Activitatea concurentiala la CahulPan SA

Extras din proiect Cum descarc?

Caracteristica generala a intreprinderii
Scurt istoric
In anul 1946, pe baza unei mici brutarii locale a fost organizata fabrica de paine cu un singur cuptor, a carei capacitate era de 10 tone pe zi. La sfarsitul anului 1946 a fost instalat primul cuptor de marca FIL-2. In primul semestru al anului 1947 a fost instalat al doilea cuptor de aceeasi marca.
Astfel, fabrica marindu-si capacitatea de productie devine combinat, in baza hotararii Ministerului Industriei Alimentare al RSSM, pe data de 9 iunie 1947.
In august 1950 combinatul trece intr-o noua cladire. La acel moment combinatul de panificatie din Cahul, era considerat unul dintre cele mai modernizate si mecanizate combinate in acest domeniu.
In decembrie 1977 a fost dat in exploatare, iar din 1978 a inceput sa functioneze fabrica intr-o asa structura cum o gasim si astazi, cu o capacitate de productie de 32 tone pe zi.
Din momentul punerii in exploatare si pana in present fabrica a trecut 5 reconstructii. Actualmente S.A. ,,CahulPan" este o intreprindere unica in ramura data, amplasata in regiunea de sud a Moldovei, un mare producator de produse de panificatie, franzelarie, covrigarie, pesmeti, patisserie, paste fainoase etc.
Ca Societate pe Actiuni este infintata la 28 februarie 1995, prin reorganizarea intreprinderii de arenda Combinatul de panificatie din Cahul, si a fost inregistrata de catre Camera inregistrarii de Stat de pe linga Ministerul Justitiei a Republicii Moldova.
Caracteristica generala a S.A. ,,CahulPan"
Intreprinderea S.A. ,,CahulPan" a fost fondata in anul 1946, si este o societate de tip deschisa. Conform statutului juridic, societatea este o persoana juridica care isi desfasoara activitatea sa in temeiul legii Republicii Moldova ,,Cu privire la societatile pe actiuni", si a altor acte legislative. 
S.A. ,,CahulPan" este o institutie care isi desfasoara activitatea pe principiul autofinantarii, este creata si functioneaza in conformitate cu legislatia in vigoare si Statutul societatii. 
S.A. ,,CahulPan" este fondata in scopul sporirii eficacitatii activitatii economice, comerciale si de productie in domeniul industriei alimentare si alte activitati de antreprenoriat indreptate spre satisfacerea cit mai deplina a necesitatilor tuturor persoanelor juridice si a cetatenilor Republicii Moldova. 
S.A. ,,CahulPan" poseda calitatea de persoana juridica, din momentul aprobarii statului si inregistrarii de stat si se bucura de toate drepturile ce decurg din aceasta calitate, are cont propriu in banca, inclusiv si cont valutar, are stampila, formular cu antet si imaginea emblemei, precum si dispune de un bilant autonom.
Durata de activitate a S.A. ,,CahulPan" este nelimitata, cu incepere de la data inregistrarii de stat. 
Capitalul social al societtii constituie 8176926 lei divizat in 2725642 actiuni ordinare nominative cu valoare nominala de 3 lei fiecare de aceeasi clasa cu drept de vot.
Intreprinderea S.A. ,,CahulPan" este o societate pe actiuni care conform legii cu privire la societatile pe actiuni reprezinta: societatea comerciala al carei capital social este in intregime divizat in actiuni si ale carei obligatii sint garantate cu patrimoniul societatii. 
Deasemenea societatea se conduce dupa Hotaririle Guvernului, hotaririle si deciziile Adunarii Fondatorilor ce nu contravin legislatiei in vigoare, precum si dupa deciziile si hotaririle luate de organul executiv si nu in ultimul rand dupa regulamentul cu privire la subdiviziuni si instructiunile de serviciu. 
Codul muncii reglementeaza totalitatea raporturilor individuale si colective de munca, controlul aplicarii reglementarilor din domeniul raporturilor de munca, jurisdictia muncii, precum si alte raporturi legate nemijlocit de raporturile de munca. 
Deasemenea SA ,,CahulPan" activeaza la momentul actual conform reglementarilor Codului Fiscal.
Intreprinderea S.A. ,,CahulPan" este amplasata in orasul Cahul, str. Pacii 20, pe o suprafata de 1,16 ha, cu principalele blocuri: Blocul Administrativ, Cazangeria, Blocul Auxiliar, Magazinul Angro, Garajele, Depozitul de materie prima si productie finite.
S.A. ,,CahulPan" fabrica un sortiment mare de produse pentru satisfacerea nevoilor umane. Produsele fabricii se deosebesc prin calitatile lor gustative si prin aspectul lor impresionant. Ele sunt utilizate atat pentru mesele de zi cu zi, cat si pentru cele de sarbatoare. Cea mai mare parte din produse se realizeaza la comanda clientilor. 
La moment intreprinderea produce un sortiment foarte larg de produse ce depaseste 300 de articole, printre care pot fi mentionate:
35 feluri de paine si produse de panificatie ("Deosebita", "paine alba din vatra din faina de grau", paine "Cahuleanca", paine "Din soie", diverse feluri de colaci, franzele:"Steluta", "Inelus" etc.);
10 feluri de covrigi si covrigei: "Cu mac", "Micuta cu mac", "prichindel", "macusor", "covrigei de cozonac";
10 feluri de pemeti: "Speciali", "Cu safide", "Cu susan", "Cu mac", "Cu lamaie", "Cu vanilie";
8 feluri de turte dulci: "Cu cacao", "Cahul", "Cu mac","Zmeura";
5 feluri de biscuiti: "Zahorasi","De casa","De ovaz si fructe";
35 feluri de torte, rulade, prajituri, checuri;
6 feluri de paste fainoase;
15 varietati de apa minerala si bauturi racoritoare, precum si alte produse, confectionate din faina de grau, secara, ovaz, orz, tarate.
Unul dintre produsele secundare ale societatii este bautura nealcoolica, si anume apa minerala, care este obtinuta la adincimea de 110 metri. In anul 2003 a fost inclusa in Registrul apelor minerale naturale ale Moldovei. De asemenea, intreprinderea a plasat pe piata un nou produs - berea blonda nepasteurizata ,,Dion", fabricata dupa tehnologia ceha.


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea concurentiala la CahulPan SA.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!