ca aceasta comunitate s-a extins din ce in ce mai mult pe teritoriul Romaniei, in prezent fiind cea mai mare minoritate a tarii, numarul acesteia crescand pe zi ce trece. Scopul acestui proiect este de a afla cat mai multe informatii, dar si date statistice cu privire la anumite aspecte legate de mod ul lor de viata. 
Astfel in primul capitol aducem la cunostinta istoricul acestei comunitati din timpul comunismului, dar si situatia actuala in Romania.
Al doilea capitol contine informatii referitoare la asezarea rromilor pe teritoriul romanesc, la intentia de migratie a populatiei de rromi, dar si un aspect destul de important si anume cum sunt perceputi acestia in afara granitelor tarii. 
Cel de-al treilea capitol pune accent pe viata sociala a acestei etnii incluzand educatia, viata de familie, starea de sanatate, meseriile si ocupatiile populatiei de rromi, precum si prejudecatiile care au aparut in ultimii ani.
I. ISTORIA SI PREZENTUL POPULATIEI DE RROMI IN ROMANIA
1.1 Istoricul populatiei de rromi
Istoria rromilor prinde contur in jurul studiilor de lingvistica prin limba "romanes", dovedindu-se originea indiana a acestei etnii. Aceasta limba face parte din grupul limbilor neoindiene,insa majoritatea studiilor realizate de lingvistii etnologi si antropologi nu au reusit sa identifice regiunea sau populatia vorbitoare de aceasta limba. Acest lucru nu a fost posibil din cauza multitudinilor de limbi vorbite astazi in India, precum si modul de viata nomad si traditional pentru multe comunitati din aceasta zona. Astfel drumul parcurs de rromi din India pana in Europa, a fost unul destul de lung. Cercetatorii au descoperit faptul ca migratia rromilor a avut loc intre secolele IX-XVI fiind structurata in mai multe etape.


Fisiere in arhiva (1):

  • Etnia Rroma - O Minoritate in Crestere.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!