Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 1452
Mărime: 94.06KB (arhivat)
Publicat de: Irinel Dobre
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maria Ioncica
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERT

Cuprins

  1. Introducere
  2. Importanta economica si sociala a serviciilor de alimentative publica
  3. Capitolul 1 Analiza serviciilor hoteluri si restaurant din regiunea Sud-Est in perioada 2004-2008
  4. Capitolul 2. Analiza comparative a serviciului ales in regiunea Sud-Est si in alte regiuni
  5. Capitolul 3 Previziunea evolutiei serviciilor hoteluri si restaurant pentru urmatorii 3 ani

Extras din proiect

Introducere

Importanta economica si sociala a serviciilor de hoteluri si restaurant

Serviciile sunt responsabile pentru cresterea nivelului de trai, ele sunt cele care contribuie la ridicarea calitatii fortei de munca, iar acest lucru se realizeaza prin cresterea gradului de calificare, a nivelului de pregatire a personalului, de aceea putem spune ca serviciile au in mare masura un rol economic. Insa se cuvine mentionat si rolul social al serviciilor, cum ar fi de exemplu cresterea calitativa a fortei de munca, aceasta fiind o caracteristica principala a României in momentul de fata.

Personalul care isi desfasoara activitatea prin intermediul serviciilor devine acum din ce in ce mai specializat in ceea ce priveste munca pe care o depune in relizarea unui anumit serviciu iar schimbarile in ce priveste cazul României sunt de abia la inceput de drum si devin din ce in ce mai vizibile.

In ultimii 30 de ani , au starnit un interes imens din partea economistilor , care le-au acordat o importanta mai mare in ceea ce priveste asa numitul domeniu economic In ultimele decenii o importanta majora in dezvoltarea economiei nationale o au serviciile, acestea fiind diversificate: comert, asistenta medicala, asistenta sociala, alimentatie publica si cazare, spalatorii si curatatorii chimice, intermedieri financiare, tranzactii imobiliare, invatamant, administratii publice si de aparare.

Serviciile aduc un plus in evolutia economiei prin crearea de locuri de munca suficiente pentru a se putea limita problema somajului. Raportat la celelalte sectoare, sectorul tertiar ocupa locul 2 in ceea ce priveste investitiile. Astfel, ponderea populatiei ocupate in sectorul serviciilor din totalul populatiei ocupate din Romania este de 31%, iar ponderea la crearea PIB-ului de 46.4%.

Serviciul hotelier si de alimentatie publica (restaurante) este in continua crestere in Romania si adduce o importanta contributie la crearea veniturilor avand in vedere potentialul touristic si conditiile climaterice ale Romaniei. In Romania sectorul tertiar se afla in curs de dezvoltare , investitiile facute in acest domeniu se afla pe locul 2 raportat la celelalte sectoare De asemenea , se poate afirma ca tendinta de crestere in sectorul tertiar si secundar si de scadere in cel primar(trasatura definitorie a tarilor cu nivel scazut de dezvoltare , categorie din care face parte si Romania).

Dintre cele 8 zone de dezvoltare ale Romaniei, regiunde de Sud-Est este un colt magic datorita caracterului unic oferit de formele de relief. Este singura regiune a Romaniei unde toate formele de relief se imbina si se contopesc intr-o perfectiune divina. De la tarmul Marii Negre, in judetele Constanta si Tulcea trecem prin podisul Dobrogei, strajuit la nord de Muntii Macinului, pentru ca mai apoi sa traversam prin lunca Dunarii in campia Baraganului si Covurluiului, in judetele Braila si Galati, si sa ajungem la Subcarpatii de Curbura si Carpatii de Curbura, in judetele Vrancea si Buzau.

Preview document

Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 1
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 2
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 3
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 4
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 5
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 6
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 7
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 8
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 9
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 10
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 11
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 12
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 13
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 14
Perspectivă de dezvoltare a serviciilor de hoteluri și restaurante în regiunea sud-est - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Perspectiva de Dezvoltare a Serviciilor de Hoteluri si Restaurante in Regiunea Sud-Est.docx

Alții au mai descărcat și

Diversificarea ofertei de produse și servicii a restaurantului SC Casa Doivic SRL

Cap. 1. Oferta de mărfuri şi servicii Conţinutul ofertei de mărfuri şi structura acesteia Producţia realizată în vederea satisfacerii nevoilor de...

Perspective de dezvoltare a serviciilor hoteliere și restaurante în România între anii 2005-2009

Introducere In cadrul sectorului tertiar putem localiza turismul si industria ospitalitatii prin insasi continutului activitatilor pe care le...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Te-ar putea interesa și

Industria ospitalității în România

Introducere Serviciile de cazare şi alimentaţie au un rol distinct, esenţial şi primordial în ansamblul prestaţiei turistice, fiind prin natura şi...

Turismul balnear - oportunitate de relansare pentru România

INTRODUCERE Prin poziţia sa geografică, România dispune de o mare varietate de resurse naturale, care dau posibilitatea practicării unei game...

Analiza vectorială a regiunii sud-muntenia

SUD-MUNTENIA este o regiune de dezvoltare a României, creată în anul 1998. Are o suprafață totală de 34.453 km2, reprezentând 14,5% din suprafața...

Analiza și Previziunea Serviciilor de Hoteluri și Restaurante în Regiunea de Sud-est

1. Analiza evolutiei serviciilor In economia tarilor dezvoltate serviciile ocupa un loc important. Romania, in drumul sau spre o economie de...

Economia Serviciilor

Introducere Serviciile ocupa un loc important in economia tarilor dezvoltate. Romania, in drumul sau spre o economie de piata functionala nu poate...

Perspectivele Serviciilor Hoteliere și de Restaurație în Regiunea Nord-est

INTRODUCERE Foarte multi specialisti afirma ca societatea contemporana poate fi caracterizata ca o “economie a serviciilor” avand trasaturi...

Perspectiva serviciului de hoteluri și restaurante în regiunea de nord-est a României

Introducere Serviciile ocupa un loc important in economia tarilor dezvoltate. Romania, in drumul sau spre o economie de piata functionala nu mai...

Analiza Serviciilor - Hoteluri și Restaurante - Regiunea Centru

Introducere Serviciile hoteliere din Romania au o pondere de numai 2,2% in PIB. Romania este la coada clasamentului alcatuit de World Travel &...

Ai nevoie de altceva?