Raport de Practica Firma Comert-Servicii - Strena

Cuprins proiect Cum descarc?

Sinteza raportului 3
Capitolul I 
Prezentarea organizatiei 4
Capitolul II 
Managementul organizatiei 6
Structura organizatorica 7
Personalul firmei 8
Piata organizatiei 8
Oferta organizatiei 9
Consumatori si clienti 13
Dimensiunea si structura pietei 16
Dinamica pietei 17
Concurenta 17
Capitolul III
Raport de stagiu 18
Bibliografie 22


Extras din proiect Cum descarc?

SINTEZA RAPORTULUI
Ocazia realizarii unui stagiu de practica in una din firmele de comert, turism sau servicii este una binevenita, o sansa pentru a ne familiariza cu mediul de afaceri si de a ne integra in mediul de lucru. Desi perioada de practica este una redusa acesta ne ofera posiblitatea de a cerceta noi orizonturi, de a ne cunoaste noi medii si de a interactiona cu oameni de business.
Practica de specialitate de anul acesta am desfasurat-o in cadrul unei firme de tamplarie PVC si decoratiuni interioare ce actioneaza pe raza municipiului Roman. Motivatia alegerii acestei organizatii vine din dorinta de a efectua stagiul de practica la o firma ce inregistreaza succes pe piata, o firma care promoveaza un mediu de lucru responsabil, profesionist si cu responsabilitatea garantiei serviciilor oferite. Firma SC STRENA SRL isi desfasoara activitatea in zona Roman, ceea ce a constituit unul din criteriile secundare pe care le-am avut in vedere in alegerea acestei firme, proximitatea fata de locuinta reprezentand un atu pentru mine.
Firma STRENA este o firma de dimensiuni reduse, cu un numar de 7 angajati dar cu o puternica cifra de afaceri inregistrata de-a lungul evolutiei economice. Infiintata din anul 2005, acesta reprezinta una din cele mai apreciate firme de producere si montare a tamplariei PVC din Roman si din localitatile aflate in proximitatea acestuia. In ciuda faptului ca in acest domeniu concurenta este acerba, tot mai multe firme facandu-si aparitia pe piata in asteptarea unui castig imediat, firma a reusit printr-o cultura organizationala bazata pe principii sanatoase sa devina lider pe piata tamplariei din PVC in zona Roman.
Firma este specializata pe producerea si montarea de tamplarie PVC, dar are ca domeniu secundar de activitate realizarea de decoratiuni interioare respectiv instalarea de draperii si perdele, jaluzele, rulouri din PVC si aliminiu, usi de garaj sau interioare plus accesoriile aferente. Consultarea unei game largi de servicii permite clientilor firmei sa faca cele mai bune alegeri atunci cand hotarasc sa-si amenajeze caminul sau sa schimbe tamplaria veche. 
Managerii firmei sunt dedicati in totalitate obiectivelor firmei, de aceea scopul lor principal este asigurarea satisfacerii clientilor. Acestia afirma ca centrul preocuparilor lor este clientul, iar un client ce va pleca multimuit din firma va atrage pentru aceasta alti doi clienti noi. Managerii se afla in permanenta in interactiune cu clientii, contactul personal devenind astfel o garantie nescrisa a calitatii.
Cele doua saptamani pe care le-am petrecut colaborand cu firma au reprezentat o experienta placuta atat pentru mine cat si pentru organizatie. In primul rand am avut sansa de a ma familiariza cu notiunile teoretice predate cursuri, de a cunoaste oameni de afaceri, oameni deschisi si cu viziuni clare despre viitor si piata economica. Apoi am avut ocazia sa interactionez cu clientii, sa observ care este comportamentul lor de cumparare si care este maniera de a-i aborda pe fiecare in parte, de a le intelege nevoile si de a actiona in consecinte. Comportamentul diferit al consumatorilor este o problema indelung discutata si pe care am putut-o observa direct luand parte la activitatile de consulatii si negociere din cadrul firmei. Am intalnit aplicate cunostinte pe care eu le-am dobandit in cadrul cursurilor si seminariilor de Management, Marketing, Tehnici Promotionale, Managementul resurselor umane, Merchandising.
Faptul ca am putut asista in biroul managerului la acordarea de consultatii in ceea ce priveste modalitatile de amenajare a locuintei sau biroului clientului a constituit o sansa pentru mine de a intra in contact cu clientii, carora am reusit sa le prezint oferta firmei si sa le raspund la neclaritati in limita cunostintelor dobandite pana la acel moment, fireste totul sub indrumarea managerului.
Deplasarile pe teren impreuna cu echipa de muncitori a constituit deasemenea o buna ocazie pentru mine pentru a observa comportamentul acestora, de a lua la cunostinta faptul ca implicarea personalului in prestarea serviciului face diferenta dintre productia de bunuri si realizarea de servicii. Am putut observa totodata modalitatea in care managerul isi exercita autoritatea fata de angajati, modul in care acestia comunica in organizatie si care sunt principalele indatoriri ale fiecaruia dintre acestia.
Dupa aceste 2 saptamani de practica pe care le-am petrecut in cadrul firmei pot sa afirm ca desi timpul a fost scurt, eu am avut numai experienta pozitiva de acumulat, am reusit sa observ in practica lucruri pe care in acesti doi ani de facultate le-am invatat doar teoretic si sa intalnesc o echipa foarte bine inchegata si profesionista.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica Firma Comert-Servicii - Strena.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!