Campanie de lobby - Propunerea de Politică Publică Alternativă

Extras din proiect Cum descarc?

Asociația ”Dăruiește Speranță”, este o organizație non-guvernamentală, ce militează pentru drepturile persoanelor diagnosticate cu tulburare de spectru autist și a celor cu tulburări de sănătate mintală asociate, din România.
Prioritate de lobby în domeniul social - îmbunătățirea sistemul de furnizare a serviciilor pentru persoanele cu tulburare de spectru autist și a celor cu tulburări de sănătate mintală asociate.
Organizația care realizează campania de lobby: Asociația ”Dăruiește Speranță”, împreună cu Asociația Help Autism, în calitate de lider al rețelei RoTSA.
Durata de implementare - 2 ani
Rezultate dorite: 
- accesul copilului cu TSA și cu tulburări de sănătate mintală asociate la terapiile absolut necesare pentru recuperarea/reabilitarea, într-o cât mai mare măsură;
- îndrumarea/însoțirea/asistarea părinților copilului cu autism, atât în procesul de acceptare a situației copilului lor, cât și în procesul de stabilire a celui mai potrivit parcurs terapeutic necesar pentru recuperarea copilului;
- crearea de Servicii Specializate Integrate (publice și private) de abilitare/reabilitare și de Servicii Specializate Integrate de sănătate, educație și sociale, precum și a unui standard de calitate unic (adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate și familiilor acestora);
- înființarea de Centre Specializate Integrate Regionale pentru asigurarea serviciilor integrate pentru copii cu TSA și familiile acestora (câte unul în fiecare regiune de dezvoltare);
1. Identificarea problemei:
În România nu există un cadru de organizare a serviciilor specializate integrate de sănătate, educație și sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist (TSA) și cu tulburări de sănătate mintală asociate și a standardizării acestora, cu scopul de a îmbunătăți sistemul de furnizare a serviciilor pentru aceste persoane.
2. Interesul public:
Asociația ”Dăruiește Speranță”, împreună cu Asociația HelpAutism, în calitate de lider al rețelei RoTSA, care cuprinde în prezent 86 de ONG-uri ce activează în domeniul autismului, cu sprijinul părinților și a aparținătorilor copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA) și cu tulburări de sănătate mintală asociate, care vor demara acțiuni pentru înaintarea de propuneri alternative la politicile publice în vederea aprobării lor de către autoritatea publică centrală responsabilă în domeniu, cu scopul îmbunătățirii sistemului de furnizare a serviciilor pentru aceste persoane.
3. Decidenții 
- Decidenții politici: Președintele României, Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului (SGG), aparatul de lucru al prim-ministrului, Ministerul Sănătății (MS), Ministerul Educației Naționale (MEN), Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Finanțelor (MF), Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, comitetul de lucru înființat prin decizia prim-ministrului.
- Decidenții la nivelul administrației publice centrale: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Consiliul Național al Audio-vizualului, Centrul Național de Sănătate Mintală, Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Casa Națională pentru Asigurări de Sănătate.
- Decidenții la nivelul administrației publice locale: Inspectoratele Școlare Județene, Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), Direcțiile de Asistență Socială (DAS), Serviciile Publice de Asistență Socială (SPAS), Centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă (CȘEI).
- Decidenții privați: rețeaua de ONG-uri RoTSA, alte ONG-uri, cabinete medical individuale, cabinete psihologice, centre de terapie (private), fundații de profil care furnizează servicii specializate adresate copiilor cu TSA.
4. Politici publice:
- Planul Național pentru Autism pentru perioada 2020-2022 în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață a persoanelor cu tulburare de spectru autist;
- Strategia Europeană pentru autism;
- Carta pentru persoanele cu autism.
Alte politici publice:
- înființarea unui Registru Național al Persoanelor cu TSA;
- decontarea orelor de terapie necesare pentru recuperarea copiilor cu TSA și cu tulburări de sănătate mintală asociate;
5. Grupuri de influență:
- Secretariatul General al Guvernului, aparatul de lucru al prim-ministrului, comitetul de lucru înființat prin decizia prim-ministrului, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.
6. Grupuri de presiune: ONG-uri, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, părinții/aparținătorii persoanelor cu TSA.


Fisiere în arhivă (1):

  • Campanie de lobby - Propunerea de Politica Publica Alternativa.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!