Consumul de Droguri

Cuprins proiect Cum descarc?

Drogurile 2
Cele mai cunoscute tipuri de droguri 3
Cauzele consumului de droguri 6
Consecintele consumului de droguri 7
Depistarea consumatorilor de droguri 8
Masuri de prim ajutor 8
Strategii de prevenire a consumului de droguri 10
Consumul de droguri in Romania 11
Consumul de droguri in scoli si facultati 12
Decese asociate consumului de droguri 14
Tineri care au iesit invingatori din lupta cu drogurile 15
Cum se trateaza dependenta de droguri 18
Bibliografie 21


Extras din proiect Cum descarc?

Consumul de droguri
Drogurile sunt simple substante care si-au gasit receptori in organismul nostru, care actioneaza prin grabirea, incetinirea, sau modificarea proceselor unui anumit organ.
Dependenta este o notiune generalizata, exista persoane dependente de internet, de fast food, de droguri asta deoarece orice substanta care iti induce o stare mai mult sau mai putin falsa de bine iti activeaza un sistem de recompensare al creierului care elibereaza anumite substante precum dopamina sau serotonina responsabile pentru starea ta de spirit. Acest tip de dependenta se numeste dependenta psihica; dependenta fizica implica sevrajul care intervine odata cu retragerea substantei, acest tip de dependenta il intalnim in randul drogurilor grele (heroina, amfetamina, metadona, nicotina, alcool, cocaina).
Termenul drog are mai multe acceptiuni. In sens larg desemneaza orice substanta (naturala sau artificiala) care prin natura sa chimica determina alterarea functionarii unui organ. In sens restrans se refera la substante care provoaca toleranta si dependenta. In limbaj uzual, acest termen se refera la substante psihoactive, mai ales cele ilegale.
Cu alte cuvinte, drogul este o substanta solida, lichida sau gazoasa, a carei folosinta se transforma in obicei si care afecteaza direct creierul si sistemul nervos, schimba sentimentele, dispozitia si gindirea, si/sau starea de constienta modificand imaginea asupra realitatii inconjuratoare.
Consumul abuziv al unei astfel de substante poate provoca mai multe tipuri de tulburari:
1. Fizice - atunci cand, ca urmare a gradului lor de toxicitate, dauneaza organismului persoanei care le consuma. Ex: consumul regulat de tutun poate cauza bronsite cronice.
2. Psihologice - atunci cand au un efect negativ asupra echilibrului personal, psihologic sau de adaptare sociala. Ex: cazul cuplurilor conflictuale cauzate de abuzul de alcool.
Dependenta de droguri - reprezinta nevoia continua si imperioasa de administrare a drogului pentru a produce anumite senzatii dorite sau pentru a impiedica instalarea unor efecte dureroase atunci cand nu mai este luat. Neadministrarea regulata a drogului este asociata cu o stare de rau general.
Toleranta - reprezinta proprietatea organismului uman de a se adapta la substante straine administrate - droguri, medicamente, alcool; apare astfel tendinta de a lua doze cat mai mari pentru a obtine aceleasi efecte.
Sevrajul - desemneaza totalitatea simptomelor fizice si psihice care apar atunci cand persoana este privata de substanta de care a devenit dependenta.
Cele mai cunoscute tipuri de droguri:
-Cocaina - forma de baza este crack-ul, care se prezinta ca niste cristale bej sau brune; rafinata, este o pudra alba. Cum se consuma: prizata, fumata (crack-ul este fumat in pipe de sticla), injectata. Unii folosesc combinatia cocaina (praf sau crack) + heroina, combinatie care se numeste speedball si este extrem de periculoasa. Durata extazului: intre 15 si 30 de minute. Extazul este urmat de o depresie profunda, de irascibilitate, agitatie, oboseala mentala si de o mare dorinta pentru o alta doza. Cum arata un tanar sub influenta cocainei: are pupilele dilatate, ii curge nasul, este energic, euforic, sigur de sine si nu are pofta de mancare. Efecte pe termen scurt: cresterea temperaturii corpului, a ritmului cardiac si a presiunii arteriale, epilepsie, anxietate, amnezii, acte de violenta, instabilitate, panica, senzatia de persecutie; imediat dupa doza, dureri de cap de circa o ora, tremuraturi, senzatie de cald/rece, cateva zile de depresie. Efecte pe termen lung: hepatita A, B sau C, paranoia, infarct cerebral sau miocardic, dureri abdominale, comportament agresiv, halucinatii (care pot provoaca acte de automutilare, suicid, omor), dependenta psihica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Consumul de Droguri.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!