Metode de Tranzactionare in Comertul International

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Metode de tranzactionare in comertul international 4
2. Sistemul de prelucrare in lohn 7
3. Metoda de comercializare prin Franchising 11
4. Concluzii 15
5. Biobliografie 18
Anexe


Extras din proiect Cum descarc?

Motto: "Comertul, e bine sa o spunem, este nu numai un schimb de produse, dar in acelasi timp, si un schimb de cunostinte, un fel de a uni intre ele diferite natiuni". 
Nicolae Iorga
Introducere.
O data cu formarea primelor granite nationale, afacerile internationale au fost conduse de natiuni sau individual. In multe cazuri, afacerile internationale, singure, au fost o forta majora in delimitarea granitelor si schimbarea istoriei economiei mondiale. Inca de pe vremea Imperiului Roman, obtinerea de beneficii din tranzactiile internationale era vazuta ca un instrument al politici nationale. Afacerile internationale au inflorit in imperiu contribuind la imbunatatirea modului de viata, aceasta devenind model pentru cei din afara. Curand, orase si natiuni care nu faceau parte din acesta s-au decis sa se afilieze imperiului. Ei au fost de acord sa plateasca tribut si taxe deoarece beneficiile erau mai mari decat darile. 
Actuala revolutie tehnico-stiintifica a devenit cel mai important factor de dinamizare a economiei mondiale si de influentare a diviziunii mondiale a muncii; ea genereaza o accentuare a interdependentelor economice dintre state, respectiv fiecare stat trebuie sa participe intr-o masura mai mare sau mai mica si intr-o forma sau alta la circuitul economic mondial. Aspectele invocate obliga firmele care detin puterea (ponderea) intr-o economie sa priveasca la nivel de glob derularea afacerilor pe termen lung, deoarece asistam la un proces de globalizare a afacerilor.
Tranzactiile comerciale internationale, ca rezultat al activitatii economice si o forma de interactiune a agentilor economici, reprezinta un element indispensabil al relatiilor economice internationale, care, prin mecanismul sau contribuie la implicarea agentilor economici din diferite tari in procesul de constituire a economiei globale postindustriale.
Majoritatea tarilor cu o economie de piata avansata parcurg etapa dezvoltarii postindustriale, in timp ce tarile mai slab dezvoltate, inclusiv Republica Moldova, raman in urma acestui proces. Totusi, economia de piata a creat pentru Republica Moldova posibilitati largi pentru dezvoltarea relatiilor economice externe, pentru organizarea si derularea tranzactiilor comerciale internationale si in prezent tara noastra parcurge calea transformarilor si deschiderii economice, proces, ce trebuie gestionat tinand cont de experienta internationala.
1. Metode de tranzactionare in Comertul International
Exportul si importul de produse sau servicii sunt realizate atat de firmele nationale, de toate dimensiunile, cat si de firmele multinationale. Primele contacte cu pietele externe care presupun operatiuni de export-import cu caracter accidental sunt derulate in general prin intermediari. La modul general, privite lucrurile din unghiul firmelor producatoare, exista doua forme principale de derulare a activitatii de export-import;
a) export-importul indirect. Implicarea indirecta presupune participarea firmei in afacerea internationala prin intermediul unei entitati specializate. In consecinta firma nu intra in contact direct cu partenerii externi. Are loc o concentrare a functiilor comerciale in entitati autonome. Multe firme sunt exportatori si importatori indirecti, deseori fara stirea lor. De exemplu, marfa poate fi vanduta unei firme pe piata interna care ulterior o vinde peste hotare. Este mult mai frecvent intalnit cazul cand furnizorii mici livreaza produsele lor marilor corporatii multinationale acestea din urma vanzandu-le in strainatate.
b) export-importul direct consta in faptul ca producatorul isi realizeaza prin propriile compartimente, deci cu propriile mijloace fie exportul, fie importul de marfuri si servicii. In acest caz este de presupus ca producatorul exportator, pe langa produse sau servicii competitive, dispune de structuri capabile sa realizeze actiuni de promovare, negociere, contractare si derulare a operatiunii de export.
Pana in momentul in care producatorii ajung sa practice vanzarea directa catre agentii economicii straini trec de regula un numar insemnat de ani, care pot fi de ordinul zecilor. Cele mai multe firme mici si chiar mijlocii raman in stadiul export-importului indirect. Se poate afirma ca internationalizarea afacerilor unei firme debuteaza cu export-importul indirect si se incheie cu producerea de marfuri in filiale constituite in strainatate.


Fisiere in arhiva (4):

  • anexe francize.doc
  • Cuprins.doc
  • Metode de Tranzactionare in Comertul International.doc
  • TITLU.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!