Caiet Practica CCIA 2

Extras din proiect Cum descarc?

I. LUCRARI PREGATITOARE 
1.-Defrisarea; .
Defrisarile constau din taierea arborilor si tufisurilor , eventual smulgerea lor din radacini izolate, pe toata suprafata de teren care urmeaza a se executa terasamente.
Daca se prevede executarea sapaturilor cu excavatoare cu cupa, functie de capacitatea utilajului, buturugile si radacinile izolate cu diametre mai mici de 30 cm vor putea fi scoase odata cu saparea pamantului
. Copacii din incinta santierului , care nu sunt cuprinsi in suprafata construita a obiectivelor de constructii, vor fi pastrati, luandu-se masuri de protejare a acestora pe toata durata executarii lucrarilor de constructii.
2.-Demolarea constructiilor existente si devierea sau dezafectarea lucrarilor de instalatii; 
Aceste lucrari se vor executa din timp, avandu-se grija ca materialele rezultate sa fie evacuate pentru a nu stanjeni lucrarile de terasamente.
Inainte de a se incepe lucrarile de demolare se vor examina planurile retelelor subterane ale instalatiilor de apa, de gaze, canalizare, electrice etc. din zona constructiilor respective , confruntandu-se cu situatia reala de pe teren, spre a se stabili masurile speciale ce trebuie luate pentru ca lucrarile de demolare sa nu fie stanjenite in executarea lor de eventualele distrugeri accidentale ale acestora.
In cazurile in care exista pericol de incendiu sau de explozie, este necesara obtinerea de catre beneficiar a permisului de foc.
Daca in sapaturi se intalnesc obiecte sau constructii de interes arheologic, se vor opri sapaturile si se vor anunta organele de specialitate.
3.-Amenajarea generala a terenului si a platformei de lucru : 
o Saparea si depozitarea pamantului vegetal:
Evacuarea stratului vegetal se va face de regula mecanizat. Pamantul rezultat din sapatura va fi depozitat in afara perimetrului construit, de preferinta in centrul de greutate al zonelor prevazute prin proiect a fi amenajate ca spatii verzi. Grosimea stratului vegetal se va stabili pe baza indicatiilor din avizul geotehnic.
o Asigurarea scurgerii apelor de suprafata:
Daca procesul tehnologic de executie a terasamentelor ne provoaca deteriorarea instalatiilor definitive, se recomanda ca lucrarile pentru evacuarea apelor superficiale sa fie executate inaintea inceperii lucrarilor de terasamente , pentru a servi si pe durata executiei.
Pamantul rezultat din saparea santurilor se va depune in forma de figura continua (cavalier), amplasata intre santurile de garda si sapaturile pe care le apara.
Dimensiunile santurilor de garda, pantele fundului si modul de consolidare al talazurilor vor fi cele prevazute in proiect.
Cand debitul colectat este redus sau cand terenul este accidentat si executarea unor santuri normale nu este economica, se vor amenaja santuri cu dimensiuni reduse (rigole).
In nisipuri argiloase, luturi si pamanturi sensibile la umezire, in care apa ce se infiltreaza local dauneaza stabilitatii terasamentelor, peretii santurilor pot fi impermeabilizati.
o Nivelarea terenului prin sapaturi si umpluturi:
Cand in proiect se prevede ridicarea generala a nivelului terenului printr-o platforma de umplutura compacta , fundatiile constructiilor se vor executa dupa realizarea acesteia, daca volumul de sapatura in umplutura este de cel mult 100% din volumul total al umpluturii.
In tot timpul lucrarilor de nivelere se va asigura scurgerea apelor de suprafata, mai ales daca executia lor are loc in sapatura. Proiectantul de executie va prevedea masurile necesare.
Instalatiile subterane (conducte , cabluri electrice si de telecomunicatie etc.) amplasate pe locuri ce urmeaza a fi nivelate sau acoperite cu umpluturi, se vor executa numai dupa realizarea platformei la cota stabilita in proiect .
Lucrarile de nivelare si de umplutura pe suprafete mari se vor executa cu mijloace mecanizate.
4.-Executarea lucrarilor de organizarea santierului incluzand : 
o Asigurarea suprafetelor de teren si amplasarea depozitelor de materiale, baracamentelor, utilajelor si drumurilor de acces:
o Asigurarea surselor pentru alimentarea cu apa, lumina si forta a santierului;
5.-Protectia constructiilor invecinate santierului si a instalatiilor existente; 
6.-Drenarea apelor subterane, indepartarea lor sau coborarea nivelului acestora pentru a permite executarea sapaturilor si fundatiilor; 
Cand se constata , prin sondaje , existenta unei panze de apa deasupra nivelului fundului sapaturii , se va proceda la indepartarea ei prin una din metodele urmatoare , precizate si detaliate in proiect :
- prin epuismente ( pompare directa a apelor din sapatura de fundatie ) ;
- prin coborarea nivelului apei subterane cu ajutorul puturilor filtrante de pompare de diametru mai mare sau de diametru mic , cu filtre aciculare .
Epuismentele din incinta gropii, fiind cele mai economice si usor de realizat, vor fi preferate altor sisteme de evacuare a apelor .
La executarea sapaturilor cu epuismente , trebuie realizate urmatoarele faze :
- colectarea apelor intr-un spatiu restrans (puturi de colectare), in vederea evacuarii lor, care se realizeaza prin santuri deschise , captusite cu dale de piatra sau prin executarea de drenuri;
- evacuarea apelor din groapa de fundatie cu asigurarea unei functionari continue a instalatiei de pompare .
Colectarea apei infiltrate in groapa de fundatie , in timpul executarii lucrarilor de sapaturi si fundatii , se va face in puturi colectoare de unde apa va fi evacuata prin pompare .


Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet Practica CCIA 2.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!