Etnia rromă - o minoritate în creștere

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 3
I. ISTORIA ŞI PREZENTUL POPULAŢIEI DE RROMI ÎN ROMÂNIA 
1.1 Istoricul populaţiei de rromi 4
1.2 Populaţia de rromi în prezent 
II. ANALIZĂ DEMOGRAFICĂ A POPULAŢIEI DE RROMI 
2.1. Localizarea rromilor pe teritoriul României 
2.2. Fenomenul de migraţie la populaţia de rromi 
III. VIAŢA SOCIALĂ A RROMILOR 
3.1. Educaţia şcolară a rromilor 
3.2. Viaţa de familie a rromilor 
3.3. Ocupaţiile rromilor în România 
3.4. Starea de sănătate 
3.5. Între toleranţă şi prejudecăţi 
CONCLUZII 
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
În acest proiect ne-am propus să analizăm principalele aspecte legate de comunitatea rromilor din România. Alegerea acestei teme a survenit în urma faptului că această comunitate s-a extins din ce în ce mai mult pe teritoriul României, în prezent fiind cea mai mare minoritate a țării, numărul acesteia crescând pe zi ce trece. Scopul acestui proiect este de a afla cât mai multe informații, dar și date statistice cu privire la anumite aspecte legate de mod ul lor de viață. 
Astfel în primul capitol aducem la cunoștință istoricul acestei comunități din timpul comunismului, dar și situația actuală în România.
Al doilea capitol conține informații referitoare la așezarea rromilor pe teritoriul românesc, la intenția de migrație a populației de rromi, dar și un aspect destul de important și anume cum sunt percepuți aceștia în afara granițelor țării. 
Cel de-al treilea capitol pune accent pe viața socială a acestei etnii incluzând educația, viața de familie, starea de sănătate, meseriile și ocupațiile populației de rromi, precum și prejudecățiile care au aparut în ultimii ani.
I. ISTORIA ŞI PREZENTUL POPULAŢIEI DE RROMI ÎN ROMÂNIA
1.1 Istoricul populației de rromi
Istoria rromilor prinde contur în jurul studiilor de lingvistică prin limba “romanes”, dovedindu-se originea indiană a acestei etnii. Această limbă face parte din grupul limbilor neoindiene,însă majoritatea studiilor realizate de lingviştii etnologi şi antropologi nu au reuşit să identifice regiunea sau populaţia vorbitoare de această limbă. Acest lucru nu a fost posibil din cauza multitudinilor de limbi vorbite astăzi în India, precum şi modul de viaţă nomad şi tradiţional pentru multe comunităţi din această zonă. Astfel drumul parcurs de rromi din India până în Europa, a fost unul destul de lung. Cercetătorii au descoperit faptul că migraţia rromilor a avut loc între secolele IX-XVI fiind structurată în mai multe etape.


Fisiere în arhivă (1):

  • Etnia Rroma - O Minoritate in Crestere.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!