Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 74 în total
Cuvinte : 22198
Mărime: 230.25KB (arhivat)
Publicat de: Andreea B.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lamatic Gheorghe
UNIVERSITATEA “Al. I. CUZA” IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. Introducere pag 3
  2. Prezentarea unităţii de alimentaţie publică “Tenda Rosa” pag 4
  3. Cap I:Importanţa activităţii de protecţie a consumatorilor pag 6
  4. 1.1 Noţiuni generale de protecţie a consumatorilor pag 6
  5. 1.2 Consumatorul şi drepturile consumatorului pag 7
  6. 1.3 Organele şi organizaţiile care desfăşoară activităţi de protecţie
  7. a consumatorilor pag 7
  8. 1.3.1 Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului pag 7
  9. 1.3.2. Oficii şi asociaţii legale de protecţie a consumatorului pag 10
  10. CapII:Probleme ale protecţiei consumatorilor de produse alimentare pag 13
  11. 2.1 Noţiunea de produse alimentare şi igiena alimentaţiei pag 13
  12. 2.2 Cerinţe de igienă impuse desfăşurării unităţilor de alimentaţie publică pag 14
  13. 2.3 Riscuri asociate produselor alimentare pag 16
  14. 2.4 Contravenţii la normele de igienă privind alimentele şi protecţia sanitară
  15. a acestora pag 26
  16. Capitolul III:Respectarea cerinţelor de amplasare şi funcţionare a unităţii de alimentaţie publică “Tenda Rosa” pag 31
  17. 3.1.Structura restaurantului.Respectarea cerinţelor sanitar-veterinare privind proiectarea unităţii « Tenda Rosa » pag 31
  18. 3.2 Instalaţii tehnice existente pag 33
  19. 3.3 Prezentarea categoriilor de spaţii. Activitatea de curăţenie şi întreţinere pag 35
  20. 3.4 Dotarea unităţii pag 47
  21. 3.4.1Dotarea cu mobilier şi utilaje de producţie pag 47
  22. 3.4.2 Dotarea cu inventar de servire si pentru lucru.Curăţarea şi întreţinerea inventarului de servire pag 49
  23. 3.4.3 Reguli privind manipularea şi transportul inventarului
  24. de servire pag 52
  25. 3.4.4 Curăţarea şi întreţinerea inventarului de servire pag 54
  26. Cap IV Respectarea normelor de igienă în unitatea « Tenda Rosa » pag 58
  27. 4.1 Igiena personalului pag 59
  28. 4.2 Deratizarea, dezinsecţia şi dezodorizarea pag 62
  29. 4.3 Cerinţe privind aprovizionarea şi transportul produselor alimentare pag 63
  30. 4.4.Norme de igienă privind păstrarea alimentelor pag 65
  31. 4.5 Norme de igienă privind prelucrarea şi desfacerea produselor alimentare pag 71
  32. Capitolul V:Concluzii şi propuneri pag 74
  33. Bibliografie pag 76

Extras din proiect

Introducere

Lucrarea “Probleme ale protecţei consumatorilor în unitaţile de alimentaţie publică” ia în discuţie şi sub analiză un subiect de maximă importanţă în protecţia consumatorilor şi siguranţa alimentară a acestora.

Capitolul întâi „Importanţa activităţii de protecţie a consumatorilor” , conţine detalii şi noţiuni informative despre semnificaţia protecţiei consumatorilor, definirea conceptului de consumator, drepturile acestora, precum şi organele şi organizaţiile care desfăşoară activităţi de protecţie a consumatorului.

Capitolul doi, „Probleme ale protecţiei consumatorilor de produse alimentare” oferă informaţii despre noţiunea de produse alimentare, despre cerinţele generale de igienă impuse desfăşurării corespunzătoare a unităţilor de alimentaţie publică, o prezentare detaliată a riscurilor posibile în cazul nerespectării condiţiilor de igienă, precum şi contravenţiile la normele de igienă privind alimentele şi protecţia sanitară a acestora.

În capitolul trei am realizat o prezentare aprofundată a restaurantului ales pentru studiul de caz, punând accent pe operaţiile de curăţenie şi igienizare, precum şi pe îndeplinirea cerinţelor de amplasare şi funcţionare.

În capitolul patru intitulat „Respectarea normelor de igienă în unitatea Tenda Rosa ” am pus accent pe modul în care se respectă condiţiile de igienă privind personalul, precum şi restricţii şi cerinţe de manipularea a produselor alimentare servite şi înglobate in preparate, punctul central al desfăşurării activităţii unei unităţi de alimentaţie publică.

Prezentarea unităţii de alimentaţie publică “Tenda Rosa”

Firma care deţine restaurantul „Tenda Rosa” se numeşte TEHNOTRANS SRL Firma de comerţ este persoană juridică română având forma de societate cu răspundere limitată.

