Campanie relații publice - Campanie promovare zonă turistică

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Definirea problemei;
2.Stabilirea obiectivelor campaniei intr-un cadru organizational;
3.Evaluarea impactului problemei asupra publicului si asupra organizatiei si definirea clara a elementelor ce alcatuiesc campania de PR;
4.Dezvoltarea unei strategii organizationale in relatie cu misiunea organizatiei;
5.Determinarea unei strategii de comunicare pentru a atinge obiectivle propuse;
6.Identificarea tehnicilor, canalelor si a specialistilor in comunicare;
7.Responsabilitate sociala si cultura organizationala;
8.Stabilirea bugetului si a calendarului;
9.Evaluarea rezultatelor campaniei (eficienta).


Extras din proiect Cum descarc?

Scopul acestui proiect este de a aminti turistilor de zonele uitate din Romania. Zona aleasa de noi este Comuna Soveja.
Soveja este o comuna in judetul Vrancea, Moldova, Romania, formata din satele Dragosloveni si Rucareni. Comuna se afla in zona montana din nord-Vestu judetului, la limita cu judetul Bacau, in zona cursului superior al raului Susita.
1.Definirea problemei
Specialistii afirma ca ozonul echivaleaza cu a respira aerul ozonat de munte la 2000 de metrii altitudine, timp de 2 saptamani. Ozonarea este solicitata in probleme articulare, reumatismale, stres si oboseala cronica, dar si pentru energizarea organismului.
Ariile medicale de interes, in care ozonoterapia se aplica cu rezultate deosebite, sunt reprezentate de:
-  Dermatologie: herpes, acnee, eczeme, celulita
-  Medicina interna: hepatita, boala Chron
-  Neurologie: cefalee, depresie, boli neurovasculare
-  Reumatologie si ortopedie: reumatism articular, hernie de disc, lombosciatica, gonartroza
-  Angiologie: insuficienta venoasa, ulcer diabetic, ulcer postflebitic
-  Oncologie: efect de limitare a diseminarii tumorale
Istoria statiunii cu aer ozonat
La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna facea parte din plasa Zabrauti a judetului Putnasi era, ca si acum, formata din satele Dobrosloveni si Rucareni, cu 2491 de locuitori. In comuna functionau doua biserici si o scoala mixta. Anuarul Socec din 1925 consemneaza comuna in plasa Vidra a aceluiasi judet, cu o populatie de 2500 de locuitori. In 1950, a fost transferata raionului Panciu din regiunea Putna, apoi (dupa 1952) din regiunea Barlad si (dupa 1956) din regiunea Galati. In 1968, comuna a trecut la judetul Vrancea.
2. Stabilirea obiectivelor
-  Crearea unei imagini nuantate atat la nivel intern cat si la nivel extern privind avantajele statiunii Soveja ca destinatie turistica
-  Cresterea numarului de turisti cu 20% in primele 3 luni a campaniai de promovare
-  Readucerea in atentia publicului informatii despre oportunitatile din Soveja prin mass-media si TV
-  Dezvoltarea ampla a infrastructurii (realizarea sistemului de iluminat public, modernizarea strazilor, montarea de diverse dotari de elemente de mobilier urban)
-  Dezvoltarea si implementarea anuala a planurilor de marketing a destinatiei turistice
-  Crearea unei retele de centre de informare turistica coordonate in toate principalele zone turistice pentru a extinde ofertele noastre pentru potentialii turisti, oferind acestora informatii corecte pentru a-i asista in orientarea, placerea si aprecierea destinatiei lor.
-  Eliminarea ideii de zona uitata din randul publicului
La inceputul campaniei am organizat un studiu de piata pentru a ne informa cat de cunoscuta este stiunea in randul consumatorilor. Chestionarul a fost distribuit on-line si a avut 5 intrebari scurte urmate de o scurta descriere a zonei pentru a strarnii interesul fata de aceasta. Cei mai multi participanti care au raspuns intrebarilor au spus ca nu stiu detalii despre aceasta zona turistica, dar sunt curiosi sa afle mai multe detalii in legatura cu beneficiile aerului de acolo si cu peisajele transpuse dintr-o carte cu povesti.
Bogatele paduri de fag si mesteacan completeaza acest decor de vacanta deosebit. Statiunea Soveja se remarca prin peisajele de poveste, aerul curat si izvoarele cu apa mineral, pastrand si astazi graiul si traditiile muntenesti. Aerul puteric ozonat si izvoarele sulfuroase, iodate si sarate, folosite in tratarea diverselor afectiuni ale organismului sunt argumente in plus pentru care ramane una dintre cele mai frumoase regiuni din Romania.
In afara de avantajele medicale, Soveja ofera si cateva obiective turistice a caror poveste asteapta sa fie descoperita. Mausoleul Eroilor, un monument de forma unui dom circular, se gaseste chiar la intrarea in statiune si este dedicate memoriei soldatilor ucisi in primul razboi mondial. De asemenea un popas la Poiana Soarelui surprinde panorame superbe, parca desprinse din poveste, cat si o excursie la Cascada Putnei si pe Cheile Tisitei. 
3. Analiza de piata
Vacanta este un mod de relaxare dorit de toata lumea, dar in acelasi timp si o oaza de beneficii cultural si medicale. 
Din punct de vedere al cererii, pe piata turismului este important atata pretul cat si calitatea. In continuare, totusi piata pune mai mult acent pe calitate, fiind dispusa chiar sa plateasca mai mult petru a beneficia de servicii de calitate superioara dn punct de vedere al cofortului. Vacantele in Romania sunt la mare cautare indiferent de perioada economica in care se afla tara, numarul doritorilor, cat si ofertantilor fiind in continua crestere. Conform statisticilor, majoritatea consumatorilor, 70% prefera destinatiile de top impuse pe piata, in timp ce restul consumatorilor, 30% prefer restul destinatiilor turistice.


Fisiere în arhivă (1):

  • Campanie relatii publice - Campanie promovare zona turistica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!