Proiect Economic - SC Cosmetics Mined SA

Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I
1.1. Denumire. Forma juridica. Obiectul de activitate. Sediul si durata societatii.
1.Denumirea societatii:
Societatea Comerciala "Cosmetics Mined" S.A. s-a infiintat in luna octombrie a anului 2003 conform prevederilor specificate in Legea 31/1990.Documentele si toate actele care se emit de catre societate se vor intocmi cu respectarea articolului 44 din ,,Legea nr. 31/1990". Pe actele si inscrisurile societatii se va mentiona denumirea, sediul, urmate de mentiunea ,,Societate pe Actiuni' 
2.Forma juridica:
Forma juridica a societatii este cea de societate pe actiuni.Ea a luat fiinta prin asocierea a doi colegi de munca care au hotarat sa deschida o afacere proprie.Capitalul societatii este mixt (de stat 
si privat) si roman. 
S.C."Cosmetics Mined" S.A. a fost inregistrata la Registrul Comertului din Judetul Suceava cu numarul J 33/50/2003 pe 06-10-2003 iar codul CAEN este 2452.
Activitatea societatii se desfasoara in conformitate cu legislatia Romaniei, cu contractul de societate si cu statutul societatii pe actiuni.
3.Obiectul de acivitate:
Obiectul de activitate al societatii cuprinde:
comertul cu aprovizionarea si desfacerea marfurilor en-detail- produse de cosmetica si igiena personala; 
activitati cu caracter social pentru personalul propriu.
activitati privind publicitatea, reclame, promotii la produsele firmei.
4.Sediul Societatii:
Sediul societati se afla in Romania Judetul Suceava, str.Stefan cel Mare nr.23. In conformitate cu Legisatia romana si pe baza hotararii AGA societatea mai are deschise inca trei magazine tot in Judetul Suceava.
5.Durata de functionare:
Activitatile S.C."COSMETICS MINED"S.A. se desfasoara pe o durata nelimitata incepand cu data inregistrarii societatii la Registrul Comertului.
1.2. Capitalul social si actiunile societatii
Capitalul social al societatii la constituire a fost de 50.000 RON, impartit in 5000 de actiuni cu o valoare nominala de 10 RON/actiune.
6.Majorarea sau reducerea capitalului social
Capitalul social poate fi majorat sau redus pe baza deciziei A.G.A.. Reducerea capitalului va putea fi facuta numai dupa trecerea a doua luni din ziua in care a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei. Hotararea de reducere va trebui sa respecte limita minima de capital necesara tipului de activitate prevazute de Articolul 203, aliniatul (1) din Legea nr. 31/1990, cu modificari de actualizare. De asemenea, la publicare trebuie mentionate motivele pentru care se face reducerea si procedeul care va fi adoptat pentru aceasta reducere.
Capitalul social poate fi majorat prin emisiunea de noi actiuni sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente, in schimbul unor aporturi in numerar si / sau in natura Articolul 205,alineatul(1)
Marirea capitalului social prin majorarea valorii nominale a actiunilor poate fi hotarata numai cu votul tuturor actionarilor, in afara cazului cand este realizata prin incorporarea rezervelor, beneficiilor sau primelor de emisiune Aricolul 205 alineatul(4).
7.Drepturile si obligatiile actionarilor
Actiunile nominative ale societatii pot cuprinde toate elementele prevazute la Articolul 62 din Legea nr. 31/1990. Ele vor purta timbrul societatii si semnatura a doi administratori. Societatea va tine evidenta actiunilor intr-un registru numerotat, tipizat, si parafat de presedintele Consiliului de Administratie. Registrul se pastreaza la sediul societatii sub ingrijirea Consiliului de Administratie.
Actiunile confera drepturi egale respectandu-se pentru fiecare actionar urmatoarele:
- dreptul la dividende in functie de numarul actiunilor dobandite;
- dreptul de a participa la conducerea societatii prin exercitarea dreptului - de vot si controlul asupra evidentelor societatii;
- acordarea unei cote proportionale cu activul societatii;
- dreptul de a fi informat asupra activitatii societatii;
- dreptul de a vinde actiunile detinute potrivit hotararii A.G.A


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Economic - SC Cosmetics Mined SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!