Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Construcții
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6385
Mărime: 1.93MB (arhivat)
Publicat de: Antoniu Diaconescu
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA BUCURESTII FACULATATEA DE IMBUNATATIRI FUNCIARE SI INGINERIA MEDIULUI

Extras din proiect

MEMORIU JUSTIFICATIV

Prezentul proiect are ca scop determinarea conditiilor geomorfologice ,geologice si geotehnice din perimetrul terenului pe care se gaseste Hotelul “Cota 1000” din comuna Moroieni, judetul Dambovita, in urma aparitiei unor crapaturi si fisuri in pardoseala cladirii , pe scara de acces in hotel si pe peretele dintre piscine si cladirea hotelui se intocmesc solutii ingineresti pentru stabilirea constructiei.

Morfologic perimetrul pe care este construit hotelul se gaseste in apropierea taluzului unei vai (viroage),cu scurgerea generala spre nord-est, sud-vest.

Din datele furnizate de catre proprietar se constata ca in timpul constructiei caldirii hotelul si-a schimbat de mai multe ori proiectul initial, regimul de inaltime a cladirii cat si proprietarul .Pe taluzul vaii, pe partea sudica a cladirii principale se gaseste o piscine semiingropata.

La data cercetariilor complexul hotelier era afectat de tasari diferentiate care au condus la aparitia unor crapaturi in pardoseala cladirii,crapaturile sunt aparute in retea , o parte paralele cu taluzul vaii din apropiere si pe peretele dintre piscine si cladirea hotelului erau crapaturi cu o latime de 1-2 cm,iar scara de acces in hotel era puternic degratata, cu crapaturi de cca.2-5cm, atat transversale cat si longitudinale.

S-a presupus ca alunecarea de teren ar fi una din cause, dar in urma fazelor de investigare pe teren si de birou s-a constatat ca principal cauza pentru fisuri si crapaturi este tasarea diferentiala.Excesul de umiditate din sol conducand la tasarea diferentriala.

In fazele de investigare de pe teren s-au identificat geometria reliefului si structura geologica.S-au identificat doar fisuri si crapaturi ,nu s-au observant crapeturi ale terenului, inclinari ale arborilor sau deplasari ale cailor de comunicatie.

In etapa de studio de birou s-au folosit :planul de situatie la scara 1:500 cu curbe de nivel, profile transversal pentru zona cu potential de alunecare , si fotografii.S-au intocmit studii geotehnice ,geologice, geomorfologice, hidrologice, hidrogeologice.Au fost efectuate 2 foraje la adancimea de 8 m; primul foraj este amplasat la intrarea din fata a hotelului, iar cel de-al doilea in spatele hotelului.

Solutia optima pentru stabilizarea constructiei din acest amplasament este forajul dirijat drenat ,reducand nivelul apei din sol, si va prelua apa meteoric scursa de pe versantul invecinat.Pentru o mai buna eficienta a masurilor se vor construe trotuare lipite de cladire , inclinate spre exteriorul acestora si se vor imbraca peretii subsolului si ai piscine in material impermeabile.

I.INTRODUCERE

1.1 Amplasamentul zonei

Hotelul “Cota 1000” se gaseste in partea de NE a jud.Dambovita, pe partea dreapta a drumului national DN71 Targoviste-Sinaia, tarlaua T140,parcela 2476/2,din satul Dobresti,comuna Moroieni (Fig 1)

Fig. 1 Fragment din Harta turistica a jud. Dambovita

1.2 Scopul lucrarilor efectuate

In vederea consolidarii si extinedrii Hotelului “Cota 1000” , in anul 2008 in luna iulie a fost intocmita o documentaie geotehnica.

Scopul documentatie a fost determinarea conditiilor geomorfologice, geologice si geotehnice, din perimetrul terenului pe care se gaseste Hotelul “Cota 1000” , in vederea furnizarii datelor geologo-tehnice pentru proiectarea viitoarei investitii in conditii de maxima siguranta in exploatare.

