Proiect economic în comerț - SC Don Pedro SA

Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Prezentarea generala a S.C. DON PEDRO S.A.
1.1 Denumirea, forma juridica, obiectul de activitate, sediul si durata societatii 
1.1.1 Denumirea societatii
Firma de comert cercetata se numeste S.C. DON PEDRO S.A. si toate documentele, facturile, publicatiile si celelalte acte care se emit de catre societate se vor intocmi cu respectarea Art. 44 din Legea 31/ 1990. Pe actele si inscrisurile societatii se vor mentiona denumirea, sediul, precum si forma juridica( societate pe actiuni).
1.1.2 Forma juridica
Firma de comert este societate juridica romana avand forma de societate pe actiuni. Ea a luat fiinta in aprilie 1994, firma DON PEDRO este un binecunoscut distribuitor de incaltaminte si produse din piele, precum si de piele finita.
S.C. DON PEDRO S.A. a fost inregistrata la Registrul comertului din judetul Iasi sub nr. RO 5356743, J 27/451/1994.
1.1.3 Obiectul de activitate
Activitate societatii se desfasoara in conformitate cu legislatia romaniei , in vigoare, cu contractul de societate si cu statutul societatii pe actiuni. Firma a inceput ca mic distribuitor de incaltaminte de barbati iar pe parcurs, la solicitarea clientilor,
DON PEDRO a inceput comercializarea unor marfuri complementare pentru a se obtine o oferta completa pentru magazine.
Sediul societatii 
Sediu S.C. Don Pedro S.A. 
Şos. Pantelimon 309, bl. 8, sc. A
Sector 2, Bucureşti
Telefon +40.21.2557970, +40.21.2557971
Mobil +40.724.289072, +40.722.327541
Fax +40.21.2557971
Mail office@donpedro.ro
1.1.4 Durata, dizolvarea si lichidarea societatii
Durata de functionare este nelimitata, incepand cu data de inmatricularii la Registrul Comertului. Dizolvarea si lichidarea societatii se face in situatii si conditiile stabilite de lege, precum si cu procedura prevazuta de aceasta.
1.2 Capitalul social si actiunile societatii
In momentul constituirii, societatea a avut un capital social subscris si varsat in valoare de 99. 000 RON, impartit in 10.000 de actiuni nominale de cate 9.9 RON/ actiune.
1.2.1 Majorarea/ reducerea capitalului social
Capitalul social poate fi majorat sau redus pe baza deciziei A.G.A.. Reducerea capitalului va putea fi facuta numai dupa tecerea doua luni din ziua in care a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei. Hotararea de reducere va trebui sa respecte limita minima de capital necesara tipului de activitate prevazuta in Art. 300, aliniatul 2. La publicarea deciziei de reducerea a capitalui trebuie mentionate si motivele pentru care se recurge la metoda de micsorare a capitalului si procedeul prin care se va realiza acest lucru.
1.2.2 Drepturile si obligatiile detinatorilor de actiuni
Actiunile nominativeale societatii pot cuprinde toate elementele prevazute la Art. 62 din Legea nr. 31/1990. Ele vor purta timbrul societatii si semnatura a doi administratori. Societatea va tine evidenta actiunilor intr-un registru numerotat, tipizat si parafat de Presedintele Consiliului de Administratie. Registrul se pastreaza la sediul societatii, in sarcina Consiliului de Administratie. 
Actiunile confera celor care le poseda drepturi egale, dar si obligatii,respectandu-se pentru fiecare actionar urmatoarele:
• Dreptul la dividende in functie de numarul de actiuni dobandite;
• Dreptul de a participa la conducerea societatii prin exercitiul dreptului de vot si control asupra evidentelor societatii;
• Dreptul de a fi informat asupra activitatii societatii;
• Dreptul de transfer(a vinde/ tranzactiona) actiunile;
• Raspundere limitata: in cazul declararii starii de faliment, raspunderea fiecarui actionar este data de marimea investitiei sale.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect Economic in Comert - SC Don Pedro SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!