Mediul International de Afaceri Competitivitatea la Nivel de Tara - Brazilia

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Determinantii factoriali 5
3. Strategia, structura si rivalitatile dintre companii 8
4. Industriile din amonte si aval 9
5. Determinantii cererii 13
6. Indicatori de competitivitate 15
7. Concluzii si propuneri 18
7.1. Trenduri viitoare si evolutii preconizate 19
Bibliografie 21


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
Brazilia este o tara situata in America de Sud ce se intinde pe aproximativ 47% din continental sud-american, o republica federativa formata din 27 de unitati federative. Comparativ cu celelalte tari ale lumii, Brazilia este pe locul 5 in lume, atat ca suprafata (aproximativ 8.500.000 km2) , cat si ca populatie (aproape 190milioane locuitori).
Republica federative a Braziliei, stat cu capitala la Brasilia, este cea mai mare putere economica din America Latina, si a-8-a putere economica a lumii, fapt pt care are o influenta mare atat la nivel regional, cat si global.
Desi ocupata de amerindieni de aproximativ 12.000 de ani, oficial Brazilia a fost descoperita de Pedro Cabral in anul 1500, iar colonizarea sa de catre portughezi a inceput in anul 1532, motiv pt care e singura tara Americana din lume in care limba oficiala e portugheza.
In 1822 Brazilia si-a castigat independenta, si a devenit monarhie constitutionala, iar la cateva decenii de la abolirea sclaviei din 1888, aceasta tara a devenit republica, dupa care a trecut prin mai multe forme de guvernare, inclusive dictatura militara, pt ca in zilele noastre sa fie declarata republica federative prezidentiala.
Desi este in mare parte inconjurata de alte tari sud americane, Brazilia are si iesire la Oceanul Atlantic, iar in ciuda faptului ca este pe locul 5 in lume ca marime a populatiei, tara are una din cele mai mici densitati ale populatiei din lume, astfel ca majoritatea locuitorilor traiesc de-a lungul litoralului, in timp ce in restul tarii intampinam o populare scazuta.
Clima Braziliei este diversa si umeda, astfel ca aproape 20% din biodiversitatea mondiala este concentrate aici, aceasta tara fiind cunoscuta pt padurile sale tropicale, cum ar fi Padurea Amazoniana, cat si pt cea mai bogata savana a lumii, Cerrado.
Religia predominanta in Brazilia este romano-catolicismul, aici aflandu-se cel mai mare numar de catolici din lume.
Cresterea economica a Braziliei este uimitoare, si vine ca urmare a aproape 10 ani de reforme si industrializare puternica, tinand cont ca GDP per capita s-a dublat din anul 1990 cand era $5400, ajungand la $10400 in 2008. Desi cresterea economica a Brazilei este foarte impresionanta fata de trecut, aceasta este mica comparative cu alte tari sud-americane.
Cererea interna de pe piata Braziliei este unul din marile motive ce explica exponentiala crestere pe care a demonstrate-o, in timp ce exporturile in aceasta tara reprezinta doar 16,4% din GDP.
Desi in trecut Brazilia a avut o problema destul de mare cu inflatia, in present aceasta a fost adusa la valori intre 5% si 10%.
Dezvoltarea clusterului biotehnologic a dus la peformante de top pentru Brazilia in domenii precum agricultura, produse chimicale si forestiere, servicii financiare, biofarmaceutice si aparatura medicala.
Exporturile Braziliei sunt reprezentate in principal de produse de agricultura (37,7 din total exporturi), produse de minerit si combustibili (21,3%) si productie industriala (38,0%), in 2009 totalul lor ajungand la valoarea de 152 milioane de $, principalele destinatii pt aceste exporturi fiind Uniunea Europeana (22,3%), urmata de China (13,2%), SUA (10,3%), Argentina (8,4%) si Japonia (2,8%).
Importurile Braziliei sunt reprezentate de produse de agricultura (6,4% din total importuri), produse de minerit si combustibili (17,6%) si productie industriala(75,9%), in 2009 totalul lor ajungand la valoarea de 133 milioane de $, principalele tari din care importa fiind Uniunea Europeana(22,9%), urmata de SUA(15,8%), China(12,5%), Argentina(8,8%) si Japonia(4,2%).


Fisiere in arhiva (1):

  • Mediul International de Afaceri Competitivitatea la Nivel de Tara - Brazilia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!