Investigatia geotehnica in amplasament a fost efectuata in conformitate cu cerintele Normativului NP 074-2007, aprobat de MDLPL cu Ordinul nr .128/2007(“Normativ privind documentaiile geotehnice pentru constructii” care stabileste principiile ,exigentele si metodele cercetarii geothenice ale terenului de fundare).

II. CONDITII DE AMPLASAMENT: GEOMORFOLOGICE ,GEOLOGICE,

HIDROGEOLOGICE,CLIMATICE,SEISMICE SI GEOTEHNICE.

2.1.Conditii geomorfologice

Din punct de vedere geomorfologic, amplasamentul se incadreaza in marea unitate morfologica a Carpatilor Meridionali ( Fig.2 si Fig.3) ,pe partea de Est a acestora,culoarul vaii Prahove ii separa de Carpatii Orientali(Muntii Bucegi pe partea de Vest a vaii Prahova si Muntii Baiului pe partea de Est a vaii).

Fig.2 Unitati de relief ale Romaniei

Fig 3. Unitatile morfologice ale Romaniei:Carpatii Meridionali

Oraşul Sinaia se dezvoltă la poalele ramurii sud-estice a Munţilor Bucegi, munţi caracterizaţi de un veritabil aspect alpin şi care de multă vreme au constituit o deosebită atracţie pentru drumeţie, turism şi alpinism.

Amplasamentul cercetat pentru prezenta lucrare se găseşte la poalele abruptului conglomeratic, unde pantele se atenuează, alcătuind conuri de grohotişuri ce ajung până în lunca râului Prahova şi Ialomiţa şi a afluienţilor săi.

Perimetrul de teren cercetat prezinta numeroase vai atat spre Nord (spre Prahova), cat si pre Sud (spre Ialomita).

Cladirea principal a hotelului este situate pe fruntea unei terase, terenul prezentand pante cuprinse intre 5-6% spre NV, 8-9% spre SE, 14-15% spre S,respective 20-21%spre SV si E,conform planului de situatie din Anexa 1.Cotele in zona de constructive variaza intre 1047mdM pentru corpul principal al hotelului (corpul Nordic) si 1041mdM pentru corpul sudic (piscina acoperita),Fig 4.

Preview document

Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 1
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 2
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 3
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 4
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 5
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 6
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 7
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 8
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 9
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 10
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 11
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 12
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 13
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 14
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 15
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 16
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 17
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 18
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 19
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 20
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 21
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 22
Soluții de stabilizare a taluzurilor naturale și artificiale - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Solutii de Stabilizare a Taluzurilor Naturale si Artificiale.docx

Alții au mai descărcat și

Îmbunătățirea terenului de fundare pe versanți cu instabilitate accentuată

1. INTRODUCERE 1.1. Noțiuni generale Versanții cu instabilitate accentuată sunt acele suprafețe înclinate ale munților și dealurilor cu risc...

Izolații

Romania dispune de o impresionanta substanta istorica , care documenteaza cronologic schimbarile tarii si impreuna cu acestea, istoria diferitelor...

Caiet practică tencuieli, finisaje

Caiet de practică Executarea lucrărilor de tencuială , zugrăveală şi vopsitorii Tencuiala este stratul de finisaj aplicat pe suprafaţa brută a...

Calcul Cofraje

Număr de ordine: 37 1. Date iniţiale : - grosime placă : hpl= 16 cm - înălţime nivel : Hnivel = 2.80 m - dimensiuni în plan a plăcii : 3.95 x...

Construcții

1.3 Coordonarea modulară şi toleranţele Coordonarea dimensională în construcţii reprezintă metoda de stabilire a dimensiunilor şi poziţiilor...

Tehnici de Modelare Fizică

1. OBIECTUL TEMEI Obiectul temei reprezintă modelarea fizică a fenomenului de convecţie forţată în interiorul conductelor circulare. Se va modela...

Ai nevoie de altceva?