Probleme ale Protectiei Consumatorilor in Unitatile de Alimentatie Publica

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere pag 3
Prezentarea unitatii de alimentatie publica "Tenda Rosa" pag 4
Cap I:Importanta activitatii de protectie a consumatorilor pag 6
1.1 Notiuni generale de protectie a consumatorilor pag 6
1.2 Consumatorul si drepturile consumatorului pag 7
1.3 Organele si organizatiile care desfasoara activitati de protectie
a consumatorilor pag 7
1.3.1 Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului pag 7
1.3.2. Oficii si asociatii legale de protectie a consumatorului pag 10
CapII:Probleme ale protectiei consumatorilor de produse alimentare pag 13
2.1 Notiunea de produse alimentare si igiena alimentatiei pag 13
2.2 Cerinte de igiena impuse desfasurarii unitatilor de alimentatie publica pag 14
2.3 Riscuri asociate produselor alimentare pag 16
2.4 Contraventii la normele de igiena privind alimentele si protectia sanitara
a acestora pag 26
Capitolul III:Respectarea cerintelor de amplasare si functionare a unitatii de alimentatie publica "Tenda Rosa" pag 31
3.1.Structura restaurantului.Respectarea cerintelor sanitar-veterinare privind proiectarea unitatii << Tenda Rosa >> pag 31
3.2 Instalatii tehnice existente pag 33
3.3 Prezentarea categoriilor de spatii. Activitatea de curatenie si intretinere pag 35
3.4 Dotarea unitatii pag 47
3.4.1Dotarea cu mobilier si utilaje de productie pag 47
3.4.2 Dotarea cu inventar de servire si pentru lucru.Curatarea si intretinerea inventarului de servire pag 49
3.4.3 Reguli privind manipularea si transportul inventarului 
de servire pag 52
3.4.4 Curatarea si intretinerea inventarului de servire pag 54
Cap IV Respectarea normelor de igiena in unitatea << Tenda Rosa >> pag 58
4.1 Igiena personalului pag 59
4.2 Deratizarea, dezinsectia si dezodorizarea pag 62
4.3 Cerinte privind aprovizionarea si transportul produselor alimentare pag 63
4.4.Norme de igiena privind pastrarea alimentelor pag 65
4.5 Norme de igiena privind prelucrarea si desfacerea produselor alimentare pag 71 
Capitolul V:Concluzii si propuneri pag 74
Bibliografie pag 76


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Lucrarea "Probleme ale protectei consumatorilor in unitatile de alimentatie publica" ia in discutie si sub analiza un subiect de maxima importanta in protectia consumatorilor si siguranta alimentara a acestora.
Capitolul intai ,,Importanta activitatii de protectie a consumatorilor" , contine detalii si notiuni informative despre semnificatia protectiei consumatorilor, definirea conceptului de consumator, drepturile acestora, precum si organele si organizatiile care desfasoara activitati de protectie a consumatorului.
Capitolul doi, ,,Probleme ale protectiei consumatorilor de produse alimentare" ofera informatii despre notiunea de produse alimentare, despre cerintele generale de igiena impuse desfasurarii corespunzatoare a unitatilor de alimentatie publica, o prezentare detaliata a riscurilor posibile in cazul nerespectarii conditiilor de igiena, precum si contraventiile la normele de igiena privind alimentele si protectia sanitara a acestora.
In capitolul trei am realizat o prezentare aprofundata a restaurantului ales pentru studiul de caz, punand accent pe operatiile de curatenie si igienizare, precum si pe indeplinirea cerintelor de amplasare si functionare.
In capitolul patru intitulat ,,Respectarea normelor de igiena in unitatea Tenda Rosa " am pus accent pe modul in care se respecta conditiile de igiena privind personalul, precum si restrictii si cerinte de manipularea a produselor alimentare servite si inglobate in preparate, punctul central al desfasurarii activitatii unei unitati de alimentatie publica.
Prezentarea unitatii de alimentatie publica "Tenda Rosa"
Firma care detine restaurantul ,,Tenda Rosa" se numeste TEHNOTRANS SRL Firma de comert este persoana juridica romana avand forma de societate cu raspundere limitata.
TEHNOTRANS SRL a fost inregistrata in Registrul Comertului din Judetul Neamt cu numarul J27/1758/1994 si codul unic de inregistrare RO 6338494.
Societatea isi are sediul in orasul Roman, Judetul Neamt, Strada Libertatii, Bl. 10, Ap. 39 , si poate fi contactata la numarul de telefon 0233-744.049.
Activitatea societatii se desfasoara in conformitate cu legislatia Romaniei, cu contractul de societate si statutul societatii pe raspundere limitata.
Tabelul nr.1:Principalii indicatori economico-financiari ai S.C. TEHNOTRANS SRL 
Indicatori economico-financiari 2005 2006 2007
Cifra de afaceri (Ron) 162 243 234 140 307 625
Profitul (Ron) 10200 55000 64 488
Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta ,,activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica", conform codului CAEN 5530.
Aceasta clasa include:
-prepararea si vanzarea la comanda, de mancaruri calde, inclusiv vanzarea de bauturi care insotesc masa, cu sau fara program distractiv.Aceste activitati se desfasoara prin:restaurante, restaurante cu autoservire, cafenele, restaurante si rulote fast-food, unitati de pregatire a hranei la pachet, standuri pentru vanzarea pestelui preparat si a cartofilor prajiti, tonete de inghetata, vagoane-restaurant.


Fisiere in arhiva (1):

  • Probleme ale Protectiei Consumatorilor in Unitatile de Alimentatie Publica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!