Întreprinzătorul Român

Extras din proiect Cum descarc?

Întreprinzatorii au o contributie majora la dezvoltarea economiei si a societatii prin înfiintarea firmelor lor. Întreprinatorii motivati, gata de a-si asuma riscuri, înfiinteaza firme noi generatoare de locuri de munca. Totodata, progresul tehnologic rapid genereaza noi afaceri si duce la dezvoltarea celor existente, constituind un factor crucial pentru adaptarea la noi oportunitati pe piata, dobândirea de noi cunostinte si cresterea productivitatii. Importanta deosebita a întreprinzatorilor în evolutia economiei este explicata prin urmatoarele realitati: 
"întreprinzatorilor le apartine initiativa crearii de IMM-uri, cea mai dinamica si numeroasa componenta a sistemului economic;
"întreprinzatorii sunt cei care transforma o parte din IMM-uri în firme mari si puternice;
"exercita, direct si indirect, un rol major în remodelarea mediului economic, imprimându-i un caracter intreprenorial din ce în ce mai important, în conditiile accelerarii vitezei schimbarilor economice;
"constituie componenta principala a clasei de mijloc, ce asigura stabilitatea economica si sociala a oricarei tari;
"au o contributie determinanta la crearea economiei de piata prin infiintarea de IMM-uri si privatizarea firmelor de stat.
Împreuna cu întreprinzatorii managerii profesionisti, bancherii, investitorii de risc, brokerii si consultantii alcatuiesc vectorul uman de forta care face ca într-o tara sa existe o economie performanta. De aceea, întreprinzatorii trebuie tratati ca o resursa nationala de valoare inestimabila, ce trebuie încurajata si a carei capacitate sa fie folosita la un nivel cât mai ridicat în vederea amplificarii performantelor economiei nationale.
Subliniind rolul important pe care IMM-urile îl au într-o economie si faptul ca densitatea IMM-urilor din România este de 3 ori mai mica decât în Uniunea Europeana, cu o putere economica în medie de peste 9 ori mai redusa, statul a luat masuri în directia sprijinirii initiativei persoanelor care doresc sa-si deschida o afacere în special în sectoarele de vârf (informatica, telecomunicatii, mecanica fina, chimie desinteza etc.), prin lansarea unor programe de sustinere si acordarea unor stimulente economice: subventii, scutiri de anumite taxe si impozite, training si consultanta, acordate în mod similar practicilor din Uniunea Europeana.
Tot mai mult se subliniaza nevoia de implicare în afaceri a femeilor si tinerilor. Masurile si actiunile întreprinse de stat în acest sens vizeaza dezvoltarea abilitatilor si spiritului antreprenorial a acestora si a altor segmente ale populatiei active, prin facilitarea accesului la pregatire vocationala si continua.


Fisiere în arhivă (1):

  • Intreprinzatorul Roman.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!