Intreprinzatorul Roman

Extras din proiect Cum descarc?

Intreprinzatorii au o contributie majora la dezvoltarea economiei si a societatii prin infiintarea firmelor lor. Intreprinatorii motivati, gata de a-si asuma riscuri, infiinteaza firme noi generatoare de locuri de munca. Totodata, progresul tehnologic rapid genereaza noi afaceri si duce la dezvoltarea celor existente, constituind un factor crucial pentru adaptarea la noi oportunitati pe piata, dobandirea de noi cunostinte si cresterea productivitatii. Importanta deosebita a intreprinzatorilor in evolutia economiei este explicata prin urmatoarele realitati: 
"intreprinzatorilor le apartine initiativa crearii de IMM-uri, cea mai dinamica si numeroasa componenta a sistemului economic;
"intreprinzatorii sunt cei care transforma o parte din IMM-uri in firme mari si puternice;
"exercita, direct si indirect, un rol major in remodelarea mediului economic, imprimandu-i un caracter intreprenorial din ce in ce mai important, in conditiile accelerarii vitezei schimbarilor economice;
"constituie componenta principala a clasei de mijloc, ce asigura stabilitatea economica si sociala a oricarei tari;
"au o contributie determinanta la crearea economiei de piata prin infiintarea de IMM-uri si privatizarea firmelor de stat.
Impreuna cu intreprinzatorii managerii profesionisti, bancherii, investitorii de risc, brokerii si consultantii alcatuiesc vectorul uman de forta care face ca intr-o tara sa existe o economie performanta. De aceea, intreprinzatorii trebuie tratati ca o resursa nationala de valoare inestimabila, ce trebuie incurajata si a carei capacitate sa fie folosita la un nivel cat mai ridicat in vederea amplificarii performantelor economiei nationale.
Subliniind rolul important pe care IMM-urile il au intr-o economie si faptul ca densitatea IMM-urilor din Romania este de 3 ori mai mica decat in Uniunea Europeana, cu o putere economica in medie de peste 9 ori mai redusa, statul a luat masuri in directia sprijinirii initiativei persoanelor care doresc sa-si deschida o afacere in special in sectoarele de varf (informatica, telecomunicatii, mecanica fina, chimie desinteza etc.), prin lansarea unor programe de sustinere si acordarea unor stimulente economice: subventii, scutiri de anumite taxe si impozite, training si consultanta, acordate in mod similar practicilor din Uniunea Europeana.
Tot mai mult se subliniaza nevoia de implicare in afaceri a femeilor si tinerilor. Masurile si actiunile intreprinse de stat in acest sens vizeaza dezvoltarea abilitatilor si spiritului antreprenorial a acestora si a altor segmente ale populatiei active, prin facilitarea accesului la pregatire vocationala si continua.


Fisiere in arhiva (1):

  • Intreprinzatorul Roman.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!