Resurse Hardware si Software pentru E-Commerce

Extras din proiect Cum descarc?

In opinia mea, comertul electronic reprezinta multitudinea proceselor software si comerciale necesare proceselor business sa functioneze numai, sau in primul rand, utilizand fluxuri digitale de date.
Comertul electronic presupune utilizarea Internetului, comunicatii digitale si aplicatii software in cadrul proceselor de vanzare/cumparare, el fiind o componenta a procesului de e-business. Dimensiunea si obiectivele sistemelor (site-urilor) de comert electronic variaza mult - la fel si tehnologiile software si hardware folosite la construirea acelor sisteme. Sistemul de comert electronic implementat trebuie, in final, sa fie capabil sa gestioneze toate acele procese de business ale companiei care s-a decis sa fie transpuse online. Deciziile relativ la solutiile software si hardware se iau in raport cu aceste necesitati constante. 
In concluzie, putem spune ca resursele hardware si software au un rol important in comertul electronic, dar mai ales in crearea magazinelor virtuale si a site-urilor web.
Definirea produsului 
Este absolut necesar sa studiati in detaliu caracteristicile produsului pe care urmeaza sa-l puneti in vanzare. La fel ca si in comertul traditional, natura produsului vandut va determina alegerea mijloacelor. In spatiul virtual, furnizorul de servicii si aplicatiile sunt primele alegeri pe care trebuie sa le facet
Plati
Un factor deosebit de important in cadrul comertului electronic il constituie plata. Pe web se poate vinde 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, peste tot in lume.Pentru ca acest scenariu sa devina cu adevarat realitate, va trebui ca sistemul informatic implementat sa fie disponibil non-stop si in tot acest timp el va opera gestiunea comenzilor, facturarea, procesarea platilor si remiterea banilor.
Cu exceptia cazului in care activitatea se bazeaza pe principiul ,,plata in avans" sau alte metode de plata off-line, obtinerea banilor rezultati in urma unei vanzari online presupune o serie de procese de interactiune cu banci sau alte institutii financiare. Platile cu ajutorul cartilor de credit (credit card), banilor electronici (e-cash, cecurilor electronice sau al cardurilor inteligente (smart card) sunt principalele modalitati de plata folosite in comertul electronic. Acestea pot fi integrate in sistemul informatic, sau oferite in regim outsource de un furnizor de servicii de comert (CSP - Commerce Service Provider) care va intermedia platile de la terti.
Promovare
Pentru a avea vizitatori, site-ul trebuie inscris la motoare de cautare si directoare web. Pentru promovare se poate apela si la: publicitatea pe internet - bannere publicitare afisate pe diverse portaluri sau la marketingul prin e-mail. Bineinteles ca mai sunt si modalitatile clasice de promovare: spoturi TV sau radio, inserari in diverse publicatii, etc.
Actualizare
Informatiile nu trebuie lasate sa se ,,invecheasca". Vizitatorii trebuie sa vada ca au in fata un site dinamic, cu continut mereu proaspat, sectiuni cu noutati, oferte speciale, concursuri sau alte facilitati asemanatoare ii va determina pe multi sa se intoarca cu placere la magazinul virtual astfel proiectat.
Mecanisme de plata electronice
Comertul electronic va putea evalua dincolo de un anumit nivel doar atunci cand consumatorii obisnuiti vor percepe un mecanism de plata electronic la fel de sigur ca cel obisnuit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Resurse Hardware si Software pentru E-Commerce.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!