TEHNOTRANS SRL a fost înregistrată în Registrul Comerţului din Judeţul Neamţ cu numărul J27/1758/1994 şi codul unic de înregistrare RO 6338494.

Societatea îşi are sediul în oraşul Roman, Judeţul Neamţ, Strada Libertăţii, Bl. 10, Ap. 39 , şi poate fi contactată la numărul de telefon 0233-744.049.

Activitatea societăţii se desfăşoară în conformitate cu legislaţia României, cu contractul de societate şi statutul societăţii pe răspundere limitată.

Tabelul nr.1:Principalii indicatori economico-financiari ai S.C. TEHNOTRANS SRL

Indicatori economico-financiari 2005 2006 2007

Cifra de afaceri (Ron) 162 243 234 140 307 625

Profitul (Ron) 10200 55000 64 488

Obiectul principal de activitate al societăţii îl reprezintă „activităţi specifice pentru restaurante şi alimentaţie publică”, conform codului CAEN 5530.

Această clasă include:

-prepararea şi vânzarea la comandă, de mâncăruri calde, inclusiv vânzarea de băuturi care însoţesc masa, cu sau fără program distractiv.Aceste activităţi se desfăşoară prin:restaurante, restaurante cu autoservire, cafenele, restaurante şi rulote fast-food, unităţi de pregătire a hranei la pachet, standuri pentru vânzarea peştelui preparat şi a cartofilor prăjiţi, tonete de îngheţată, vagoane-restaurant.

Preview document

Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 1
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 2
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 3
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 4
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 5
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 6
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 7
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 8
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 9
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 10
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 11
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 12
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 13
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 14
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 15
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 16
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 17
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 18
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 19
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 20
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 21
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 22
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 23
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 24
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 25
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 26
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 27
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 28
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 29
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 30
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 31
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 32
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 33
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 34
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 35
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 36
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 37
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 38
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 39
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 40
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 41
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 42
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 43
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 44
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 45
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 46
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 47
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 48
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 49
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 50
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 51
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 52
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 53
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 54
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 55
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 56
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 57
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 58
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 59
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 60
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 61
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 62
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 63
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 64
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 65
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 66
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 67
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 68
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 69
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 70
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 71
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 72
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 73
Probleme ale Protecției Consumatorilor în Unitățile de Alimentație Publică - Pagina 74

Conținut arhivă zip

  • Probleme ale Protectiei Consumatorilor in Unitatile de Alimentatie Publica.doc

Alții au mai descărcat și

Organizarea activității unității într-un restaurant pescăresc

Argument La baza acestei lucrari sta descoperirea vocatiei pentru meseria aleasa si practicata timp de doi ani, in care activitatea prestata mi-a...

Adaptarea comerțului românesc la standardele de calitate ale UE

0NTRODUCERE În conditiile actuale ale globalizarii economiei se tinde catre o compatibilitate cât mai mare a criteriilor de evaluare a produselor...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Te-ar putea interesa și

Cateringul pentru turism

Procurarea adăpostului mâncării şi băuturii pentru călători a fost trăsătura societăţilor civilizate cel puţin din timpul vechilor greci şi romani....

Raționalizarea activității de aprovizionare cu mărfuri materii prime și materiale la SC Golden Kebab SRL

CAPITOLUL I NOTIUNI GENERALE PRIVIND ACTIVITATEA DE APROVIZIONARE CU MARFURI, MATERII PRIME SI MATERIALE Activitatea de aprovizionare este...

Plan de Afaceri - SC Gilsil Com SRL

CAPITOLUL 1. INTRODUCERE 1.1 PREZENTAREA AFACERII Denumire, sediu şi forma juridică Societatea S.C. GILSIL COM S.R.L este o pensiune cu statutul...

Plan de Marketing Pensiunea Gil

CAPITOLUL 1. INTRODUCERE 1.1 PREZENTAREA AFACERII Denumire, sediu si forma juridica Societatea S.C. GILSIL COM S.R.L este o pensiune cu statutul...

Probleme ale protecției consumatorilor în unitățile de alimentație publică

ײPreocuparea pentru protejarea consumatorilor datează încă din antichitate, dezvoltarea schimbului de mărfuri în pieţele din oraşele–cetăţi nefiind...

Pregătirea salonului în vederea deschiderii și primirii consumatorilor

1. Pregătirea salonului în vederea deschiderii unităţii 1.1. Aranjarea meselor cu inventar de servire în vederea primirii consumatorilor Înainte...

Raport practică tehnologică

Introducere “ Nu confunda drumul pe care mergi cu destinaţia, doar pentru că ai o furtună în faţă, nu înseamnă că nu te îndrepţi spre soare. ”...

Organizarea procesului de servire într-un restaurant

Scurta prezentare a contextului Actualul proiect supune analizei întregul proces de servire ce are loc într-un restaurant, un restaurant cu...

Ai nevoie de altceva?