Constructia Marcii Petrom

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Prezentarea organizatiei 3
1.1. Scurt istoric S.C. OMV PETROM S.A. 3
1.2. Oferta firmei 5
1.3. Activitatea firmei 7
2. Analiza mediului de marketing 9
2.1. Micromediul de marketing 9
2.2. Macromediul de marketing 13
2.3. Analiza SWOT 17
3. Analiza procesului de segmentare 19
4. Pozitionare 19
5. Analiza marcii 21
5.1. Valorile marcii 21
5.2. Personalitatea marcii 22
5.3. Componentele marcii 22
5.4. Strategii de comunicare a marcii si de implementare a imaginii 30
6. Propuneri privind imbunatatirea procesului de branding 39
Bibliografie 40


Extras din proiect Cum descarc?

1. PREZENTAREA ORGANIZATIEI
1.1. Scurt istoric S.C. OMV PETROM S.A
Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum si Comercializare. Petrom SA este o companie integrata de titei si gaze ce isi desfasoara activitatea in principal in Romania, dar si prin intermediul sucursalelor sale in Kazahstan si Rusia (activitati de explorare si productie), precum si in tarile invecinate: Bulgaria, Republica Moldova, Serbia si Muntenegru (activitati de marketing). 
Petrom are in spate o traditie foarte veche, in 1991 se infiinteaza Regia Autonoma a Petrolului PETROM R.A. ; in 1997 se infiinteaza Societatea Nationala a Petrolului PETROM S.A. Bucuresti prin Ordonanta de Urgenta nr 49/15.09.1997 a Guvernului Romaniei, aprobata prin Legea nr. 70/1998. Inceperea tranzactionarii actiunilor PETROM la Bursa se deruleaza incepand cu anul 2001. 
Societatea Comerciala "Petrom" S.A. Bucuresti a fost infiintata pe baza deciziei Guvernului de a consolida industria petroliera romaneasca, dupa ce functionarea Companiei Romane de Petrol ("CRP") in 1996 s-a dovedit a fi deficitara.
S.C. Petrom S.A. Bucuresti a functionat pana la privatizarea din 2004 sub numele de S.N.P. Petrom S.A. Bucuresti, fiind o societate nationala organizata sub forma de societate pe actiuni. Petrom este persoana juridica romana, infiintata ca societate comerciala pe actiuni.
Petrom are in componenta sa pe langa sucursalele de explorare si exploatare a zacamintelor de hidrocarburi ale fostei Regii Autonome a Petrolului, pe structura careia s-a constituit, sucursale de prelucrare a titeiului (rafinariile Petrobrazi Ploiesti si Arpechim Pitesti), o sucursala pentru transportul produselor petroliere, sucursale de distributie ale acestor produse (sistemul Peco), atat en-gros, cat si en-detail, sucursale de servicii, precum si sucursale de cercetare.
La sfarsitul anului 2004, compania a parcurs poate cea mai importanta etapa a existentei sale de la infiintarea in 1997 si pana in prezent, si anume finalizarea procesului de privatizare, prin achizitia pachetului majoritar de actiuni de catre OMV, unul dintre cele mai mari grupuri petroliere europene. 
Incepand cu anul 2005, Petrom a demarat un proces amplu de restructurare dar si de investitii menite sa imbunatateasca procesele de productie si de rafinare dar si serviciile oferite prin reteaua downstream. 
Ca parte a grupului OMV, Petrom devine un jucator important pe piata produselor petroliere din Romania si din Europa Centrala si de Est, la cele mai inalte standarde de calitate. 
OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine 51,011% din actiunile Petrom. OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 20 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente.
Petrom este in prezent detinut in proportie de 51,01% de catre OMV, 20,64% - Ministerul Economiei, 20,11% - Fondul Proprietatea S.A., 2,03% - Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si 6,21% -actionarii minoritari.
In anul 2007 , Petrom semneaza contractul de constructie pentru Petrom City, noul sediu central al companiei, care va gazdui aproximativ 2.500 de angajati.
Petrom City va avea o suprafata totala desfasurata de 100.000 de metri patrati si va gazdui aproape 2.500 de angajati din actualele sedii din Bucuresti si Ploiesti. Petrom City va fi format din cinci cladiri: doua administrative, ovale, o constructie cu forma clasica, un centru de date si o centrala proprie de 5 MW. Centrul de date care va fi construit in incinta Petrom City va sustine activitatea intregii companii OMV si a filialelor sale din intreaga lume. Complexul va include aproape 1.000 de locuri de parcare. Petrom City este un proiect unic, fiind cea mai mare lucrare de ecologizare, dar si datorita inovatiilor tehnice ale cladirilor, care o situeaza printre cele mai moderne din Europa la aceasta data, a afirmat Mariana Gheorge, CEO Petrom. Facilitatile suplimentare ale ansamblului cuprind cafenea, centru medical, un magazin Viva, o cantina pentru angajati, gradini interioare si exterioare.


Fisiere in arhiva (2):

  • Constructia Marcii Petrom.doc
  • Constructia Marcii Petrom.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!