Solutii de Stabilizare a Taluzurilor Naturale si Artificiale

Extras din proiect Cum descarc?

MEMORIU JUSTIFICATIV
Prezentul proiect are ca scop determinarea conditiilor geomorfologice ,geologice si geotehnice din perimetrul terenului pe care se gaseste Hotelul "Cota 1000" din comuna Moroieni, judetul Dambovita, in urma aparitiei unor crapaturi si fisuri in pardoseala cladirii , pe scara de acces in hotel si pe peretele dintre piscine si cladirea hotelui se intocmesc solutii ingineresti pentru stabilirea constructiei.
Morfologic perimetrul pe care este construit hotelul se gaseste in apropierea taluzului unei vai (viroage),cu scurgerea generala spre nord-est, sud-vest.
Din datele furnizate de catre proprietar se constata ca in timpul constructiei caldirii hotelul si-a schimbat de mai multe ori proiectul initial, regimul de inaltime a cladirii cat si proprietarul .Pe taluzul vaii, pe partea sudica a cladirii principale se gaseste o piscine semiingropata. 
La data cercetariilor complexul hotelier era afectat de tasari diferentiate care au condus la aparitia unor crapaturi in pardoseala cladirii,crapaturile sunt aparute in retea , o parte paralele cu taluzul vaii din apropiere si pe peretele dintre piscine si cladirea hotelului erau crapaturi cu o latime de 1-2 cm,iar scara de acces in hotel era puternic degratata, cu crapaturi de cca.2-5cm, atat transversale cat si longitudinale.
S-a presupus ca alunecarea de teren ar fi una din cause, dar in urma fazelor de investigare pe teren si de birou s-a constatat ca principal cauza pentru fisuri si crapaturi este tasarea diferentiala.Excesul de umiditate din sol conducand la tasarea diferentriala.
In fazele de investigare de pe teren s-au identificat geometria reliefului si structura geologica.S-au identificat doar fisuri si crapaturi ,nu s-au observant crapeturi ale terenului, inclinari ale arborilor sau deplasari ale cailor de comunicatie.
In etapa de studio de birou s-au folosit :planul de situatie la scara 1:500 cu curbe de nivel, profile transversal pentru zona cu potential de alunecare , si fotografii.S-au intocmit studii geotehnice ,geologice, geomorfologice, hidrologice, hidrogeologice.Au fost efectuate 2 foraje la adancimea de 8 m; primul foraj este amplasat la intrarea din fata a hotelului, iar cel de-al doilea in spatele hotelului.
Solutia optima pentru stabilizarea constructiei din acest amplasament este forajul dirijat drenat ,reducand nivelul apei din sol, si va prelua apa meteoric scursa de pe versantul invecinat.Pentru o mai buna eficienta a masurilor se vor construe trotuare lipite de cladire , inclinate spre exteriorul acestora si se vor imbraca peretii subsolului si ai piscine in material impermeabile.
I.INTRODUCERE
1.1 Amplasamentul zonei
Hotelul "Cota 1000" se gaseste in partea de NE a jud.Dambovita, pe partea dreapta a drumului national DN71 Targoviste-Sinaia, tarlaua T140,parcela 2476/2,din satul Dobresti,comuna Moroieni (Fig 1) 
Fig. 1 Fragment din Harta turistica a jud. Dambovita
1.2 Scopul lucrarilor efectuate
In vederea consolidarii si extinedrii Hotelului "Cota 1000" , in anul 2008 in luna iulie a fost intocmita o documentaie geotehnica.
Scopul documentatie a fost determinarea conditiilor geomorfologice, geologice si geotehnice, din perimetrul terenului pe care se gaseste Hotelul "Cota 1000" , in vederea furnizarii datelor geologo-tehnice pentru proiectarea viitoarei investitii in conditii de maxima siguranta in exploatare. 
Investigatia geotehnica in amplasament a fost efectuata in conformitate cu cerintele Normativului NP 074-2007, aprobat de MDLPL cu Ordinul nr .128/2007("Normativ privind documentaiile geotehnice pentru constructii" care stabileste principiile ,exigentele si metodele cercetarii geothenice ale terenului de fundare).
II. CONDITII DE AMPLASAMENT: GEOMORFOLOGICE ,GEOLOGICE,
HIDROGEOLOGICE,CLIMATICE,SEISMICE SI GEOTEHNICE.
2.1.Conditii geomorfologice
Din punct de vedere geomorfologic, amplasamentul se incadreaza in marea unitate morfologica a Carpatilor Meridionali ( Fig.2 si Fig.3) ,pe partea de Est a acestora,culoarul vaii Prahove ii separa de Carpatii Orientali(Muntii Bucegi pe partea de Vest a vaii Prahova si Muntii Baiului pe partea de Est a vaii).
Fig.2 Unitati de relief ale Romaniei
Fig 3. Unitatile morfologice ale Romaniei:Carpatii Meridionali
Orasul Sinaia se dezvolta la poalele ramurii sud-estice a Muntilor Bucegi, munti caracterizati de un veritabil aspect alpin si care de multa vreme au constituit o deosebita atractie pentru drumetie, turism si alpinism.
Amplasamentul cercetat pentru prezenta lucrare se gaseste la poalele abruptului conglomeratic, unde pantele se atenueaza, alcatuind conuri de grohotisuri ce ajung pana in lunca raului Prahova si Ialomita si a afluientilor sai. 
Perimetrul de teren cercetat prezinta numeroase vai atat spre Nord (spre Prahova), cat si pre Sud (spre Ialomita).
Cladirea principal a hotelului este situate pe fruntea unei terase, terenul prezentand pante cuprinse intre 5-6% spre NV, 8-9% spre SE, 14-15% spre S,respective 20-21%spre SV si E,conform planului de situatie din Anexa 1.Cotele in zona de constructive variaza intre 1047mdM pentru corpul principal al hotelului (corpul Nordic) si 1041mdM pentru corpul sudic (piscina acoperita),Fig 4.


Fisiere in arhiva (1):

  • Solutii de Stabilizare a Taluzurilor Naturale si Artificiale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!